مهدیه لشکری، کارشناس ارشد روان شناسی در یادداشت اختصاصی برای ایران پزشک درباره یکی از روشهای افزایش شادمانی و کارایی بیشتر نوشت: معاشرت با افراد امن و دوستان صمیمی یا پرداختن به فعالیتهای مورد علاقه در روزهای تعطیل آخر هفته، در افزایش شادمانی و کارایی بیشتر در هفته آینده بسیار موثر است.
فرسودگی شغلی از عوامل بنیادی کاهش عملکرد کاری بوده و تاثیر مخربی بر سلامت جسم و روان کارکنان دارد و موجب کاهش کیفیت خدمات و کارایی میشود و به همین دلیل مدیران باید به فرسودگی شغلی به ویژه در نظام سلامت اهمیت داده و نسبت به شناسایی به موقع و واکنش مناسب حساس باشند.
دکترای روان شناسی بالینی و مثنوی پژوه گفت: در ادبیات ما و در علم روان شناسی به این موضوع بسیار تاکید شده که زن نقش تعلیمی و آموزشی دارد و کوچکترین رفتار و افکار زنان روی اعضای خانواده تاثیر میگذارد.
محققان در ایالات متحده آمریکا پس از ۸ سال تحقیق روی ۱۳ هزار فرد ۵۰ سال به بالا متوجه شدند که زندگی هدفمند میتواند خطر مرگ زودرس را در افراد کاهش دهد.
روانشناسی زرد مفهومی است که برخی افراد برای رد کردن نظریههای ساده روانشناسی که عوام پسندانه است به کار میبرند، اما آیا درواقع مفهومی به نام روانشناسی زرد وجود دارد و سودمند است یا افراد به این وسیله از درمان فاصله میگیرند.
محققان میگویند حدود نیمی از کسانی که به مراقبتهای سلامت روان نیاز دارند، این خدمات را در ایالات متحده آمریکا دریافت میکنند، در حالیکه خودکشی دومین عامل مرگ و میر کودکان و نوجوانان در این کشور محسوب شده و میزان خودکشی جوانان در دهه گذشته افزایش یافته است.
رییس جمهوری در جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی که پس از ۵ سال وقفه برگزار شد، مواردی مانند تامین غذای سالم، خدمات جامع سلامت، بهره مندی عادلانه مردم از سبد سلامت، سلامت روان جامعه، سبک زندگی مطلوب و حمایت از خانواده را به عنوان اولویتهای دولت در حوزه سلامت برشمرد.
معاون فنی دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با اشاره به افزایش شیوعی برخی اختلالات روان پزشکی پس از شیوع کرونا، در عین حال برنامهها و جزییات ارائه خدمات رایگان روان پزشکی در شبکههای بهداشتی را تشریح کرد.
دفتر سلامت روان وزارت بهداشت خبر داد که طبق نتایج یک پیمایش ملی که در سال 1399 انجام شده، تعداد مبتلایان اختلالات روان در کشور به 29 درصد افزایش یافته و روزنامه اعتماد در گزارشی به این موضوع پرداخته است.
به گفته متخصصان حوزه سلامت روان، ایجاد تغییرات ساده در نحوه زندگی، نیازی به صرف هزینههای گزاف و زمان زیادی ندارد، بلکه میتوان حتی با انجام راهکارهای ساده نیز قدمی را در جهت ایجاد تغییراتی مفید و سالم در زندگی برداشت.
شعار امسال روز جهانی سلامت روان با عنوان «سلامت روان و تندرستی برای همه را در اولویت جهانی قرار دهید» توسط فدراسیون جهانی بهداشت روان تعیین شده و سازمان جهانی بهداشت نیز از همگان از جمله مقامات کشورها، مراکز دولتی و غیردولتی خواسته تا در زمینه تحقق شعار امسال در این روز جهانی با یکدیگر همکاری کنند.
زنان، کلید واژه بسیاری از مسائل اجتماعی این روزهای جامعه ایران است و در این شرایط باید بیشتر از همیشه به این فکر کرد که چرا مسائل مربوط به زنان حالا بسیار مهمتر از همیشه شده و برای حل مشکلات زنان چه باید کرد و امنیت جامعه چقدر در گروی امنیت روانی زنان است؟
طبق برخی گزارشها، جمعیت سالمندی در کشور تا ۳۰ سال آینده سه برابر میشود، اما برنامهریزی برای حمایت از این قشر همچنان آهسته و کند است و اظهارات تریبونی هنوز منجر به برنامههای حمایتی مستمر اجرایی و پرشتاب نشده است.
پنجمین جلسه دوره آموزشی موضوعات روان شناختی از منظر مثنوی معنوی با تمرکز بر موضوع شکرگزاری توسط نازنین آهنگری روان شناس و مثنوی پژوه برگزار میشود.
نازنین آهنگری روان شناس و مثنوی پژوه در اولین جلسه دوره آموزشی «موضوعات روان شناختی، جامعه شناختی و اخلاقی از منظر مثنوی معنوی»، دلایل جاذبه این کتاب ارزشمند را توضیح داد و گفت: همان طور که غذای جسم را انتخاب میکنیم و هر غذایی نمیخوریم، در ارتباط با غذای روح نیز باید همین دقت و توجه را داشته باشیم.
اولین دوره آموزشی «موضوعات روان شناختی، جامعه شناختی و اخلاقی از منظر مثنوی معنوی» توسط نازنین آهنگری روان شناس و مثنوی پژوه به طور آنلاین از طریق اینستاگرام برگزار میشود.
کتاب «خواب و طب روان تنی» ترجمه مهدی جعفری، امیرسام کیانی مقدم، مریم صالحی و نازنین آهنگری با رویکرد بینرشتهای ضمن طبقهبندی اختلالات خواب، به ارتباط میان بسیاری از بیماریهای مختلف جسمی و روانی با کیفیت خواب میپردازد.
بیماری کرونا از اسفند ۱۳۹۸ تاکنون زندگی همه انسانها در جهان را با چالشهایی مواجه کرده که این چالشها در بسیاری مواقع منجر به بروز اضطراب و وسواسهایی در افراد شده و شرایط زندگی را از حالت طبیعی خارج کرده، اما آیا باید نسبت به کرونا بیخیال بود یا میتوان به کمک ترس منطقی، شرایط را مدیریت کرد.
جهان به سرعت به سمت الکترونیکی شدن خدمات پیش میرود و در کمتر از یک سال برای بیماری همهگیر کرونا، واکسن ساخته میشود و جان انسانها را نجات میدهد، اما رفتارهای پرمخاطره اجتماعی مانند مزاحمت تلفنی برای اورژانس و پنچرکردن لاستیک آمبولانس برای این سازمان امدادگر هنوز دردسرزا و چالش آفرین است.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت گفت: بیش از ۹۵ درصد بودجه نظام سلامت صرف ارائه خدمات بهداشتی درمانی با رویکرد سلامت جسم شده و کمتر به سلامت روان جامعه و مردم توجه میشود، به طوری که تنها ۵ درصد از بودجه نظام سلامت صرف سلامت روان میشود.