سرکوب عطسه‌های بهاری به کمک تغذیه

۱۳۹۴/۱۲/۰۵ در ۱۸:۲۴

یکی از مشکلاتی که با نزدیک شدن فصل بهار برای برخی افراد به وجود می‌آید، آلرژی فصلی است. موضوعی که ناشی از استنشاق گرده‌های گیاهی ناشی از گرده‌افشانی گیاهان است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری «ایران پزشک»، آلرژی واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن به عوامل مختلف است. به عبارت دیگر، آلرژی فصلی، واکنش طبیعی سیستم ایمنی بدن به موادی است که در ظاهر، مضر نیستند، اما بدن نسبت به آنها واکنش‌های شدیدی نشان می‌دهد. افرادی که به حساسیت فصلی دچار هستند با شروع گرده‌افشانی گل‌ها و گیاهان، علائمی نشان می‌دهند. هرچند این حساسیت فصلی فقط در بهار اتفاق نمی‌افتد و در تابستان و پاییز هم با خوردن برخی میوه‌ها ممکن است ظاهر شود. نشانه‌ها و عوارض حساسیت‌های فصلی از قبیل آب‌ریزش بینی، اشک، سرفه و عطسه در افراد دیده می‌شود.

آرزو مداح، کارشناس تغذیه در خصوص روش‌های کاهش علائم آلرژی‌های فصلی با استفاده از علم تغذیه به خبرنگار «ایران پزشک» گفت: استفاده از برخی مواد غذایی می‌تواند سبب کاهش علائم آلرژی‌های فصلی شود و اگر چند هفته قبل از شروع فصل، تغییرات غذایی را اعمال کنیم، می‌توان واکنش‌های آلرژیک را مهار کرد.

این کارشناس تغذیه در خصوص استفاده از این مواد غذایی، افزود: یکی از این موارد ماست است؛ طبق مطالعات انجام شده، پروبیوتیک‌ها (باکتری‌های مفید در ماست) می‌توانند سبب کاهش علائم آلرژی بهاری شوند. پروبیوتیک‌ها قادرند با تقویت سیستم ایمنی و تبدیل آن به حالت غیرآلرژیک از بروز آلرژی‌ها قبل از وقوع، جلوگیری کنند.

مداح در ادامه کفیر را نیز همانند ماست دارای پروبیوتیک دانست و از آن به عنوان یک ماده غذایی برای درمان یا جلوگیری از واکنش‌های آلرژیک فصلی نام برد.

وی همچنین در خصوص مصرف ماهی اظهار کرد: اسیدهای چرب امگا ۳ (EPA و DHA) موجود در ماهی‌ها همانند سالمون و ساردین، به عنوان یک ضدالتهاب طبیعی عمل می‌کنند. البته در پخت این ماهی‌ها باید از حرارت متوسط استفاده کرد تا فاکتورهای ضدالتهابی موجود در آنها دچار تخریب نشوند.

این کارشناس تغذیه، مصرف سیب را نیز مفید دانست و افزود: کورسیتین که فلاونویید موجود در سیب است، با مهار آزاد شدن هیستامین، سبب کاهش علائم آلرژیکی شده و آب‌ریزش چشم‌ها و بینی را کاهش می‌دهد. بنا به مطالعات انجام شده اخیر، کورسیتین دارای هر ۲ نقش آنتی‌هیستامینی و ضدالتهابی است.

وی همچنین مصرف سیر و پیاز به دلیل این که حاوی کورسیتین هستند و با تقویت سیستم ایمنی، عملکرد آنتی هیستامینی خواهند داشت را نیز مفید دانست و در خصوص نوشیدن مایعات و آب فراوان برای مقابله با این مشکل گفت: آب و مایعات با هیدراته کردن غشای موکوزی، شدت واکنش‌های آلرژیکی را کاهش می‌دهند.

پایان پیام/

Print Friendly, PDF & Email

برچسب‌ها, , , , , , , ,

ایران پزشک