ابتلای یک نفر از هر 3 تا 5 نفر به فشار خون

قاتل خاموش در کمین است

۱۳۹۵/۱۱/۱۶ در ۱۵:۳۰

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این‌که کنترل مصرف سدیم از نکات اصلی در پیشگیری از فشار خون است، گفت: هرچه میزان فرآوری مواد غذایی بیشتر باشد، میزان سدیم آن بیشتر است.

به گزارش ایران پزشک، مریم محمودی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این‌که در جوامع مختلف از هر ۳ تا ۵ نفر، یک فرد به فشار خون مبتلا است، گفت: حداکثر نصف این افراد تحت درمان هستند. مشاهده شده فرد سال‌ها به فشار خون مبتلا بوده، اما علامت وجود این بیماری را متوجه نشده است، از این رو فشار خون را با عنوان «قاتل خاموش» نام می‌برند، زیرا بدون هیچ علامتی می‌تواند آسیب‌های جدی را برای فرد به دنبال داشته باشد.

وی در ادامه بیان کرد: فشار خون زیر ۱۲۰ روی ۸۰ یا اصطلاحا ۱۲ روی ۸ نرمال است. اگر فشار خون ۱۲ تا ۱۴ روی ۸ یا ۹ باشد، فرد پیش فشار خون دارد و بالاتر از ۱۴ روی ۹، فرد مبتلا به فشار خون است که درجه‌بندی‌های مختلف دارد.

این دکترای تغذیه و رژیم درمانی کم تحرکی، استرس، استعمال دخانیات و مصرف زیاد نمک و اضافه وزن را از علل بروز فشار خون دانست و عنوان کرد: نقش عوامل تغذیه‌ای در پیشگیری و همچنین کنترل و درمان این بیماری در سطوح مختلف قابل بررسی است. به بیان دیگر، عوامل تغذیه‌ای در هر حال یکسان است و به تمام افراد توصیه می‌شود از مصرف زیاد نمک پرهیز کننند، اما سطح محدودیتی که تجویز می‌شود، برای افراد متفاوت است.

محمودی با بیان این‌که کنترل مصرف سدیم از نکات اصلی در پیشگیری از فشار خون است، گفت: هرچه میزان فرآوری مواد غذایی بیشتر باشد، میزان سدیم آن بیشتر است. معمولا چیدمان قفسه‌ها در سوپرمارکت و فروشگاه‌های زنجیره‌ای به گونه‌ای است که در ابتدا مواد غذایی فرآوری شده مانند کیک‌ها و غذاهای آماده و سبزیجات و مواد پروتئینی را در انتهای مغازه قرار می‌دهند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: کیک و کلوچه اگرچه طعم شور ندارند، اما سدیم در ترکیبات آن‌ها موجود است. بنابراین افراد باید عادت کنند حتما برچسب ارزش تغذیه‌ای مواد غذایی را به لحاظ وجود سدیم مطالعه کنند. همان‌طور که ذکر شد، نمک یا همان سدیم، دلیل اصلی ابتلا به فشار خون است. بنابراین بهتر است برای طعم‌دار کردن غذا از آب لیموی تازه و ادویه‌ها استفاده شود.

این دکترای تغذیه و رژیم درمانی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که مقدار مجاز مصرف روزانه نمک چه میزان است، گفت: به منظور پیشگیری از بیماری مورد بحث، تقریبا یک قاشق چای‌خوری نمک در روز مجاز است که برای مبتلایان به فشار خون این مقدار نصف می‌شود. با توجه به این‌که در جامعه ما بیشتر تامین ید مورد نیاز از نمک است، بنابراین بسیار مهم است که نمک در زمان طبخ به غذا اضافه نشود تا ید آن با حرارت از بین نرود.

پایان پیام/

Print Friendly, PDF & Email

برچسب‌ها, , , , ,

ایران پزشک