تغذیه
کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو اراک گفت: با وجود تمام مزایا و خواص عسل، هیچ راهی برای تشخیص اصل و تقلبی بودن آن جز آزمایش دقیق وجود ندارد و همین مساله منجر به ایجاد برخی باورهای اشتباه بین مردم و سوء استفاده برخی افراد سودجو از عدم آگاهی شده است.
سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: بررسی انجام شده در خصوص وضعیت سلامت دانش آموزان در سال تحصیلی ۹۳ و ۹۴ نشان داد که از هر ۱۰ دانش آموز تقریبا یک نفر دارای اضافه وزن، بیش از یک نفر چاق و دو نفر چاقی شکمی داشتند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: تبلیغات زیادی مبنی بر اثربخشی قارچ گانودرما در پیشگیری یا درمان برخی بیماری‌ها در فضای مجازی منتشر می‌شود که اغلب آن‌ها اغواگرانه و نادرست است.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: عدم صرف صبحانه یکی از مشکلات شایع بین دانش آموزان است. دانش آموزانی که بدون خوردن صبحانه به مدرسه می‌روند، یادگیری و کارایی لازم را ندارند و نخوردن صبحانه می‌تواند اثرات منفی بر یادگیری آنها داشته باشد.
رییس اداره نظارت بر عرضه فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا گفت: در راستای توجه به سلامت مواد غذایی و در نتیجه سلامت آحاد جامعه، مردم از خرید ادویه‌های فله‌ای خودداری کنند.
عضو کمیته بیمه سلامت گفت: کبد چرب یکی از بیماری‌های شایع است و استفاده از رژیم غذایی مناسب و متعادل می‌تواند به کنترل این بیماری کمک کرده و از پیشرفت آن جلوگیری کند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: راه‌اندازی بانک شیر مادر در ایران در بهبود سریع‌تر نوزادان نارس موثر است و تاکنون با آغاز به کار این بانک شیر به شکل پایلوت در استان فارس بالغ بر ۴۰ نوزاد نارس توانستند با شیر مادر تغذیه کنند.
رییس سازمان غذا و دارو در حکمی محمد حسین عزیزی را به عنوان مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو منصوب کرد.
مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: ایزومر ترانس روغن‌های خوراکی در اوایل دهه ۸۰ تا حدود ۵۸ درصد بود و میزان اسیدهای چرب ترانس و اشباع روغن‌ها در سطح بالایی قرار داشت اما با اقدامات صورت گرفته در یک دهه گذشته، میزان این ماده به کمتر از ۲ درصد رسیده است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: حوزه مواد غذایی بسیار بکر است و جای کار و فعالیت بسیار زیادی برای شرکت‌های دانش بنیان در این زمینه وجود دارد و می توانند در این حوزه ورود پیدا کنند، امیدواریم اتفاقات خوبی در زمینه غذا برای شرکت‌های دانش بنیان بیفتد.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: یخ‌هایی که توسط کارخانه‌ها و در وزن‌های صنعتی تولید می‌شود، آشامیدنی نیستند و فقط باید از یخ‌هایی که در وزن کمتر و لفاف پلی اتیلن تولید و توزیع می‌شود برای مصارف آشامیدنی استفاده کرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر بانک شیر مادر تبریز، اهواز و شیراز شروع به کار کرده و در 6 استان دیگر شامل شهرهای کرمانشاه، اصفهان، یزد، کرمان، زاهدان و مشهد نیز تا پایان سال جاری راه اندازی می شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: شیر مادر یکی از کامل‌ترین غذاهای شناخته شده برای نوزاد است. تغذیه با شیر مادر نسبت به سال‌های گذشته، رشد ۱۴ درصدی داشته است.
نایب رییس کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: پوکی استخوان در ایران شایع است و حدود ۳۰ درصد از افراد بالای ۶۰ سال دچار این بیماری هستند. در سنین بارداری در زنان هم کمبود دانسیته استخوانی دیده می‌شود.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: آلودگی هوا از جمله عواملی است که مانع سنتز ویتامین D توسط نور خورشید در بدن می‌شود.
رییس ستاد مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در مدینه گفت: زائران حج برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌ها و انتشار آن باید نکات بهداشتی و دستورالعمل‌های تاکید شده توسط پزشکان را رعایت کنند.
مسئول تغذیه بالینی و بزرگسالان دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: برخورد پرسنل بیمارستانی و نوع درمان از یک طرف و کیفیت غذا در بیمارستان‌ها از طرف دیگر اهمیت دارد و حتی می‌تواند روی میزان رضایت مندی بیمار از بیمارستان تاثیر بگذارد.
مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: قیمت شیر ارتباط مستقیمی با میزان مصرف آن دارد و افزایش قیمت، میزان مصرف آن را در سبد غذایی مردم کاهش داده و نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است.
شیوع سوء تغذیه در بیمارستان‌ها اتفاقی است که نمی‌توان وجود آن را کتمان کرد یا نادیده گرفت. اتفاقی که دلایل مختلفی دارد و مواردی مانند داروهای مصرفی یا عدم توجه بیماران به اهمیت تغذیه در بهبود روند بیماری در ایجاد این اتفاق موثر است.
مسئول تغذیه بالینی و بزرگسالان دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: ضمانت اجرایی عدم تبلیغ فهرست کالاهای آسیب رسان به سلامت را باید قانون گذار تعیین کند، زیرا در قانون‌های چهارم، پنجم و ششم توسعه تاکید فراوانی در زمینه عدم تبلیغ این کالاها انجام شده است.
انتها123456