استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران:
به گزارش
ایران پزشک، آیت احمدی در وبینار ترجمان دانش در پاسخ به سوال خبرنگار
ایران پزشک درباره اهمیت وجود پیوست رسانهای برای پژوهشها افزود: نتایج پژوهشها باید به مبنا و تجمیع محکمی برسد که بتوان نتایج را به جامعه منتقل کرد. حتی انتقال این نتایج هم باید بر اساس عدم قطعیت علم باشد.
وی ادامه داد: پژوهشگری که میخواهد نتیجه پژوهش را در اختیار مخاطب قرار بدهد، میتواند فرمتی که برای مردم مناسب است را ارائه بدهد. اگر بیماری یک فرد تازه تشخیص داده شده میتوان اطلاعاتی به بیمار ارائه کرد که بداند چه گزینههایی پیش رو دارد و روند بیماری به چه شکل خواهد بود. فرد بر اساس اینکه چه شرایطی دارد و چقدر میتواند مشارکت داشته باشد، میتواند تصمیم گیری بهتری داشته باشد.
احمدی بیان کرد: یکی دیگر از راههای انتقال نتایج پژوهش، مطالعاتی است که به صورت مشارکتی انجام میشود. در این نوع پژوهش نه تنها به یک سوال پاسخ داده میشود، بلکه توانمندسازی جامعه هم اتفاق میافتد. از این نوع مطالعات در شهرداری انجام شده است.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در نتیجه روشهای مختلفی با توجه به سوال وجود دارد و این بستگی به مخاطب عام دارد. اینکه پژوهشها پیوست رسانهای داشته باشند، استفاده از روشها و ارائه نتیجه در فرمت قابل استفاده برای مردم است.
وی اظهار کرد: خبرنگاری که در حوزه پژوهش کار میکند باید با مراحل پژوهش آشنا باشد و روشها را در نظر بگیرد. وقتی نتیجه نادرست به مخاطب عمومی برسد، این مخاطب مستعد ملتهب بودن است. وقتی به یک خبر برچسب پژوهش زده میشود، بر اعتماد در ذهن افراد گام برداشته میشود و خدشه دار کردن این اعتماد، خطر بزرگی برای جامعه خواهد بود.
پایان پیام/