مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت گفت: بیش از ۹۵ درصد بودجه نظام سلامت صرف ارائه خدمات بهداشتی درمانی با رویکرد سلامت جسم شده و کمتر به سلامت روان جامعه و مردم توجه میشود، به طوری که تنها ۵ درصد از بودجه نظام سلامت صرف سلامت روان میشود.
معاون بیمه خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت گفت: تعرفه گذاری روان شناسی برای اولین بار مصوبه شواری عالی بیمه را گرفت و با این مصوبه، پوشش بیمهای هزینههای روان شناسی یک گام به جلو آمد، اما هنوز این مصوبه پوشش بیمهای دریافت نکرده است.
رییس انجمن مشاوره ایران در نامهای خطاب به رییس جمهوری به تصمیم هیات مقررات زدایی واکنش نشان داد و نوشت: حمایت کنید و به هیات محترم تسهیل مقررات نیز دستور فرمایید در امر کاملا تخصصی و حساس صدور پروانه روان شناسی و مشاوره ورود نفرمایند.
پنجم مارس روز آگاهی از اختلال چند شخصیتی یا اختلال تجزیه هویت است؛ در این اختلال دو یا چند هویت یا شخصیت متفاوت در یک شخص واحد وجود دارد که هر بار یکی از آنها کنترل و مهار رفتار او را در دست میگیرد.
یک روان شناس بالینی گفت: یکی از وظایف اصلی متخصصان روان شناسی در دوران کرونا، آگاهی دادن به افراد است و بدین وسیله باید به افراد آگاهی داده شود که چطور این زمان را پشت سر بگذارند.
یک روان شناس گفت: در دوران کرونا میتوان با استفاده از آموزش مهارتهای خود تنظیمی، حل مساله، روشهای خود مراقبتی و بالا بردن سطح آگاهی از بروز برخی مسائل و مشکلات روانی جدی جلوگیری کرد.
نزدیک به 90 درصد از مردم شرکت کننده در یک نظرسنجی در ترکیه میگویند سلامت روان برای دستیابی به سلامت جسمانی حیاتی است.
اباذر اشتری جامعه شناس در تحلیل بروز خشونت میان جوانان و نوجوانان که نمونه اخیر آن ویدیوی زد و خورد چند دختر نوجوان بود، روی چند محور از جمله نقش گروههای مرجع تاکید کرد و گفت: ما در جامعه با ساختن گروههای مرجع با مشکل مواجهیم.
یک روان شناس بالینی گفت: اختلال افسردگی عمده با الگوهای فصلی که با نام اختلال عاطفی فصلی شناخته میشود، نوعی اختلال افسردگی مرتبط با تغییر فصل است که افراد مبتلا هر سال در زمان خاصی از سال به آن مبتلا شده و با پایان آن زمان دوباره سلامت روان خود را باز مییابند.
شاید منطقی نباشد، اما مثبت اندیشی و مثبت گرایی افراطی میتواند سمی باشد و شخص را مجبور کند که روحیه مثبت جعلی داشته و احساسات منفی خود را خفه کند.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت از اجرای آزمایشی پوشش بیمهای خدمات توانبخشی برای بیماران بستری در بخشهای روان پزشکی در یکی از بیمارستانهای تهران خبر داد.
رییس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماریهای وزارت بهداشت گفت: در بحران کووید ۱۹ برای حمایت روانی از کادر درمان وارد عمل شدیم و دستورالعمل حمایت روانی و اجتماعی از کادر درمان از طرف معاونت درمان وزارت بهداشت به همه مراکز درمانی و دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شد.
سخنگوی وزارت بهداشت برخی از عوارض روان شناختی به جا مانده از کووید ۱۹ را تشریح و توصیه کرد که برای کاهش عوارض روانی این بیماری با سامانه ۴۰۳۰ تماس گرفته و مشاوره بگیرند.
یک متخصص رادیولوژی نسبت به عوارض و خطرات رها شدن درمان بیماران غیر کرونایی هشدار داد و گفت: لازم است همکاران روانپزشک و روانشناس حتما در بیمارستانها حضور داشته باشند.
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: شواهد نشان میدهد بدون تردید یکی از مهمترین تبعات همه گیری کرونا علاوه بر آسیبهای اجتماعی و اقتصادی و مرگ و میر بالای آن، عوارض روانشناختی است، به گونهای که در گروههای مختلف جامعه باعث افزایش استرس، اضطراب و ترس شده است.
یک روانشناس بالینی معتقد است که افراد برای کنترل اضطراب و وسواسها در زمان شیوع ویروس کرونا میتوانند از راهکارهایی استفاده کرده یا در صورت عدم توانایی برای کنترل اضطراب خود باید به روانشناس مراجعه کنند.
با توجه به اینکه بیماری کووید ۱۹ به سرعت در سراسر جهان از این سو به آن سو پخش میشود، موجب نگرانی و ترس قابل توجهی در کل جمعیت و همچنین بین گروههای خاص مانند افراد مسن و ارائه دهندگان مراقبتهای بهداشتی درمانی شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران معتقد است که بحران کرونا باعث افزایش نیاز جامعه به مداخلات روان پزشکی شده و اگر کسی در این دوران دچار مشکل روان پزشکی شده باید برای حل این مشکل، به روان پزشک مراجعه کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اعتقاد دارد که سبک زندگی بشر پس از بحران کرونا ممکن است دچار تغییرات کلی شود و افراد معمولا خود را با شرایط پیش آمده وفق میدهند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: ویروس کرونا با توجه به شرایط هر کودک، خانواده و جامعه تاثیر متفاوتی روی سلامت روان کودکان دارد، اما خانواده و جامعه میتوانند به عنوان فاکتورهای تاثیرگذار و مهم روی میزان تاثیر این ویروس موثر باشند.