بر اساس تئوری پنجره شکسته

حواست به پنجره‌های شکسته زندگیت هست؟

حواست به پنجره‌های شکسته زندگیت هست؟
تاريخ:دوازدهم مرداد 1403 ساعت 21:13   |   کد : 26661   |   مشاهده: 463
نویسنده: نازنین آهنگری، دکترای روان شناسی بالینی
ساختمان متروکه‌ای را که شیشه یکی از پنجره‌هایش شکسته، تصور کنید: مشاهده‌های علمی نشان می‌دهد که اگر پنجره شکسته، در مدت کوتاهی تعمیر نشود، عابران این پیام را از ساختمان می‌گیرند که کسی نگران ساختمان نیست و نظارتی هم وجود ندارد، حالا چه اتفاقی می‌افتد؟
به گزارش خبرنگار ایران پزشک، وقتی عابران با این پنجره‌های شکسته مواجه می‌شوند، شیطنت‌ها نیز شروع می‌شود و پنجره‌های سالم ساختمان هم مورد هدف قرار می‌گیرند و ساختمان به مرور تغییر شکل می‌دهد و به اصطلاح از ریخت می‌افتد. ادامه این روند می‌تواند منجر به ورود افراد بی خانمان، معتادان و جانوران موذی به ساختمان بدون صاحب شود و به مرور این ساختمان به یک خرابه تبدیل می‌شود.
 

این موضوع خلاصه‌ای از یک نظریه روان‌شناسی به نام پنجره شکسته است. بر اساس نظریه پنجره شکسته، هر آشفتگی و مورد نامطلوبی که ایجاد می‌شود، باید در سریع‌ترین زمان ممکن برطرف شود تا هم انرژی کمتری صرف تغییر دادن آن شود و هم این‌که انگیزه‌ها برای تکرار و ایجاد مجدد آن مورد نامطلوب به حداقل برسد.

به طور مثال اگر یک تکه کاغذ ناکارآمد روی میزتان نگهداری کنید، کمتر از ۳ ماه دیگر میز شما به زباله دانی از کاغذهای ناکارآمد تبدیل می‌شود.

اگر یک قسمت از خودروی شما خراب شود و شما آن را درست نکنید، کمتر از ۳ سال دیگر، خودروی شما به یک اتومبیل قراضه تبدیل خواهد شد.

اگر امروز ۱۰ دقیقه تاخیر دارید، روزهایی پیش رو، سیستم شما کاملا بی نظم و از هم گسیخته خواهد شد.


ولی اگر پنجره‌های شکسته را دریابید و تعمیر کنید، مطمئن باشید اوضاع زندگی بهتر می‌شود. پنجره‌های شکسته زندگی را بدون تعمیر رها نکنید و هر کدام را به محض این‌که کشف کردید، تعمیر و بازسازی کنید. بی توجهی، سریع‌تر از هر عامل دیگری می‌تواند پوسیدگی و خرابی را تسریع کند. این را فراموش نکنید که یک پنجره شکسته و تعمیر نشده، سیگنالی از این است که هیچکس به آن اهمیت نمی‌دهد.

این موضوع در حوزه سلامت هم مصداق دارد. اگر اولویت با بهداشت و پیشگیری باشد، مجبور نخواهیم بود انرژی، زمان و منابع بیشتری را برای رفع مشکلات مرتبط با سلامتی صرف کنیم و چه بسا صرف این همه امکانات و هزینه نیز چاره‌ساز نباشد.

حالا شما این سوال را از خودتان بپرسید: آیا مواظب پنجره‌های شکسته زندگی‌تان هستید؟

پایان پیام/

https://iranpezeshknews.ir/News/1/26661
Share

آدرس ايميل شما:  
آدرس ايميل دريافت کنندگان