Toggle navigation
صفحه نخست
نظام سلامت
وزارت بهداشت
مجلس
درمان
بیماریها
بیمارستان
اورژانس
دارو
انتقال خون
تجهیزات پزشکی
بیمه
طب سنتی
بازرسی و اعتباربخشی
خدمات الکترونیک سلامت
دندان پزشکی
گردشگری سلامت
آزمایشگاه
بهداشت
تغذیه
پیشگیری
بهداشت محیط و کار
روان شناسی
علمی
ایران
جهان
کنگرهها
ترجمه
صنفی
انجمنها
پزشکی
پرستاری
دانشجویی
اجتماعی
هلال احمر
جمعیت و خانواده
اعتیاد
معلولین
شهری
فرهنگی
محیط زیست
حوادث
آموزش و پرورش
ورزش
گالری
پادکست
تماس با ما
محققان مطرح کردند:
خروپف و افزایش خطر ابتلا به آلزایمر
تاريخ:بيست و هفتم ارديبهشت 1402 ساعت 15:31
|
کد : 26023
|
مشاهده: 3227
تحقیقات جدید نشان میدهد که افرادی که آپنه خواب را تجربه میکنند، بیشتر در معرض بیومارکرهای مغزی مرتبط با افزایش خطر سکته مغزی، بیماری آلزایمر و زوال شناختی هستند.
به گزارش ایران پزشک، این تحقیق نشان میدهد که آپنه خواب و کمبود خواب عمیق یک اختلال خواب مزمن است که میتواند سایر خطرات سلامتی از جمله بیماریهای قلبیعروقی و فشار خون را نیز افزایش دهد.
اختلال آپنه خواب اغلب، اما نه همیشه، با خروپف مشخص میشود و برای کسی که در کنار فرد خوابیده، آزاردهنده است. بااینحال، این عارضه چیزی بیش از یک مشکل مزاحم و ناخوشایند است.
این تحقیق که چهارشنبه در نشریه Neurology منتشر شد، به بررسی عوامل مرتبط با خواب و نشانگرهای زیستی سلامت مغز پرداخته است. بهگفته محققان کلینیک مایو در روچستر، این نشانگرهای زیستی، نشانههای حساس بیماری عروق مغزی هستند و پیداکردن اینکه آپنه خواب شدید و کاهش خواب با موج آهسته با این نشانگرهای زیستی مرتبط است، مهم است زیرا هیچ درمانی برای این تغییرات در مغز وجود ندارد. بنابراین باید راههایی برای جلوگیری از وقوع یا بدترشدن آنها پیدا کرد.
این مطالعه شامل بررسی ۱۴۰ نفر با میانگین سنی ۷۳ سال بود. هر شرکتکننده آپنه انسدادی خواب داشت اما قبل از مطالعه زوال عقل نداشت.
بر اساس نتایج تحقیق، به ازای هر کاهش ۱۰ امتیازی در مرحله خواب با موج آهسته یا خواب عمیق، مقدار ماده سفید مغز افزایش مییابد.
این میزان معادل ۲.۳ سال افزایش سن است. بنابراین فردی که خواب موج آهسته او ۲۰ درصد کاهش یافته است، مقدار ماده سفید مغزش بهاندازه یک فرد ۴.۶ سال مسنتر است.
خروپف با صدای بلند یکی از علائم شایع آپنه خواب است. اما همه کسانی که خروپف میکنند، آپنه خواب ندارند. افراد مبتلا به آپنه خواب دچار مکث در تنفس میشوند.
افراد مبتلا به آپنه خواب اغلب در طول روز احساس خوابآلودگی میکنند، تمایل به چرتزدن یا نوشیدن بیش از حد قهوه دارند.
عوامل خطر برای آپنه خواب شامل اضافه وزن و داشتن فک کوچک است. گرفتگی بینی و آلرژی میتواند این مشکل را تشدید کند.
بهگفته محققان، ارزیابی کیفیت خواب مبتلایان به آپنه خواب مهم است زیرا دریافت اکسیژن کافی به مغز در طول شب منجر افزایش سلامت مغز میشود.
اقداماتی وجود دارد که افراد میتوانند برای کاهش خطرات آپنه خواب انجام دهند و افرادی که به این شرایط مبتلا شدهاند، گزینههای درمانی دارند.
کاهش وزن با ورزش و رژیم غذایی مناسب یکی از گزینههاست. شما باید از خوابیدن به پشت خودداری کنید، زیرا گاهی اوقات ممکن است افراد هنگام خوابیدن به پشت دچار آپنه خواب شوند. درمان احتقان بینی، از طریق داروهای ضدآلرژی توصیه میشود.
اگر تشخیص داده شود که فرد مبتلا به آپنه خواب است، درمان اصلی دستگاه فشار مثبت مداوم راه هوایی (CPAP) است که فشار هوا را برای باز نگه داشتن راه هوایی، کاهش یا حذف خطرات خروپف و آپنه خواب ارائه میدهد.
مداخلات جراحی، مانند تحریک عصب هیپوگلاس، برای بیمارانی که درمان CPAP را تحمل نمیکنند و آپنه خواب انسدادی متوسط تا شدید دارند، امکانپذیر است.
پایان پیام/
https://iranpezeshknews.ir/News/1/26023
برچسب ها :
ایران پزشک
,
اخبار پزشکی
,
خروپف
,
آلزایمر
,
خواب
,
آپنه خواب
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
Sending ...
ویژهها
ارسال خون از ۷ استان به مصدومان حادثه انفجار بندرعباس
157
شیوه پرداخت یارانه دارو و شیرخشک در سال ۱۴۰۴ تغییر خواهد کرد
171
آوازی برای جهان
310
استمرار پوشش بیمهای کودکان تا پایان پنج سالگی در مسیر عدالت در سلامت
238
اخبار
جزییات فوت پزشک اطفال در کویر بجستان
424
کاشت ۱۵۰ هزار نهال و بذر در هفته منابع طبیعی
423
آیا پرتقال خطر افسردگی را دور میکند؟
661
میسوفونیا چیست؟
731
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز