فواید روغن زیتون چیست؟

روغن زیتون و کاهش مرگ با زوال عقل

روغن زیتون و کاهش مرگ با زوال عقل
تاريخ:چهارم خرداد 1403 ساعت 10:51   |   کد : 26585   |   مشاهده: 383
نویسنده: امیر پروسنان
محققان می‌گویند مصرف حدود نیم قاشق غذاخوری روغن زیتون در روز ممکن است خطر مرگ ناشی از زوال عقل را کاهش دهد و همچنین مطالعات زیادی وجود دارد که طیف وسیعی از فواید سلامتی روغن زیتون را نشان می‌دهد.
به گزارش خبرنگار ایران پزشک، محققان می‌گویند کیفیت رژیم غذایی بر فایده‌های روغن زیتون تاثیری ندارد. محققان در این تحقیقات از اطلاعات دو گروه بزرگ آینده نگر در ایالات متحده آمریکا استفاده کرده و دریافته‌اند که مصرف روزانه بیش از هفت گرم روغن زیتون، یعنی حدود نصف قاشق غذا خوری، می‌تواند به طور قابل توجهی میزان مرگ و میر ناشی از زوال عقل را کمتر کند.
 

بر اساس مطالعه‌ای که در مجله جاما منتشر شده، در مجموع ۹۲ هزار و ۳۸۳ نفر در این مطالعه شرکت کرده‌اند که ۶۵ درصد را زنان با میانگین سنی ۵۶ سال تشکیل می‌داده است. در طول دوره مطالعه، ۳۷ هزار و ۶۴۹ مرگ در مجموع رخ داده که ۴ هزار و ۷۵۱ مورد ناشی از زوال عقل بود.

در شروع مطالعه، میانگین مصرف روغن زیتون ۱.۳ گرم در روز بود. در مقایسه با کسانی که هرگز روغن زیتون مصرف نکرده یا کمتر از یک بار در ماه این کار را انجام داده بودند، شرکت کنندگان با مصرف روغن زیتون بالاتر، یعنی بیش از هفت گرم در روز، در شروع مطالعه، کالری دریافتی بالاتری داشته، اما BMI بالاتری نداشتند. رژیم غذایی با کیفیت‌تری داشتند. مصرف الکل بیشتری داشتند. فعالیت بدنی بیشتری داشتند. کمتر سیگار می‌کشیدند.

محققان دریافتند که مصرف حداقل هفت گرم روغن زیتون در روز، با ۲۸ درصد کاهش خطر مرگ ناشی از زوال عقل مرتبط است.

کارولین توماسون، متخصص تغذیه مستر در واشنگتن دی سی که در این مطالعه شرکت نداشته، می‌گوید: این مطالعه برای من جالب و منطقی است، زیرا ما تحقیقات زیادی در مورد چربی‌های تک غیر اشباع و سلامت مغز داریم. به نظر می‌رسد بین مصرف چربی‌های مفید برای قلب مانند روغن زیتون و بهبود سلامت مغز، همبستگی مثبتی وجود دارد.

محققان می‌گویند که کیفیت رژیم غذایی بر اثربخشی مصرف روغن زیتون تاثیری ندارد. آنها به این نتیجه رسیده‌اند که در بزرگسالان آمریکایی، مصرف بیشتر روغن زیتون بدون در نظر گرفتن کیفیت رژیم غذایی، با کاهش خطر مرگ و میر مرتبط با زوال عقل مرتبط است.

آنه داناهی، متخصص تغذیه که در این مطالعه شرکت نداشته، می‌گوید: این یک مطالعه مشاهده‌ای است و بنابراین علت و معلول مستقیمی را نشان نمی‌دهد. با این حال، از این‌که می‌بینم روغن زیتون با خطر کمتر زوال عقل کشنده مرتبط است، تعجب نمی‌کنم. روغن زیتون سرشار از ویتامین E و پلی فنول است، آنتی اکسیدان‌هایی که از سول‌ها و رگ‌های خونی از جمله رگ‌های مغز محافظت می‌کنند. همچنین دارای خواص ضد التهابی است. التهاب می‌تواند پیری را در مغز و بدن تسریع کند و تصور می‌شود که علت اصلی زوال عقل و زوال شناختی باشد.
 

روغن زیتون را در رژیم غذایی خود بگنجانید

توماسون می‌گوید: هم کره و هم روغن زیتون می‌توانند واکنش قند خون شما را بعد از غذا کاهش دهند و هر کدام فواید سلامتی منحصر به فرد خود را دارند. لزوما مجبور نیستید یکی را انتخاب کنید. به طور کلی، توصیه می‌شود بیشتر اوقات چربی‌های غیر اشباع مانند روغن زیتون را انتخاب کنید و گاهی اوقات به کره و روغن‌های اشباع نیز برسید.

وی ادامه می‌دهد: می‌توانید مصرف روزانه روغن زیتون خود را با تعویض انواع دیگر روغن‌های پخت و پز، مانند روغن نباتی، با روغن زیتون افزایش دهید. یک سس سالاد با روغن زیتون، سرکه، ادویه، نمک و فلفل درست کنید یا قبل از پختن کباب، روغن زیتون را روی منبع پروتئین خود به بپاشید.

آیا روغن زیتون فواید دیگری هم دارد؟

داناهی می‌گوید: مطالعه‌ای که در سال ۲۰۲۲ منتشر شد، نشان می‌دهد که مصرف بیشتر روغن زیتون با خطر کمتر بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان، بیماری‌های تخریب کننده عصبی و مرگ و میر به دلیل بیماری‌های تنفسی نیز مرتبط است.

وی ادامه می‌دهد: مطالعات زیادی وجود دارد که طیف وسیعی از فواید سلامتی روغن زیتون را نشان می‌دهد، بنابراین فکر می‌کنم همه می‌توانند از خوردن روزانه آن بهره مند شوند.

بی تحرکی و ابتلا به زوال عقل

شواهد زیادی وجود دارند که نشان می‌دهند رفتار بی تحرک با بیماری‌های قلبی و عروقی و مرگ و میر ناشی از آن ارتباط دارند. مطالعه دیگری در مجله جاما منتشر شده که ارتباط بین رفتار کم تحرک و زوال عقل را نشان می‌دهد. بر اساس یافته‌ها، هرچه افراد سالمند، رفتارهای بی تحرک داشته باشند، خطر ابتلا به زوال عقل نیز در آنها بیشتر می‌شود.

پایان پیام/

 

https://iranpezeshknews.ir/News/1 /26585
Share

آدرس ايميل شما:  
آدرس ايميل دريافت کنندگان