طب سنتی
فوق تخصص خون و آنکولوژی گفت: در بدن چیزی به اسم خون کثیف نداریم و این حرف اشتباهی است، زیرا خون در رگ‌های بدن جریان دارد و از طریق ورید یا سیاهرگ به شش می‌رود و اکسیژن می‌گیرد و بعد همین خون که مملو از اکسیژن است از طریق شریان یا سرخرگ‌ها اکسیژن را به بافت‌های بدن می‌رساند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: سه خدمت طب سنتی که یکی از موارد همین زالو درمانی است، هنوز در شورای عالی بیمه سلامت نهایی نشده و به سازمان بیمه سلامت ابلاغ نشده است.
طب سنتی در کنار طب رایج به عنوان فرآیندی برای بهبود روند درمانی بیماران استفاده می‌شود، اما طرفداران آن معمولا پا را فراتر گذاشته و علاوه بر این‌که به دنبال تشکیل معاونت طب سنتی در ساختار وزارت بهداشت هستند، می‌خواهند درمان به وسیله آن را جایگزین برخی درمان‌های رایج کنند.
نمایندگان مردم در مجلس، وزارت بهداشت را مکلف کردند تا پایان سال ۱۴۰۲ ادغام خدمات طب ایرانی را در شبکه بهداشتی کشور به پوشش صد درصدی برساند و نیز به منظور کاهش پرداخت از جیب مردم حداقل ۳ خدمت حوزه طب ایرانی را تحت پوشش بیمه قرار دهد.
دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ گفت: انتظار نداریم درمان طب سنتی یا ایرانی بتواند برای کرونا پیشگیری کامل کند، اما می‌تواند علائم کرونا را بهتر کرده یا طول مدت بستری را کم کند.
وزیر بهداشت گفت: برای گسترش طب ایرانی و مکمل به صورت علمی باید هم فهمی و درک متقابل را تقویت و آشتی بین دو جناح طب مدرن و ایرانی را ایجاد کنیم و در شورای سیاستگذاری طب ایرانی و مکمل باید کمیته‌ها و زیر کمیته‌هایی تشکیل شود تا هر دو طرف تعامل و گفت‌وگو کنند.
نتیجه پژوهش‌های بالینی فرآورده‌های سنتی با حضور سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا بررسی شد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو اعلام کرد که ۴ فرآورده طبیعی با اجزای گیاهی برای بهبود علائم کرونا از سازمان غذا و دارو مصوبه گرفته و دو مورد مجوز تولید موقت ۶ ماهه دریافت کرده‌اند، اما هیچ کدام داروی درمان کرونا نیستند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تاکنون داروی شیمیایی یا طبیعی یا گیاهی برای درمان قطعی بیماری کووید ۱۹ تولید نشده و حتی اگر دارویی در حوزه طب سنتی هم تولید شود، پیش از هر چیز باید اثربخشی و بی خطر بودن آن اثبات شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: بیماری کرونا و بیماری‌های غیرواگیر تاکنون آموزه‌های بزرگی برای داشته و به ما یاد داده که همواره به ارتقا و انعطاف‌پذیری سبک زندگی نیاز داریم.
وزیر بهداشت گفت: طب ایرانی و سنتی ما نباید در دست پلید جهل و خرافه قربانی شود و علمای دانشگاه‌ها باید به این عرصه وارد شوند تا بتوانند آن ریشه‌های اصیل و ناب طب ایرانی و سنتی ما را زنده کنند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: باید به نیازهای موجود در حوزه سلامت توجه کنیم و یکی از این نیازها طب سنتی و ایرانی است و مقرر شده بهورزها در خانه‌های بهداشت آموزش‌هایی در این زمینه دریافت کنند تا به مردم مشاوره درستی دهند.
طرح آزمایشی ادغام خدمات طب ایرانی در نظام شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردکان، فردا با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آغاز می‌شود.
حواشی خرافی و غیرعلمی مرتبط با کرونا در همه دوران شیوع این ویروس، پررنگ‌تر از متن بوده و این در حالیست که صاحبنظران حوزه بهداشت و پزشکی بارها این موارد را نادرست اعلام کرده و از مردم خواسته‌اند که اطلاعات و محتوای صحیح را از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رسانه‌های رسمی کشور دنبال کنند.
معاون اجرایی اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو گفت: تاکنون از نقاط مختلف کشور درخواست‌هایی برای مجوز فرآورده درمان کرونا داشته‌ایم، اما هیچ‌گونه مجوزی برای فرآورده‌های سنتی و مکمل در درمان کووید ۱۹ صادر نشده و هیچ فرآورده‌ای مجوز مطالعه بالینی را نگرفته است.
سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: تخلفات برخی عطاری‌ها معضل بزرگی است و به طور مثال بسیاری از داروهایی که برای درمان چاقی ارائه می‌شود دارای کورتون و بسیاری از داروهایی که به منظور ترک اعتیاد به مشتریان فروخته می‌شود دارای مواد مخدر است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: به عنوان وزارت بهداشت و مجموعه متولی نظام سلامت باید نقش خرافه و شارلاتانیزم را از طب سنتی جدا کنیم.
معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت از اجرای طرح درمان تلفیقی طب ایرانی و طب رایج در بیمارستان امام ‌رضا (ع) دانشگاه علوم پزشکی ارتش و درخواست مشاوره طب ایرانی و ویزیت متخصصان این حوزه توسط پزشکان معالج بیماران کرونایی بستری در این بیمارستان خبر داد.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری خود به ویدیوی خوردن ادرار شتر برای درمان بیماری ناشی از ویروس کرونا واکنش نشان داد.
رییس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: موضوع سیگار و مواد مخدر هم مانند مصرف الکل به اشتباه مطرح شده و هیچ شواهد علمی وجود ندارد که افراد معتاد به سیگار یا مواد مخدر بهبودی بیشتر یا ابتلای کمتری دارند و هیچ موضوع علمی این بحث را تایید نمی‌کند.
12345