در سال ۱۴۰۴:

کمپین‌های تحرک محور و ترویج ورزش همگانی مورد توجه قرار گیرد

کمپین‌های تحرک محور و ترویج ورزش همگانی مورد توجه قرار گیرد
تاريخ:بيست و سوم فروردين 1404 ساعت 10:45   |   کد : 27053   |   مشاهده: 1513
نویسنده: سید موید علویان، استاد بازنشسته دانشگاه
سلامت جامعه در گرو مشارکت همه‌جانبه و مسئولانه همه نهادها و اقشار جامعه است و پیشنهاد می‌شود در سال ۱۴۰۴ اجرای کمپین‌های تحرک ‌محور و ترویج ورزش همگانی به‌ عنوان یکی از سرفصل‌های اصلی سیاست سلامت ملی مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایران پزشک، سلامت جامعه در گرو مشارکت همه‌جانبه و مسئولانه همه نهادها و اقشار جامعه است. وزارت بهداشت به‌تنهایی قادر به پاسخ‌گویی به ابعاد گسترده بحران‌های سلامت نیست و نیازمند همراهی بخش‌های مختلف حاکمیت و جامعه مدنی است. تلاش‌های ارزنده وزارت بهداشت و دیگر بخش‌های دولت در اجرای کمپین «نه به تصادف» که با هدف کاهش مرگ‌ومیر و ناتوانی‌های ناشی از سوانح ترافیکی صورت گرفت، شایسته تقدیر است. با این حال، روند افزایشی بیماری‌های مزمن همچون بیماری‌های کبدی، قلبی، کلیوی، چاقی و دیابت که در قالب سندرم متابولیک بروز می‌یابند، زنگ خطر جدی برای نظام سلامت کشور است.

ادامه این روند، ظرفیت نظام درمانی را به‌ شدت تحلیل خواهد برد و آینده‌ای دشوار برای کشور رقم خواهد زد. به عنوان عضو هیئت علمی بازنشسته، با تالیف کتابی تحت عنوان «کبد سالم با ورزش» که بر پیشگیری از کبد چرب تاکید دارد، بیش از پیش به اهمیت آگاهی‌بخشی در این حوزه پی بردم. بر این اساس، پیشنهاد می‌کنم برای ارتقای تحرک بدنی و توسعه ورزش همگانی، از ظرفیت‌های شبکه بهداشتی، شهرداری‌ها، نهادهای اجتماعی و سایر بخش‌های مؤثر حاکمیتی استفاده شود.

متاسفانه سندرم متابولیک به یکی از معضلات اولویت‌دار نظام سلامت بدل شده است و این سندرم نه تنها پیامدهای جدی جسمی دارد، بلکه آثار اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی قابل توجهی بر جای می‌گذارد. برای مقابله مؤثر با این معضل پیشنهاد می‌شود تا ابتدا کمیته‌ای در وزارتخانه متشکل از ذینفعان تشکیل و ضمن بررسی موضوع نتیجه را به وزیر بهداشت منتقل کنند و بعد از آن با رییس جمهور و دولت مشورت شود. در این برنامه، ارتقای سواد سلامت، توانمندسازی جامعه، انتخاب آگاهانه سبک زندگی توسط افراد جامعه مد نظر خواهد بود و برای حسن اجرای آن تعهد سیاسی و اجتماعی ضروری است. فرایندهای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی با استفاده از ساختارهای موجود از جمله شورای سلامت و امنیت غذایی، سازمان‌های مردم‌ نهاد، خیرین سلامت و گروه‌های اجتماعی اثرگذار قابل به نتیجه رسیدن است.

شناسایی افراد در معرض خطر و گروه‌های پرخطر سبب به اجرا درآمدن اقدامات پیشگیرانه خواهد شد و ایمان دارم که با حضور رییس جمهور دکتر پزشکیان از این برنامه حمایت خواهد کرد. همچنین ضروری است فرآیند سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری بین‌بخشی تقویت شود.

پیشنهاد مشخص این‌که در سال ۱۴۰۴، اجرای کمپین‌های تحرک ‌محور و ترویج ورزش همگانی به‌ عنوان یکی از سرفصل‌های اصلی سیاست سلامت ملی مورد توجه قرار گیرد.

و با این زمزمه‌ زیبا از سهراب سپهری:
به سراغ من اگر می‌آیید،
پشت هیچستانم.
پشت هیچستان جایی است،
که رگ‌های هوا، پر قاصدهایی‌ست
که خبر می‌آرند،
از گل وا شده‌ی دورترین بوته‌ی خاک...

با امید به آنکه این پیشنهاد، گامی باشد در جهت ارتقای آگاهی عمومی و تقویت فرهنگ سلامت در جامعه‌ای که به تحرک، آگاهی و پیشگیری بیشتر نیاز دارد.

پایان پیام/

https://iranpezeshknews.ir/News/1/27053
Share

آدرس ايميل شما:  
آدرس ايميل دريافت کنندگان