تغذیه
معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: حوزه مواد غذایی بسیار بکر است و جای کار و فعالیت بسیار زیادی برای شرکت‌های دانش بنیان در این زمینه وجود دارد و می توانند در این حوزه ورود پیدا کنند، امیدواریم اتفاقات خوبی در زمینه غذا برای شرکت‌های دانش بنیان بیفتد.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: یخ‌هایی که توسط کارخانه‌ها و در وزن‌های صنعتی تولید می‌شود، آشامیدنی نیستند و فقط باید از یخ‌هایی که در وزن کمتر و لفاف پلی اتیلن تولید و توزیع می‌شود برای مصارف آشامیدنی استفاده کرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر بانک شیر مادر تبریز، اهواز و شیراز شروع به کار کرده و در 6 استان دیگر شامل شهرهای کرمانشاه، اصفهان، یزد، کرمان، زاهدان و مشهد نیز تا پایان سال جاری راه اندازی می شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: شیر مادر یکی از کامل‌ترین غذاهای شناخته شده برای نوزاد است. تغذیه با شیر مادر نسبت به سال‌های گذشته، رشد ۱۴ درصدی داشته است.
نایب رییس کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: پوکی استخوان در ایران شایع است و حدود ۳۰ درصد از افراد بالای ۶۰ سال دچار این بیماری هستند. در سنین بارداری در زنان هم کمبود دانسیته استخوانی دیده می‌شود.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: آلودگی هوا از جمله عواملی است که مانع سنتز ویتامین D توسط نور خورشید در بدن می‌شود.
رییس ستاد مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در مدینه گفت: زائران حج برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌ها و انتشار آن باید نکات بهداشتی و دستورالعمل‌های تاکید شده توسط پزشکان را رعایت کنند.
مسئول تغذیه بالینی و بزرگسالان دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: برخورد پرسنل بیمارستانی و نوع درمان از یک طرف و کیفیت غذا در بیمارستان‌ها از طرف دیگر اهمیت دارد و حتی می‌تواند روی میزان رضایت مندی بیمار از بیمارستان تاثیر بگذارد.
مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: قیمت شیر ارتباط مستقیمی با میزان مصرف آن دارد و افزایش قیمت، میزان مصرف آن را در سبد غذایی مردم کاهش داده و نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است.
شیوع سوء تغذیه در بیمارستان‌ها اتفاقی است که نمی‌توان وجود آن را کتمان کرد یا نادیده گرفت. اتفاقی که دلایل مختلفی دارد و مواردی مانند داروهای مصرفی یا عدم توجه بیماران به اهمیت تغذیه در بهبود روند بیماری در ایجاد این اتفاق موثر است.
مسئول تغذیه بالینی و بزرگسالان دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: ضمانت اجرایی عدم تبلیغ فهرست کالاهای آسیب رسان به سلامت را باید قانون گذار تعیین کند، زیرا در قانون‌های چهارم، پنجم و ششم توسعه تاکید فراوانی در زمینه عدم تبلیغ این کالاها انجام شده است.
مشاور وزیر بهداشت در امور زنان و خانواده گفت: میزان شیوع بیماری فشار خون بالا در زنان ایرانی نسبت به مردان بیشتر است که مهمترین دلیل این موضوع چاقی، کمتر تحرکی در زنان و البته هورمون‌های زنانه است.
مسئول تغذیه بالینی و بزرگسالان دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: بازار کتاب‌های علمی و پزشکی نه تنها در حوزه تغذیه، بلکه در سایر حوزه‌ها هم سر و سامانی ندارد و این مشکل در حوزه روان شناسی و روان پزشکی نیز وجود دارد.
رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت گفت: در کشور ما فقط ۵ درصد افراد جامعه خرید محصولات غذایی را با توجه به نشانگرهای رنگی الصاق شده روی بسته بندی محصولات غذایی انجام می‌دهند.
مشاور عالی وزیر بهداشت گفت: موضوع نان پیچیدگی‌های فراوانی دارد. به طور مثال بیش از یک سوم گندم در سیلوها نگهداری نمی‌شود و حدود سه ماه این گندم‌ها در فضای باز و زیر برزنت نگهداری می‌شوند.
وزیر بهداشت گفت: هرچند گردش مالی و اهمیت حوزه غذا زیاد است، اما باید بررسی مشکلات غذا را از دارو تفکیک کرد. به همین علت برای حوزه غذا کمیته جداگانه‌ای از دارو و با کمک صاحب نظران تولید، توزیع، واردات و صادرات صنایع غذایی ایجاد می‌کنیم.
سرپرست سازمان غذا و دارو گفت: دخالت ارگان‌های موازی در حوزه غذا و محصولات آرایشی و بهداشتی وجود دارد و از معاون کل وزارت بهداشت می‌خواهیم با تعامل مثبت با مجلس، موازی کاری‌ها در این حوزه برچیده شود.
معاون کل وزارت بهداشت گفت: رهبری سازمان غذا و دارو باید به دو حوزه غذا و آرایشی توجه ویژه داشته باشد، زیرا تأثیر آن بر سلامت مردم بیشتر از دارو است و نباید مغفول واقع شود.
وزیر بهداشت گفت: هرچند طرح تحول سلامت نارسایی‌هایی داشت، اما به هر حال توانست در کاهش پرداخت از جیب بیمار و ماندگاری پزشک در نقاط محروم موفق عمل کند. با این حال مشکلاتی نیز وجود داشت و به دنبال برطرف کردن آن هستیم.
سرپرست اداره کل تغذیه و تدارکات سازمان حج و زیارت گفت: امسال تمام وعده‌های غذایی ایام تشریق در آشپزخانه‌ها تهیه می‌شود و این غذا متناسب با شرایط زائران خواهد بود. در ایام تشریق و در منا آب خنک به اندازه کافی در نظر گرفته شده و تمامی چادرهای زائران به یخچال تجهیز شدند.
انتها123456