آجیل‌های کهنه سرطان‌زا هستند

۱۳۹۷/۰۱/۰۱ در ۰۸:۲۶

آجیل

عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: فروش فله‌ای آجیل‌ها، عرضه آجیل‌های کهنه را راحت‌تر می‌کند. این‌گونه آجیل‌ها سمومی دارند که برخی از این سم‌ها سرطان‌زا هستند.

به گزارش ایران پزشک به نقل از ایرنا، کوروش جعفریان گفت: برای استفاده از نمک و رنگ دهنده و طعم دهنده‌ها در آجیل‌ها از مغزهای کهنه‌تر استفاده می‌شود. زیرا این افزودنی‌ها، مزه و مشکلات کهنگی آجیل را پوشش می‌دهد.

وی ادامه داد: اگر سم آجیل‌های کهنه از نوع آفلاتوکسین باشد سرطان‌زا بوده و میزان بروز سرطان کبد را افزایش می‌دهد.

جعفریان بیان کرد: بسیاری از مغزهایی که استفاده می‌شوند از نوع نامرغوب هستند و توصیه اکید می‌شود که مردم از مغزهای خام استفاده کنند.

این عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ترد بودن مغزها تا حدودی نشان دهنده تازگی آن است. اگرچه گاهی برخی سودجویان، آجیل‌ها را حرارت می‌دهند تا ترد شود.

جعفریان افزود: عرضه مغزها به صورت فله‌ای موجب می‌شود که تاریخ تولید و عرضه مغزها معلوم نباشد و برخی سودجویان محصولات سال گذشته را در کنار محصولات نوبرانه به مردم عرضه می‌کنند.

وی با بیان این‌که آجیل‌های شور نیز برای سلامتی مضر هستند و مبتلایان به فشارخون، بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت باید مراقب دریافت نمک از طریق آجیل‌ها باشند، اظهار کرد: نمک، خطر سرطان معده، دیابت و پوکی استخوان را افزایش می‌دهد و می‌تواند تاثیرات منفی روی حوزه شناختی افراد داشته باشد. رنگ افزوده شده به مغزها خطر بیماری‌های مزمن را افزایش می‌دهد.

پایان پیام/

Print Friendly, PDF & Email

برچسب‌ها, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ایران پزشک