پیش‌گیری
مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: از پزشک تا مراقب سلامت و کارشناس بهداشت محیط باید در زمینه آموزش مراجعه کنندگان خود نقش داشته باشند، اما وقتی یک پزشک در روز، ۱۵۰ بیمار در شیفت ۸ ساعته ویزیت می‌کند، چقدر زمان برای انجام آموزش برای او باقی می‌ماند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در حقوق نیروهای بهداشت باید بازنگری انجام شود و بهترین کار در حوزه بهداشت این است که افراد استخدام شوند و نیروهای ثابت باشند و همچنین حقوق مراقبان سلامت از پزشکان جدا شده و افزایش سالانه داشته باشد.
سواد سلامت به طور مستقیم بر توانایی افراد برای حفظ سلامتی تاثیر می‌گذارد و این در حالی است که بر اساس پژوهش‌های انجام شده، سواد سلامت جامعه ایرانی در سطح مطلوبی قرار ندارد و باید توجه کرد که مسئولیت ارتقای این توانمندی فقط بر دوش وزارت بهداشت نیست و باید آن را اقدامی بین بخشی بدانیم و برای آن هزینه کنیم.
یک فعال صنفی حوزه سلامت گفت: هرچقدر در حوزه بهداشت هزینه نکنیم، بیمه‌ها مجبور می‌شوند در حوزه درمان هزینه کنند و نگاه بیمه‌ها باید به سمت تقویت پیشگیری حرکت کند تا مردم کمتر بیمار شوند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: تعجب من از صداوسیما و مجری نیست که سوال ضد واکسن کرونا پرسیده، بلکه از فردی تعجب کرده و گلایه دارم که رییس پژوهشگاه رویان به عنوان یک مرجع علمی است و باید این سوال را به عنوان یک فرصت تلقی می‌کرد و پاسخ مناسبی می‌داد و زوایای این موضوع را تبیین می‌کرد.
انجام کار سخت می‌تواند تاثیرات مختلفی بر سلامت روان داشته باشد و این در حالی‌ست که برای برخی افراد، کار سخت و چالش برانگیز می‌تواند احساس موفقیت و رضایت به همراه داشته باشد و برای برخی منجر به استرس و فرسودگی روانی شود.
استاد اپیدمیولوژی گفت: قرار نیست چرخ دوباره اختراع شود، زیرا پزشکی خانواده یک برنامه بین المللی است که توسط کشورهای متعددی اجرا شده و بیش از ۳۰ سال پیش این طرح در انگلستان در حال اجرا بود، اما بومی سازی این طرح‌ها به مطالعه نیاز دارد.
استاد اپیدمیولوژی گفت: سالمندی یکی از مشکلات جدی در کشور است و در ۱۵ سال آینده حدود ۲۰ درصد جمعیت سالمند خواهند بود و باید پرسید نظام سلامت و بیمه‌ها برای موضوع سالمندی چه برنامه‌ای دارند و آیا نباید زودتر فکری به حال جامعه سالمند شود و سریع‌تر شواهد آن را ببینیم.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: نیمی از جمعیت کشور تحت پوشش سازمان بیمه سلامت قرار دارند که بیش از ۴۵ میلیون نفر بوده و پنج دهک اول جامعه به صورت رایگان بیمه شده‌اند و حدود ۱۲ میلیون بیمه رایگان در این زمینه تحت پوشش داریم و برای سایر دهک‌ها نیز تخفیف‌هایی برای پرداخت حق بیمه در نظر گرفته شده است.
وزیر بهداشت گفت: در حال حاضر پنج دهک درآمدی تحت پوشش بیمه سلامت به صورت رایگان قرار دارند و این باعث افتخار است، اما باید از طریق پیشگیری و عمق بخشی به خدمات بیمه‌ها، خدمات را ارتقا داد.
اجرای برنامه‌های کشوری مانند پزشک خانواده و نظام ارجاع، علاوه بر ایجاد چالش‌هایی برای نظام سلامت، مشکلات اجتماعی نیز ایجاد می‌کند، اما تاکنون نظام سلامت در فرهنگ سازی مناسب برای جامعه جهت پذیرش این برنامه موفق عمل نکرده و در طول حدود ۲۰ سال اجرای آزمایشی در دو استان فارس و مازندران، نیاز به اجرای این برنامه برای جامعه تبیین نشده است.
جمعی از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته کارشناسی بهداشت مواد غذایی با ثبت کارزاری از وزیر بهداشت، رییس سازمان غذا و دارو، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رییس سازمان سنجش و وزیر جهاد کشورزی خواستند که این رشته تحصیلی به رشته‌های مجاز استخدامی اضافه شود.
فعال صنفی حوزه سلامت گفت: به جای بیشتر شدن برنامه‌های مراقبتی و سلامت جامعه، به دنبال درمان بیمارانی هستیم که به پزشک خانواده مراجعه کرده و نسخه دریافت می‌کنند و برنامه مراقبتی وجود ندارد و از طرفی برخی آمارها در پویش‌هایی مثل فشار خون و غربالگری سرطان پستان و برنامه‌هایی از این دست، منطبق بر واقعیت نیست و فقط اطلاعات ثبت می‌شود.
علی رضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت کشورمان در حاشیه چهاردهمین اجلاس وزرای بهداشت بریکس که در مسکو برگزار شد، با میخاییل موراشکو وزیر بهداشت روسیه دیدار و گفت‌وگو کرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت متولی سلامت کل جمعیت کشور است و بنابراین باید به برنامه‌هایی نظیر کاهش مرگ و میر مادران باردار و نوزادان هنگام زایمان و تولد نیز برای کمک به جلوگیری از کاهش جمعیت، بها داده شود.
معاون سابق دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: ایجاد مراکز سراج تحول بزرگی در نظام سلامت روان بوده و در واقع حلقه مفقود شده بین خدمت پایه سلامت و بیمارستان محسوب می‌شود و می‌تواند بار مراجعه‌های غیرضروری به بیمارستان‌های روان پزشکی را کاهش بدهد.
یک فعال صنفی حوزه سلامت گفت: اگر نگاه تقویتی به حوزه بهداشت نداشته باشیم، ظرفیت حوزه درمان نمی‌تواند پاسخگو باشد و در بسیاری از کشورهای پیش رفته، حوزه بهداشت و پیشگیری تقویت می‌شود، اما در ایران توجه چندانی به این موضوع در طول سال‌ها نشده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ارسال پیامی به مناسبت روز بهورز، این روز را تبریک گفت و نوشت: یقیناً بهورزان گروهی بی جایگزین برای تضمین دسترسی به خدمات پایه سلامت در روستاها و مناطق دور افتاده و محرومند.
یک فعال صنفی حوزه سلامت گفت: وزارت بهداشت باید در راستای کاهش هزینه‌های حوزه سلامت، تقدم بهداشت بر درمان را در اولویت قرار بدهد و در این زمینه برنامه ریزی کند، زیرا نگاه پیشگیری در نظام سلامت در سال‌های طولانی کاهش یافته است.
دبیر کمیته بهداشت و درمان اربعین استان سیستان و بلوچستان گفت: با نظارت مستمر و تلاش‌‌های شبانه ‌روزی تیم‌های بیماریابی حوزه بهداشت، تاکنون هیچ موردی از ورود بیمار و زائر مبتلا به آبله میمونی از طریق مرزهای جنوب شرقی گزارش نشده است.
انتها123456