دبیر علمی اولین همایش بین المللی فرآورده‌های حلال مطرح کرد:

صاحبان صنایع و حاکمیت، مخاطبین اصلی همایش فرآورده‌های حلال

۱۳۹۶/۰۹/۲۳ در ۱۰:۲۰

همایش حلال

دبیر علمی اولین همایش بین المللی فرآورده‌های حلال با بیان این‌که در حال حاضر در حوزه افزودنی‌های خوراکی، بیشترین واردات را از کشورهای غیر مسلمان داریم، گفت: سالیانه چندین هزار تن ژلاتین وارد می‌کنیم، در حالی‌که ظرفیت تولید داخلی وجود دارد، ولی به جهت گران بودن تولید ژلاتین حلال گاوی هنوز نتوانستیم واردات این حوزه را کاهش بدهیم.

به گزارش خبرنگار ایران پزشک، سید محمود طباطبایی در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران گفت: این همایش به مناسبت رویداد فرهنگی انتخاب مشهد مقدس به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام برگزار شد. در اسفند ماه ۹۵ در کمیته امنیت و سلامت استان خراسان رضوی در راستای رویداد مشهد ۲۰۱۷ مصوب شد که به جهت اهمیت حوزه حلال، دانشگاه علوم پزشکی مشهد همایشی را برگزار کند. بعد از پیگیری‌های ابتدایی، معاون سیاسی و امنیتی استانداری خراسان رضوی ریاست همایش را برعهده گرفت و معاون غذا و داروی دانشگاه نیز دبیر اجرایی شد.

وی افزود: در اردیبهشت ماه کمیته علمی همایش متشکل از حدود ۴۵ نفر از اساتید حوزه و دانشگاه از مراکز حوزوی و دانشگاهی سراسر کشور تشکیل شد و با توجه به گسترش موضوع‌های مرتبط به حلال که بیش از ۱۰ موضوع است (رسانه حلال، ورزش حلال، گردشگری حلال و غیره) مقرر شد فقط در ۵ حیطه (غذا و دارو و لوازم آرایشی و بهداشتی و پوشاک) این همایش را برگزار کنیم.

طباطبایی ادامه داد: به دلیل شبکه‌ای بودن موضوعات مرتبط، به صورت موازی سه بخش را در کمیته علمی شکل دادیم. این بخش‌ها شامل فقه و شریعت و پژوهش و فناوری و علمی و اقتصاد و برندینگ بود. در جلسه‌های متعدد، فراخوان همایش اعلام شد و اطلاع‌رسانی‌ها نیز صورت گرفت.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: ۱۸۰ مقاله به دبیرخانه رسید که بعد از بررسی داوران، ۱۵۰ مقاله در قالب سخنرانی و پوستر مورد پذیرش قرار گرفت. از این تعداد حدود ۲۰ مقاله از کشورهای دیگر به دست ما رسید.

وی با بیان این‌که قبل از برگزاری همایش، هفت پیش نشست برگزار شد، گفت: در این مدت با مراجع عظام تقلید کشور و متخصصین حوزه نیز ملاقات‌هایی داشتیم.

دبیر علمی اولین همایش بین المللی فرآورده‌های حلال ادامه داد: با توجه به بین المللی بودن همایش، تلاش کردیم متخصصین و کارشناسان حوزه در سراسر دنیا را شناسایی و دعوت کنیم. با وجود تنگناهایی که در این حوزه وجود دارد، از مراکز حلال در جهان مدعوینی داریم. حدود ۱۵ مدعو بین المللی از کشورهای مختلف مانند ترکیه، مراکش، پاکستان، مالزی، فیلیپین، انگلستان و غیره در همایش حضور دارند.

طباطبایی بیان کرد: مراکز مختلفی از جمله وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو و پژوهشکده علوم و صنایع غذایی در برگزاری این همایش به ما کمک کردند.

وی با بیان این‌که یکی از دغدغه‌ها ادامه مسیر این همایش است، اظهار کرد: قرار شد دومین همایش بین المللی فرآورده‌های حلال با میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال آینده برگزار شود.

طباطبایی در پاسخ به خبرنگار ایران پزشک مبنی بر این‌که آیا قرار هست دستاوردهای علمی این همایش در اختیار تولیدکنندگان قرار بگیرد، گفت: یکی از مخاطبین اصلی همایش، صاحبان صنایع و حاکمیت است. معتقدیم تهیه غذای حلال یکی از وظایف حاکمیت است. با ارتباطاتی که برقرار شد و همکاری‌های مرکز تحقیقات حلال، تلاش داریم نتیجه این پژوهش‌ها را به فضای اجرا منتقل کنیم.

وی افزود: مشکل‌ترین قسمت بحث حلال، قسمت اجرایی آن است. در حال حاضر در حوزه افزودنی‌های خوراکی، بیشترین واردات را از کشورهای غیر مسلمان داریم. مباحث شرعی در این مسیر ابهامی ندارد و مهم این است که حاکمیت در این مسائل وارد شود. به طور مثال سالیانه چندین هزار تن ژلاتین وارد می‌کنیم، در حالی‌که ظرفیت تولید داخلی وجود دارد، ولی به جهت گران بودن تولید ژلاتین حلال گاوی هنوز نتوانستیم واردات این حوزه را کاهش بدهیم.

دبیر علمی اولین همایش بین المللی فرآورده‌های حلال با بیان این‌که قرار است پژوهش‌ها در حوزه‌های سه گانه در اختیار صاحبان صنایع و حاکمیت قرار بگیرد، افزود: امیدواریم بتوانیم مشکل حلال را نه تنها در سطح کشور، بلکه خودمان را به عنوان پرچم‌دار حوزه حلال در جهان نشان بدهیم.

پایان پیام/

Print Friendly, PDF & Email

برچسب‌ها, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ایران پزشک