مدیر برنامهریزی، نظارت و ارزیابی مرکز درمان پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی ابن سینا گفت: بررسیها بیانگر این این است که حدود ۲۰ درصد جمعیت کشور با مساله ناباروری درگیر هستند.
یک پژوهش در سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد که حدود یک سوم از کل بزرگسالان جهانی تحرک و ورزش خیلی کمی دارند و نسبت کسانی که به ورزش روی خوش نشان نمیدهند رو به افزایش و ارقام برای مردان و زنان به طور قابل توجهی متفاوت است.
تحقیقات جدید نشان میدهد که بزرگسالان با افزایش سن، کندتر حرکت میکنند تا به حفظ انرژی کمک کنند و دانشمندان بر این باور هستند که یافتههای جدید میتواند به ابزارهای تشخیصی جدید برای بیماریهایی مانند پارکینسون و ام اس سودمند باشد.
رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران گفت: یکی از مواردی که باید رییس جمهور آینده نسبت به آن در شهر تهران توجه داشته باشد، موضوع سرانه سلامت شهر تهران است که متاسفانه برخی از مناطق شهر تهران سرانه سلامت پایینی حتی نسبت به برخی از شهرها و مناطق محروم کشور دارند.
وزارت بهداشت نسبت به سزارینهای تقویمی هشدار داده و ثبت کلیه موالید در ۲۴ ساعت امروز در کلیه بیمارستانها را الزامی کرده است، اما آیا در چنین شرایطی امروز صف سزارین در بیمارستانها شلوغ خواهد بود؟
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: تاکنون بیش از ۹۵ هزار زوج نابارور نشان دار شده و تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتهاند و همچنین این سازمان با ۱۴۴ مرکز درمان ناباروری قرارداد منعقد کرده است.
معاون درمان وزارت بهداشت در بخشنامهای به دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی کشور ضمن تاکید بر ضرورت مقابله با تخلفات سزارینهای تقویمی اعلام کرد: ثبت کلیه موالید در ۲۴ ساعت تاریخ سوم خرداد ۱۴۰۳ در کلیه بیمارستانها الزامی است.
مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی در ایران زیاد است و تقریبا پنجمین کشور در دنیا و اولین کشور در خاورمیانه از نظر مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی هستیم، در حالیکه ۲۰ درصد وسایل آرایشی و بهداشتی موجود، تولید داخل هستند و ۲۰ درصد از مبادی رسمی و ۶۰ درصد از طریق قاچاق وارد میشوند.
مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران گفت: بیمه سلامت تاکنون ۷۵ هزار زوج نابارور را شناسایی و نشان دار کرده است و در سال جاری خدمات بهتری را به زوجین نابارور ارائه میدهیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره احتمال افزایش موالید با اختلال ژنتیکی به دلیل حذف برخی غربالگریها گفت: میزان مراقبت از مادران باردار طی سال گذشته افزایش یافته، اما این طور مطرح میشود که حذف غربالگری سبب افزایش ریسک تعداد موالید با اختلالات ژنتیکی میشود.
اگر گذرتان به اطراف بیمارستانهای آموزشی درمانی تهران یا دیگر شهرهای مهم کشور بیافتد، خانوادههایی را میبینید که توی پیاده رو یا اتومبیل خود نشسته یا خوابیدهاند و با سرما و گرما و ممانعتهای مختلف دست و پنجه نرم میکنند تا بیماری که روی یکی از تختهای بیمارستان خوابیده، بهبود پیدا کند و دستش را بگیرند و به شهر خودشان برگردند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: کشور نیازمند ۹ هزار ماما است، اما کمبود ماما در کشور همچون کادر پرستاری در شیفتهای سنگین این گروه خود را نشان داده و منجر به استهلاک، خستگی کادر مامایی شده و همین مسئله عاملی بر کاهش کیفیت کار ماماها در کشور است.
وزیر بهداشت درباره مصوبه دولت در ارائه خدمات رایگان به کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی توضیحاتی ارائه و اعلام کرد که این مصوبه به همه بیمارستانهای وزارت بهداشت ابلاغ شده است.
آنچه این روزها با عنوان قلیان اکسیژن در رسانهها مطرح میشود، موضوعی قدیمی است که اگر به عمق ماجرا توجه شود، بودنش بهتر از شرایط حاضر و مصرف قلیانهای طعمدار و فرو دادن دود در ریه است؛ اما آیا میتوان به چنین طرحی به شکل سیاه و سفید یا خوب و بد نگاه و آن را فقط تائید یا رد کرد؟
در سال ۱۴۰۲ مردان ۵۵.۶ درصد و زنان ۴۴.۴ درصد از ثبت فوت ها را به خود اختصاص دادهاند و بر اساس آمارهای ثبت شده ثبت احوال، در مقابل هر ۱۳۰ مرد فوت شده، ۱۰۰ زن فوت شدهاند.
به نظر میرسد پاسخ این پرسش که «از چند سالگی پیر محسوب میشویم؟» در حال تغییر است، زیرا عمر مردم طولانیتر شده است، دیرتر بازنشسته میشوند و تا سنین بالاتری همچنان از سلامتی جسمی و روحی برخوردارند و احساس جوانی میکنند.
رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفت: اجرای طرح مطالعاتی دستگاه پاکدم یا قلیان اکسیژن به صورت آزمایشی تحت نظارت وزارت بهداشت با هدف کاهش مصرف قلیان دخانی در ۱۰ استان کشور آغاز شده است.
رییس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به تکالیف ۶۰ درصدی وزارت بهداشت در کل ۷۳ ماده قانون جوانی جمعیت، از افزایش بارداری و تولد فرزند در گروههای سنی بیشتر از ۳۵ سال در کشور خبر داد.
نتایج تحقیقات نشان داده که با وجود توصیههای قوی مبنی بر حمایت از مصرف اسیدهای چرب امگا۳ برای نتایج بهینه بارداری و سلامت فرزندان، ۲۵ درصد از زنان باردار به ندرت یا هرگز در طول بارداری، ماهی مصرف نمیکنند و همچنین تعداد کمتری از آنان مکمل امگا۳ مصرف میکنند.
رییس اداره نظارت بر فرآوردههای بهداشتی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه ۱۶ درصد از کل مسمومیت با مواد شیمیایی مربوط به شویندههای خانگی است، گفت: میزان مسمومیت با شویندهها طی سالهای اخیر روند افزایشی داشته است.