مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:

مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به بیماری دیابت را افزایش می‌دهد

۱۳۹۶/۰۸/۲۱ در ۱۸:۵۶

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: رعایت تغذیه مناسب و صحیح حتی در کنترل دیابت نیز نقش بسیار مهم و اساسی و غیرقابل انکار دارد. بی توجهی به نحوه تغذیه بیمار می‌تواند تمامی تلاش پزشک و کادر درمانی را نقش بر آب و فرد را با عوارض جدی دیابت روبه‌رو کند.

به گزارش ایران پزشک، زهرا عبداللهی همزمان با هفته ملی دیابت گفت: پیروی از یک برنامه غذایی مناسب شامل مصرف سبزی‌ها و میوه‌ها، حبوبات، نان و غلات سبوس دار و همچنین لبنیات کم چرب در اندازه مناسب باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت می‌شود.

وی افزود: علاوه بر عوامل ارثی، اضافه وزن و چاقی نیز در ابتلا به دیابت نقش دارد و پیشگیری از اضافه وزن و چاقی می‌تواند شانس ابتلا به دیابت را کاهش دهد. برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی و دیابت باید مقدار غذای مصرفی به اندازه نیاز مصرف شود؛ در مقابل دریافت‌های غذایی بیش از حد نیاز به ویژه مصرف زیاد مواد قندی و شیرین از جمله نوشابه‌های گازدار و سایر نوشیدنی‌های شیرین و دارای قند افزوده، شیرینی و شکلات و همچنین نان‌های تهیه شده از آرد سفید و تصفیه شده و برنج سفید خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهند.

عبداللهی ادامه داد: دریافت انرژی روزانه بیش از مقدار مورد نیاز نیز منجر به تجمع چربی در بدن و مقاومت انسولینی شده و خطر ابتلا به بیماری دیابت را افزایش می‌دهد.

وی بیان کرد: بر اساس آخرین توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت میزان قند و شکر مصرفی روزانه باید کمتر از ۵۰ گرم و ترجیحا کمتر از ۲۵ گرم در روز باشد و این مقدار شامل کل مواد قندی است که از همه مواد غذایی در طول روز  یعنی قند و شکر، شیرینی، شکلات، مربا، عسل و نوشیدنی‌های شیرین مصرف می‌شود.

عبداللهی با بیان این‌که تحقیقات جدید حاکی از آن است که مصرف گوشت قرمز نیز خطر ابتلا به بیماری دیابت را افزایش می‌دهد، اظهار کرد: در مقابل، مصرف گوشت‌های سفید از قبیل  مرغ و ماهی ارتباط معکوسی با خطر ابتلا به بیماری دیابت دارند.

وی تاکید کرد: دریافت بالای اسیدهای چرب و چربی های اشباع شده که به مقدار زیاد در روغن حیوانی، کره، روغن نباتی جامد ، دمبه و چربی های گوشت و  وجود دارد  هم خطر ابتلا به دیابت را زیاد نموده و درعین حال مصرف انواع روغن های مایع ازجمله: روغن کانالا یا کلزا باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری دیابت می شوند.

عبداللهی افزود: رعایت تغذیه مناسب و صحیح حتی در کنترل دیابت نیز نقش بسیار مهم و اساسی و غیرقابل انکار دارد. بی توجهی به نحوه تغذیه بیمار می‌تواند تمامی تلاش پزشک و کادر درمانی را نقش بر آب و فرد را با عوارض جدی دیابت روبه‌رو کند.

وی گفت: اولین قدم در کنترل دیابت، تغذیه صحیح است؛ اگر بیماری دیابتی با پیروی از  یک رژیم متعادل به وزن مناسب برسد از افزایش قند خون جلوگیری می‌شود. رژیم غذایی، ورزش، کنترل وزن و در صورت نیاز داروها از راه‌های اصلی کنترل دیابت هستند. افراد مبتلا  به دیابت بایستی روزانه به شکل متنوع از گروه‌های مختلف مواد غذایی استفاده کنند تا مواد معدنی و ویتامین‌ها و فیبر غذایی که نقش مهمی در کاهش جذب قند در روده دارد، به مقدار کافی به بدن آن‌ها برسد.

 گفتنی‌ست ۱۹ الی ۲۵ آبان ماه به عنوان هفته ملی دیابت نام گذاری شده است.

پایان پیام/

Print Friendly, PDF & Email

برچسب‌ها, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ایران پزشک