کیانوش جهانپور، کارشناس سلامت و رسانه در یادداشت اختصاصی برای ایران پزشک از لزوم راه اندازی کمپین کاهش وزن گفت و نوشت: افرادی که اضافه وزن یا چاقی دارند، در مقایسه با افراد با وزن سالم در معرض خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها و شرایط سلامتی جدی هستند.
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت ضمن اشاره به عوارض شدید آلودگی هوا بر سلامت کودکان، گفت: هر چه که در راستای سلامت مردم باشد، وزارت بهداشت با آن موافق است و هرچه که به سلامت مردم آسیب برساند، وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت مردم با آن مخالف خواهد بود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بیش از ۵۶ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال کشور دارای شاخص توده بدنی بالای ۳۰ و اضافه وزن و چاقی هستند.
جمعی از بهورزان با انتقاد از بی توجهی وزارت بهداشت در عدم محاسبه دوره دو ساله آموزش بهورزی در سنوات خدمتی آنها، خواستار رسیدگی به این موضوع شدهاند.
یک اپیدمیولوژیست در یادداشتی درباره شیوه پرداخت در حوزه بهداشت نوشت: یکی از مدلهای اشتباه ابداع شده در شبکه بهداشت کشور که بعد از طرح تحول سلامت با هدف ارائه بهتر خدمات سلامتی جریان پیدا کرد، پرداخت مبتنی بر عملکرد برای حوزه پیشگیری و بهداشت بود که به جای تمرکز بر پیامد، مبتنی بر عملکرد ثبت خدمات در واحدهای بهداشتی بود.
طبق برخی گزارشها، جمعیت سالمندی در کشور تا ۳۰ سال آینده سه برابر میشود، اما برنامهریزی برای حمایت از این قشر همچنان آهسته و کند است و اظهارات تریبونی هنوز منجر به برنامههای حمایتی مستمر اجرایی و پرشتاب نشده است.
هر روز بر تعداد کسانی که در جهان دچار «دمانس و آلزایمر» میشوند، اضافه شده و با توجه به سالمندتر شدن جمعیت کشور باید به سبک زندگی افراد برای پیشگیری از ابتلا به این بیماریها و مراقبتهای پس از تشخیص، توجه ویژه داشت و عملیات علیه فراموشی را آغاز کرد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: با همکاری معاونت بهداشت وزارت بهداشت به دنبال آن هستیم که مباحث توان بخشی و سالمندی ادغام شود و در سطح یک خدمات و مراقبتهای اولیه در زمینه فشارخون، دیابت و 14 خدمت حداقلی به این افراد پوشش داده میشود.
هیات دولت بر الزام اصناف، مراکز و اماکن عمومی به انجام خود کنترلی و خوداظهاری بهداشتی مطابق مقررات و الزامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد.
رییس هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران از افزودن ۱۰۰ یونیت دندان پزشکی به همراه ستهای مربوطه به سیستم بهداشت و درمان کشور خبر داد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: آب آشامیدنی شبکه لوله کشی کشور در مناطق مختلف سالم است و مشکل بهداشتی ندارد و عامل انتقال و ابتلا به وبا نبوده است.
رییس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: طی سال جاری و تاکنون ۱۳ نفر در کشور به تب کریمه کنگو مبتلا شدند که متاسفانه یک نفر نیز جان خود را از دست داد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت جزییات پروتکلهای بهداشتی برای برگزاری نماز عید فطر را تشریح کرد و گفت: استفاده نمازگزاران عید فطر از ماسک حتی در فضای باز ضروری است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تمام مراکز بهداشتی آماده ارائه خدمت به مبتلایان بیماری سالک هستند و با کنترل و از بین بردن جوندگان و سگهای آلوده در راستای مقابله با این بیماری گام بر میدارند.
میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور همچنان کمتر از ۵۰ درصد بوده و به میزان ۴۸.۸۲ درصد گزارش شده است و این میزان با توجه به شناسایی سویه اومیکرون در کشور به هیچ عنوان مناسب مقابله با ویروس کرونا نیست.
سخنگوی دولت در حساب توییتر خود نوشت: از دورافتادهترین روستاها تا شلوغترین مراکز پایتخت، بدون وجود شبکه بهداشت، تحول در مقابله با کرونا ممکن نبود.
وزارت بهداشت در راستای سیاستهای کلی سلامت و نظام اداری به منظور توسعه مشارکت بخش خصوصی و تعاونی در ارائه خدمات و کاهش تصدیگری دولت و ارتقای کیفیت خدمات سلامت به استناد دستورالعمل ایجاد و بهرهبرداری دفاتر خدمات سلامت در نظر دارد از متقاضیان واجد شرایط ثبت نام کند.
در هفتههای اخیر شاهد افزایش اندک در رعایت پروتکلهای بهداشتی هستیم و این شاخص با کمی افزایش به ۴۸.۱۶ درصد رسیده است، اما این میزان همچنان کافی نیست و باید به بیش از ۸۰ درصد برسد.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از آغاز اجرای طرح محدودیتهای هوشمند از امروز ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: کسانی که قصد سفر دارند حتما باید واکسن تزریق کرده و بیمار نباشند.
در راستای سیاستهای کلی سلامت و به منظور کاهش تصدی گری دولتی، ارتقا و ساماندهی وضعیت بهداشت کشور، در سالهای اخیر ۱۵۵ دفتر خدمات سلامت راه اندازی شده، اما شنیدهها حاکیست که این دفاتر قرار است توسعه یابند.