روان شناسی
پژوهش‌های جدید نشان می‌دهند که برخی بیماران مبتلا به اختلال بی‌ اشتهایی عصبی، ویژگی‌هایی مشابه با افراد اختلال طیف اوتیسم دارند، موضوعی که می‌تواند روند تشخیص و درمان این اختلال را تحت‌ تاثیر قرار دهد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت یکی از ماموریت‌های سال جاری حوزه سلامت روان را ادغام مراکز سراج در ساختار شبکه بهداشت اعلام کرد و از عملیاتی شدن این برنامه در ماه‌های آتی خبر داد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: در آخرین غربالگری صورت ‌گرفته در میان دانشجویان دستیاری پزشکی، حدود ۴۰ درصد نیازمند دریافت خدمات روان شناختی و مددکاری بودند و شایع‌ترین اختلالات شامل اضطراب، افسردگی و خشم بوده است.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر ۹۵ مرکز سراج فعال در کشور وجود دارد و هدف این است که این مراکز توسعه پیدا کنند، اما مراکز سراج باید وارد ساختار شوند و سازوکار لازم هم باید مشخص باشد.
گاهی اوقات آن‌قدر در پی بهترین بودن و بی‌ نقص ظاهر شدن، هستیم که فراموش می‌کنیم یک توانایی مهم ذهنی را فعال نگه داریم، تشخیص واقع‌بینانه‌ی محدودیت‌ها؛ شاید عجیب به‌ نظر برسد، اما کمال‌گرایی در بسیاری از مواقع نه نشانه‌ نبوغ، بلکه نوعی کند ذهنی در تشخیص مرزهای انسانی است.
سلامت روان به حاشیه رانده شده، بسیاری حتی نمی‌دانند درگیر اختلالات روانی هستند، پیشگیری ناکام مانده و رسانه‌ها برای آگاهی‌بخشی موفق نبوده‌اند، اما راه‌ حل چیست؟ از سواد سلامت روان تا بسته‌های اختصاصی برای گروه‌های پرخطر؛ گزارشی از چالش‌ها و راهکارهای این بحران خاموش.
در حالی‌که حدود ۲۸۰ میلیون نفر در جهان به افسردگی مبتلا هستند، نتایج یک مطالعه جدید روی ۳۲ هزار زن میان سال نشان می‌دهد که مصرف میوه‌های خانواده مرکبات می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی بالینی را تا ۲۰ درصد کاهش بدهد.
جهان پر از صداست و این صداها برای برخی افراد خوشایند، برای عده‌ای آزاردهنده و برای برخی به شدت اعصاب‌ خرد کن است، اما شاید شما هم با شنیدن برخی صداهای روزمره اطراف، واکنش احساسی اغراق‌ آمیزی در خود دیده باشید، ولی همان صداها دیگران را آزار نمی‌دهد و واکنشی ندارند.
رییس گروه مدیریت خدمات پزشکان دفتر تخصصی و فوق تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران گفت: سازمان بیمه سلامت با حدود ۸۶ روان درمانگر قرارداد داشته و مبالغی نیز پرداخت شده که نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است.
مصرف منطقی دارو یکی از دغدغه‌هایی است که در سال‌های اخیر در نظام سلامت مطرح شده و در هفته‌های اخیر موضوع مصرف بیش از حد انسولین در بیماران دیابتی مورد توجه قرار گرفته و اظهارنظرهای غیرتخصصی در این زمینه افزایش یافت، اما سوال این‌که برای این افزایش بیش از حد، چه باید کرد و آیا فرهنگ غذایی و سبک زندگی دلیل این افزایش مصرف انسولین است؟
دکترای روان شناسی بالینی و پژوهشگر بیماری‌های روان تنی گفت: برای افراد مبتلا به دیابت، کنترل عناصر سبک زندگی دشوارتر بوده و بیشتر از عناصر طبی به کیفیت زندگی آنها آسیب می‌زند، یعنی عدم توجه کافی به رژیم غذایی و سبک زندگی فعالانه بیشتر از توجه ناکافی به مصرف داروها و انسولین، می‌تواند زیان بار باشد.
محققان در پژوهش جدیدی دریافتند که افراد مبتلا به ADHD نسبت به همتایان سالم خود بیشتر در معرض بیماری‌های جسمی و روانی قرار دارند و همچنین به گفته محققان، امید به زندگی آنها چند سال کمتر از افراد سالم است.
رییس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور گفت: بر اساس پژوهش‌های جهانی، اوج شروع بیماری‌های روانی در ۱۵ سالگی است و ۷۵ درصد بیماری‌ها در حوزه روان تا ۲۵ سالگی خود را نشان می‌دهند.
روان پزشک و مشاور کودک و نوجوان در انگلستان می‌گوید: شاهد بیماری‌های روانی عمیقی هستیم که ناشی از استفاده بیش از حد از شبکه‌های اجتماعی، آزار و اذیت آنلاین، اعتیاد به صفحه‌ نمایش یا قربانی شدن در برابر بهره‌ برداری جنسی آنلاین از کودکان است و کودکانی که در دنیای آنلاین ناپدید شده، قادر به خواب نیستند و به طور فزاینده‌ای، بی‌توجه و تکانشی هستند.
پژوهشگران هشدار دادند که استفاده از افعال مرتبط با قتل در فیلم‌ها در حال افزایش است و این روند می‌تواند آثار منفی بر سلامت روان تماشاگران بگذارد و نگرش‌های اجتماعی و ذهنیت افراد را تغییر بدهد.
محققان روان شناسی موسسه فناوری جورجیا و متخصصان موسیقی دانشگاه کلرادو در پژوهش جدید خود به ارتباط جالب بین موسیقی، احساسات و حافظه پرداخته‌اند و می‌گویند گوش‌ دادن به موسیقی می‌تواند احساس شما را نسبت به آنچه به یاد می‌آورید تغییر دهد.
فجایع می‌توانند به سرعت رخ دهند و آسیب‌هایی ایجاد کنند و سطح بالای عدم قطعیت که مشخصه فجایع به همراه تاثیرات گسترده آن‌ها است، می‌تواند طیف وسیعی از پیامدهای سلامت‌ روان از پریشانی عمومی تا افسردگی، اضطراب، غم، خودکشی یا آسیب‌ روانی ایجاد کند.
یکی از کارکردهای ازدواج، تامین عاطفه و احساس است و باید خانواده را نوازشگاهی دانست که نیازهای اعضای خود را به سالم‌ترین شکل ممکن تامین می‌کند؛ اما چرا تعارضاتی میان زوجین رخ می‌دهد که گاهی به جدایی و گاهی به حوادثی دردناک ختم می‌شود و آیا می‌توان به این نتیجه رسید که سلامت روان خانواده‌ها خوب است و نباید تعارضات زوجین را جدی گرفت؟
پوست عضو قابل مشاهده‌ای است و امکان دارد که بیماران احساس ننگ اجتماعی کنند و در موارد شدیدتر، این احساس ننگ به اضطراب، افسردگی و حتی افکار خودکشی منجر شود و همچنین مطالعات نشان می‌دهند که درصد قابل‌ توجهی از بیماران مبتلا به بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس، افسردگی و اضطراب را تجربه می‌کنند.
انجام کار سخت می‌تواند تاثیرات مختلفی بر سلامت روان داشته باشد و این در حالی‌ست که برای برخی افراد، کار سخت و چالش برانگیز می‌تواند احساس موفقیت و رضایت به همراه داشته باشد و برای برخی منجر به استرس و فرسودگی روانی شود.
انتها123456