تجربه جهانی نشان داده که خودکنترلی و خوداظهاری بهداشتی مهمترین ابزار برای ایمنی و سلامت غذا، کاهش بیماریهای ناشی از غذا و ارتقای اعتماد عمومی است؛ خودمراقبتی که به آن، سطح صفر خدمات سلامت نیز میگویند.
تحقیقی تازه روی پرستاران نشان میدهد آنچه ما به عنوان فرسودگی شغلی میشناسیم، در واقع همان افسردگی با لباس کاری است و خستگی، نقش اول این نمایش به حساب میآید.
اتاق اصناف ایران با صدور ابلاغیهای به تمامی روسای اتاقهای اصناف سراسر کشور، بر ضرورت و الزامی بودن انجام فرایند خود اظهاری و خود کنترلی بهداشتی برای واحدهای صنفی مشمول تاکید کرد.
حسابرس ایمنی و سلامت در زمینه بهداشت محیط و حرفهای، ایمنی و سلامت کار و محیط زیست فرآیندی سیستماتیک، مستقل و مستند برای جمعآوری و ارزیابی شواهد عینی و میزان انطباق با الزامات قانونی، استانداردها، خطمشیها و رویههای تعریف شده محسوب میشود که رویکردی فراتر از بازرسی صرف و اقدامات حاکمیتی است.
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر خدماتی مانند خودکنترلی و خوداظهاریهای بهداشتی، عملیات اجرایی صدور کارت بهداشت و ارائه آموزشهای حضوری، غیرحضوری و الکترونیک به اصناف توسط دفاتر خدمات سلامت انجام میشود و عمق بخشی به خدمات این دفاتر، در دستور کار قرار دارد.
اتاق اصناف ایران مفاد تفاهمنامه چهارجانبه خودکنترلی و خوداظهاری بهداشتی در صدور مجوزها و صلاحیتهای بهداشتی امضا شده اتاق اصناف ایران، معاونت بهداشت وزارت بهداشت، هیات عالی نظارت بر سازمانهای صنفی کشور و مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب و کار را به واحدهای صنفی ابلاغ کرد.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: در نشست روز گذشته، بررسی طرح اصلاح قانون مدیریت پسماند آغاز و مقرر شد بررسی جزئیات آن در روز سهشنبه هفته جاری در دستور کار کمیسیون قرار گیرد.
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: دستگاههای مختلف در بخش دولتی و بخش خصوصی در زمینه مدیریت پسماند فعال هستند، اما تقریبا تمام این موارد به صورت جداگانه فعالیت میکنند و شاید مشکل اصلی در زمینه مدیریت پسماند، همکاری بین بخشی ضعیف است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: نزدیک به هزار بیمارستان در کشور داریم که بر اساس برنامههای اعتباربخشی تحت نظارت هستند و حدود ۹۵ درصد بیمارستانها بی خطرسازی پسماند را انجام میدهند و اجزای خطرناک را بی خطر میکنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: زباله گردی یکی از معضلات اجتماعی است که با توجه به وضعیت اقتصادی و ارزشمند شدن برخی اجزای پسماند، رو به افزایش است و در این زمینه باید تمهیداتی داشته باشیم که سیستم جمع آوری پسماند در سطح شهر به شکلی عمل کند که بازیافت به بهترین شکل انجام شود.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی گفت: یکی از ماموریتهای معاونت بهداشت وزارت بهداشت، باز آرایی اختیارات این معاونت و مرکز مدیریت شبکه بهداشت و مراکز بهداشت استانها است، زیرا در برنامه خدمات پیشگیری و حوزه بهداشت باید بسیاری از تعهداتی که بر دوش داریم را به درستی پیاده کرده و عملیاتی کنیم.
مشکل معیشت در بسیاری از مشاغل از جمله سلامت تبدیل به زخم عمیقی شده و دخل و خرجها نمیخواند و پس از پرستاران، حالا نیروهای بهداشت هم با تجمع در برابر برخی از دانشگاههای علوم پزشکی، به دنبال رساندن صدای خود به گوش مسئولان هستند.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی گفت: موضوع پسماند از نظر طبقه بندی و مدیریت نیازمند ادبیات روشن و درک مشترک و گفتمان واحد است، زیرا اگر مدیریت درستی بر پسماند حاکم باشد، میتواند ارزش افزوده ایجاد کند.
محیط زیست گیلان در وضعیت هشدارآمیز قرار دارد و حالا رسوبات ۵۰ ساله فاضلاب شهری، کشاورزی و صنعتی نفس تالاب انزلی را به شماره انداخته و عمق این تالاب از ۱۰ متر در سالهای پیش از انقلاب به کمتر از ۵۰ سانتیمتر رسیده و در برخی نقاط عمق تالاب از بین رفته است.
فعال صنفی حوزه سلامت گفت: آموزشها در مورد پسماند و حوزه سلامت، باید از مهدکودکها و مدارس شروع شود و باید برای آموزش در این زمینه برنامه ریزی بلند مدت انجام داد.
وضعیت مدیریت پسماند در کشور چندان جالب نیست و این در حالیست که به دلیل ارزش اقتصادی پسماندهای قابل بازیافت، شبکههای مافیایی زبالهگردی گستردهتر میشوند و از طرفی شیوههای امحای این طلای کثیف در استانهای شمالی و جنوبی باعث آسیب به محیط زیست و سلامت مردم شده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در نشست خبری درباره پزشکی خانواده گفت: در قانون برنامه هفتم توسعه گفته شده نظام ارجاع و پزشکی خانواده باید اجرا شود و برای آن بودجه هم تعیین شده و یک ریال بیشتر نمیخواهیم، اما باید نشاندار شده و به وزارت بهداشت داده شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزایش ۳۷ درصدی مراجعان به علت مشکلات تنفسی به اورژانسهای مراکز درمانی کشور در بازه اول تا چهارم دی ماه امسال نسبت به مدت مشابه در سال قبل خبر داد.
وسایل نقلیه عامل حدود ۶۰ درصد آلودگی هوا هستند که ناشی از فرسودگی یا بیکیفیت بودن خودروها و استاندارد نبودن سوخت مصرفی است و این موضوع به ویژه خود را در نیمه دوم سال نشان میدهد؛ در سالهای اخیر آلودگی در پاییز و زمستان بسیار شدید بوده، این سوال مطرح است که چرا تاکنون برنامههای مقابله با آلودگی هوا جواب نداده و سلامت عمومی نادیده گرفته شده است؟
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نانواییها با آیتمهای چهار گانه مورد ارزیابی قرار میگیرند و برخورد با متخلفان با شیوههای مختلف انجام میشود.