مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: آمار خودکشی در ایران نصف متوسط جهانی است و گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال بیشترین آمار اقدام به خودکشی را در جهان و ایران دارد.
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: ۱۵۰ بهورز عشایری شامل ۱۲۰ زن و ۳۰ مرد از بین عشایر استخدام میشوند و همچنین مجوز استخدام ۱۵ مامای عشایری نیز به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۹۵ درصد زایمانها در ایران در بیمارستانها و ۵ درصد باقیمانده نیز در روستاها توسط ماماهای دوره دیده انجام میشود.
عضو کمیته کشوری پیشگیری از آنفلوآنزا گفت: افراد واجد شرایط شامل زنان باردار، کودکان 6 ماه تا 6 سال، بیماران دیابتی، ریوی، کلیوی، دارای ویروس اچ آی وی مثبت، دارای نقص ایمنی بدن و افراد بالای 60 سال اگر تاکنون واکسن آنفلوآنزا نزدند، هر چه سریعتر تزریق کنند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: اگر اچ آی وی به موقع شناسایی شده و بیمار تحت درمان قرار بگیرد، عمر طبیعی خواهد داشت و با درمان مناسب، انتقال ویروس اتفاق نمیافتد و شخص مانند فرد عادی زندگی میکند. تا وقتی مردم با این موضوع آشنا نباشند، شناسایی بیماری اتفاق نمیافتد. در نتیجه باید فرهنگسازی و اطلاع رسانی بیشتری انجام داد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: میزان چاقی در کشور بسیار افزایش پیدا کرده و تقریبا از هر سه ایرانی، یک نفر یا افزایش وزن دارد یا چاق است. همچین چاقی در بانوان دو برابر آقایان است.
زمستان تقریبا شروع شده و همه چیز برای شروع انواع سرماخوردگیها و آنفولانزاها مهیا است. در این هوای سرد برای جلوگیری از انواع بیماریها و ویروسها باید با خوردن غذاهای مغذی، سالم و استراحت به جنگ بیماری برویم و سیستم ایمنی بدنمان را تقویت کنیم.
مشاور وزیر بهداشت در امور بهداشتی گفت: هر مراقب سلامت در پایگاه سلامت ۲ هزار و ۵۰۰ نفر و هر بهورز در خانه بهداشت حدود هزار تا هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت را تحت پوشش قرار میدهد و در طرح «هر خانه، یک پایگاه سلامت»، مراقبان سلامت و بهورزان در مجموع ۷۰۰ تا ۸۰۰ سفیر سلامت خواهند داشت که باید آموزش دهند.
وزیر بهداشت گفت: ادغام برنامه «هر خانه، یک پایگاه سلامت» در نظام ارائه خدمت به عنوان یک اقدام بسیار بزرگ ملی در حال شکلگیری است و در این طرح باید از حرکتهای جزیرهای پرهیز شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: یک چهارم افراد دیابتی در کشور از بیماری خود خبر ندارند و بررسیها و مطالعات نشان میدهد که ۱۰ الی ۱۲ درصد جمعیت بزرگسال کشور مبتلا به دیابت هستند.
معاون اجرایی دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: جمعیت دیابتیهای جهان هم اکنون ۴۲۵ میلیون نفر است که این رقم تا سال ۲۰۴۵ به ۶۲۹ میلیون نفر میرسد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: کشورهای منطقه مدیترانه شرقی مسئولیتهایی در حوزه سلامت بر عهده دارند و ایران تا سال آینده ریاست اجلاس وزرای بهداشت منطقه را بر عهده دارد و عملکرد کشورها در زمینه سلامت رصد شده و به دفتر منطقهای سازمان جهانی بهداشت گزارش میشود.
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر ۸۰ دفتر خدمات سلامت در سطح کشور داریم و ۳۰۰ دفتر خدمات سلامت تا پایان سال ۹۸ در کشور آغاز به کار میکند.
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: بحث ۸۰ درصد و ۲۰ درصد حقوق مربوط به نیروهای بهداشتی است که در مراکز روستایی کار میکنند و طرف قرارداد سازمان بیمه سلامت هستند. ۲۰ درصد از حقوق این افراد منوط به پایش است که هر سه ماه یک بار پرداخت میشود.
عضو کمیته کشوری مبارزه با آنفلوآنزا گفت: بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا اواخر مهر ماه و اوایل آبان ماه است، اما حتی در صورت نزدن واکسن در این بازه زمانی، توصیه شده که افراد در معرض خطر در هر موقع از سال که به واکسن آنفلوآنزا دسترسی داشتند آن را تزریق کنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بخشهای نوینی در اپیدمیولوژی ایجاد شده و مباحثی مانند اپیدمیولوژی مولکولی و فضایی مطرح شده و این دانش در حال گسترش است.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت در حال تهیه برنامه استقرار واکسیناسیون در حوزه آنفلوآنزا با همکاری یک تیم متخصص است. سازمان جهانی بهداشت به همه کشورها تاکید کرده که همه گیری جهانی آنفلوآنزا در آینده نه چندان دور رخ میدهد.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: استفاده برخی از رستورانها و مراکز تهیه و طبخ غذا از شبکه آبیاری گیاهان برای شستوشوی ظروف مشکلات بهداشتی ایجاد میکند.
باید بپذیریم نظام مراقبتهای بهداشتی اولیه ایران نه فقط در کشورهای مدیترانه شرقی، بلکه تقریبا در تمام جهان زبانزد و الگو است و همه جهان میدانند سیستم بهداشت ایران، عنوانی به نام بهورز دارد که اصلا به نام ایران سند خورده است. بهورزی که اولین سطح برخورد با همه مسائل بهداشتی و سلامت در دورترین نقاط کشور است.
رییس دفتر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت گفت: باید تلاش کنیم تا کودکان را از بیماری و مرگ نجات دهیم. در حال حاضر قوانین و سیاستها، موجود و زمان اجرایی شدن آنها از سوی وزرای بهداشت منطقه فرارسیده است.