وقتی فردی دچار ایست قلبی میشود، خون به بقیه بدن او نمیرسد و بدین ترتیب، بافتها و اندامهای بدن اکسیژن دریافت نمیکنند و سی پی آر در واقع به مغز و سایر اندامهای حیاتی بدن فرد اکسیژن میرساند.
مجری مطالعات بالینی واکسن کوو ایران برکت گفت: برای نخستین بار مقاله یک واکسن ایرانی در نشریه The BMJ با ضریب تاثیر ۱۰۵.۷، هیجده ماه پس از ارسال توسط محققان و با تایید داوران بینالمللی به چاپ رسید.
برای نخستین بار در ایران و چهارمین بار در جهان، جراحی موفقیتآمیز پیوند سر توسط پزشکان ایرانی انجام شد که بیمار پس از به هوش آمدن در سلامت کامل بوده و تکلم دارد.
رییس انجمن اپیدمیولوژیستهای ایران گفت: در ۵ سال آینده قرار است که کشور بر مدار برنامه هفتم توسعه کشور حرکت کند و ای کاش لایحه دولت قبل از نهایی شدن با نهادهای علمی کشور در میان گذاشته میشد تا نظر بدهند.
معاون اسبق تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: برنامه کنونی هفتم توسعه کشور به مراتب از برنامه ششم توسعه ضعیفتر و موجب افت علم و فناوری سلامت در کشور است.
شرکتهای دانش بنیان یکی از دریچههایی هستند که به واسطه حمایت از آنها میتوان علاوه بر اشتغال زایی برای جوانان و نخبگان، انتظار بهبود فضای کسب و کار و حرکت صنعت به سمت رفع نیازهای کشور و البته صادرات محصولات را داشت.
متخصص گوش و حلق و بینی گفت: بیمارانی که عمل جراحی زیبایی برای آنها گزینه مناسبی نیست و افرادی که از استانداردهای زیبایی برخوردارند، ولی همچنان اصرار به عمل جراحی دارند، هر دوی این دسته از افراد پیش از انجام هر عمل جراحی زیبایی باید برای بررسی های تخصصیتر به روان پزشک مراجعه کنند.
ظهور هوش مصنوعی و چت باکسها، به مباحثی در تغییر کسبوکارها در سالهای آینده، بروز اختلال در کسبوکارهای سنتی و رشد سریع مشاغل حامی هوش مصنوعی و فناوری منجر شده است.
فلج خواب که عوام به آن بختک میگویند زمانی اتفاق میافتد که در حالی که از خواب بیدار میشوید یا به خواب میروید، اما نمیتوانید حرکت کنید یا صحبت کنید؛ این پدیده میتواند ترسناک باشد، ولی بی ضرر است و بیشتر مردم فقط یک یا دو بار در زندگی خود آن را تجربه میکنند.
کلینیک چشم پزشکی بیستون در سالهای اخیر به قطب علم پزشکی در غرب کشور تبدیل شده، اتفاقی که شاید در غرب کشور آن هم در سالهایی که مردمانش متحمل رنجهای فراوان در اثر ۸ سال دفاع مقدس شدند، لازم بود.
رییس انستیتو پاستور ایران گفت: تکنولوژی واکسن کرونا اسپوتنیک وی به شکلی است که ایمنی خوبی ایجاد میکند و واکسن کرونای شرکتهای آسترازنکا، جانسون اند جانسون آمریکا، کنسینو چین و استپوتنیک وی روسیه از نوع آدنو ویروس هستند.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مردم هیچ وقت مثل دوران کرونا به پژوهشها نزدیک نبودند و در نتیجه باید با این موضوع آشنا باشند که نتیجه پژوهشها قطعی نیست و حتی مخاطب بسیاری از پژوهشها مردم نیستند و جوامع علمی است.
شرکت نوونوردیسک پارس برنامه Diabetes Journey را به عنوان یک راه ساده و کاربردی و با بالاترین درجه اعتبار علمی و بر اساس دستورالعملهای معتبر جهانی که در سال 2020 مجددا به روز شده برای کمک به درمان بیماران دیابتی نوع دوم بالای 18 سال به پزشکان پیشنهاد میکند.
وزیر بهداشت گفت: پروژههای تحقیقاتی را باید به سمت بهتر شدن زندگی مردم و باز کردن گرههای ناشی از تحریم و حل مشکلات نظام ارائه خدمت پیش ببریم.
کفشها نیز میتوانند مانند سایر سطوح، انواع میکروبها و ویروسها مثل کرونا را حمل کنند و این سوال مطرح میشود که در چنین شرایطی، کف کفش را چگونه و هرچند وقت یک بار باید ضدعفونی کرد.
خبرنگاران شبکههای تلویزیونی اروپایی در بازدید از مرکز تشخیص و درمان سرطان روشنا از توانمندی کشورمان در درمان اثرگذار انواع سرطانها حیرت زده شدند.
رییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: هر فردی در هر استان اگر دارو یا روش درمانی برای کرونا ایجاد کند باید به دانشگاه علوم پزشکی محل زندگی خود مراجعه کند و تمام این داروها و روشها باید مورد تایید کمیته علمی کرونا قرار بگیرند.
رییس انستیتو پاستور ایران گفت: قطعیترین راه تشخیص ویروس کرونا، تستهای مولکولی (PCR) است و تستهای آنتی بادی یا سرولوژی ارزش تشخیصی ندارند و فقط مواجهه افراد با این ویروس را در گذشته نشان میدهد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله گفت: پزشکان بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج) در حال بررسی اثر درمانی پلاسمای افراد بهبودیافته یا مبتلای قبلی به بیماری کرونا برای یافتن روشی به منظور درمان مبتلایان به این بیماری هستند.
رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران از پزشکی فرد محور به عنوان یک رویکرد جدید در عرصه علوم پزشکی نام برد که با توجه به ویژگیهای خاص ژنتیکی هر فرد میتوان درمانهای متفاوتی در نظر گرفت.