دبیر علمی سیزدهمین کنگره بین المللی ام اس:

رژیم غذایی سرد و گرم مبنای علمی ندارد

۱۳۹۵/۰۸/۲۱ در ۱۳:۲۵

دبیر علمی سیزدهمین کنگره بین المللی ام اس مصرف غذاهای چرب و حاوی نمک زیاد را باعث تشدید بیماری ام اس دانست و گفت: در طب جدید رژیم غذایی سرد و گرم برای بیماران ام اس مورد قبول نیست.

به گزارش پایگاه خبری ایران پزشک، عبدالرضا ناصر مقدسی در حاشیه سیزدهمین کنگره بین المللی ام اس با اشاره به باورهای نادرست در مورد رژیم غذایی بیماران ام اس گفت: این دسته از بیماران، رژیم غذایی خاصی ندارند که بخواهند از آن تبعیت کنند.

وی با اشاره به الفاظی که در طب سنتی برای استفاده از رژیم غذایی بیماران ام اس مورد استفاده قرار می‌گیرد، افزود: رژیم غذایی سرد و گرم مبنای علمی ندارد و آن‌چه در طب سنتی به کار می‌رفت در زمان خودش جایگاه داشت، اما الان باید تعریف علمی و اثرات آن بر روی بدن و بیماری اثبات شود تا بتوانیم در مورد آن نتیجه‌گیری کنیم.

ناصر مقدسی با عنوان این مطلب که رژیم غذایی گرم و سرد برای بیماران ام اس مدرن نشده، تاکید کرد: در طب جدید رژیم غذایی سرد و گرم برای بیماران ام اس مورد قبول نیست، اما نمی‌گوییم نادرست است، بلکه نمی‌توان پذیرفت که مبنای علمی داشته باشد.

دبیر علمی سیزدهمین کنگره ین المللی ام اس ادامه داد: به بیماران ام اس توصیه می‌کنیم غذاهایی بخورند که سازگار با بیماری و بدن آن‌ها باشد. اگر غذایی خوردند و دیدند که با بیماری ام اس سازگار نبود، دیگر آن غذا را نخورند، حالا می‌تواند این غذا گرم یا سرد باشد.

وی با تاکید بر مصرف میوه و سبزیجات در افراد مبتلا به ام اس اظهار داشت: مصرف غذاهای چرب و حاوی نمک زیاد باعث تشدید بیماری می‌شود، در نتیجه بهتر است که بیماران ام اس از غذاهای کم چرب و کم نمک استفاده کنند و در رژیم غذایی خود میوه و سبزیجات قرار دهند.

ناصر مقدسی با توصیه بر این‌که بیماران ام اس از اعتماد به نظریه‌های بدون مبنای علمی پرهیز کنند، خاطرنشان کرد: ورزش کردن منسجم و کنترل استرس از اقدامات حائز اهمیت در کند شدن روند بیماری ام اس است.

پایان پیام/

Print Friendly, PDF & Email

برچسب‌ها, , ,

ایران پزشک