مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال اعلام کرد: حدود ۴ درصد از ولادتهای ثبت شده در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ مربوط به چند قلوزایی است که استانهای تهران با ۲ هزار و ۱۲۷ چندقلو، خوزستان با هزار و ۲۰۷ چندقلو و خراسان رضوی با هزار و ۱۸۶ چندقلو بیشترین تعداد چندقلوزایی را در کشور به خود اختصاص دادهاند.
متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ نازایی گفت: به مادران با بالای ۱۲ هفته بارداری توصیه میشود واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند، زیرا عوارض خود بیماری آنفلوآنزا بسیار بیشتر است و تب این بیماری روی جنین تاثیر میگذارد.
مشکلات اقتصادی و اجتماعی در کنار تصمیمهای سیاسی اتخاذ شده، در کاهش اعتماد جامعه موثر بوده، در حالی که فاصله حرف تا عمل مسئولان مانعی برای مشارکت اجتماعی و همراهی مردم محسوب میشود، اما این وضعیت نیازمند بازسازی اعتماد عمومی با تصمیمهایی مانند رفع فیلترینگ و شنیدن صداهای مختلف مردم و رسانهها است.
رییس موسسه تحقیقات جمعیتی کشور گفت: با رشد ۱.۲۴ درصدی کل جمعیت کشور در آخرین سرشماری، جمعیت سالمندان با رشد ۳.۶۲ درصدی با سرعتی معادل ۵ برابر رشد کل جمعیت کشور در حال افزایش است.
وزیر بهداشت گفت: با توجه به آمارهای جمعیتی، امروز برای نخستین بار در تاریخ ایران، میزان موالید به کمتر از یک میلیون در سال رسیده است که این امر خود یک هشدار جدی و زنگ خطر است.
یکی از کارکردهای ازدواج، تامین عاطفه و احساس است و باید خانواده را نوازشگاهی دانست که نیازهای اعضای خود را به سالمترین شکل ممکن تامین میکند؛ اما چرا تعارضاتی میان زوجین رخ میدهد که گاهی به جدایی و گاهی به حوادثی دردناک ختم میشود و آیا میتوان به این نتیجه رسید که سلامت روان خانوادهها خوب است و نباید تعارضات زوجین را جدی گرفت؟
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اقداماتی که تجربه نشده یا اقدامات سطحی برای جوانی جمعیت جواب نمیدهد و رویکردهای فرهنگی و اجتماعی باید اصلاح شده و همه دستگاهها باید وظیفه خود را انجام بدهند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: برای اولین بار در کشور، خدمات درمان ناباروری توسط سازمان بیمه سلامت تحت پوشش قرار گرفت و عمده هزینهها در موسسات دولتی دانشگاهی پرداخت میشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت متولی سلامت کل جمعیت کشور است و بنابراین باید به برنامههایی نظیر کاهش مرگ و میر مادران باردار و نوزادان هنگام زایمان و تولد نیز برای کمک به جلوگیری از کاهش جمعیت، بها داده شود.
مدیر برنامهریزی، نظارت و ارزیابی مرکز درمان پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی ابن سینا گفت: بررسیها بیانگر این این است که حدود ۲۰ درصد جمعیت کشور با مساله ناباروری درگیر هستند.
یک پژوهش در سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد که حدود یک سوم از کل بزرگسالان جهانی تحرک و ورزش خیلی کمی دارند و نسبت کسانی که به ورزش روی خوش نشان نمیدهند رو به افزایش و ارقام برای مردان و زنان به طور قابل توجهی متفاوت است.
تحقیقات جدید نشان میدهد که بزرگسالان با افزایش سن، کندتر حرکت میکنند تا به حفظ انرژی کمک کنند و دانشمندان بر این باور هستند که یافتههای جدید میتواند به ابزارهای تشخیصی جدید برای بیماریهایی مانند پارکینسون و ام اس سودمند باشد.
رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران گفت: یکی از مواردی که باید رییس جمهور آینده نسبت به آن در شهر تهران توجه داشته باشد، موضوع سرانه سلامت شهر تهران است که متاسفانه برخی از مناطق شهر تهران سرانه سلامت پایینی حتی نسبت به برخی از شهرها و مناطق محروم کشور دارند.
وزارت بهداشت نسبت به سزارینهای تقویمی هشدار داده و ثبت کلیه موالید در ۲۴ ساعت امروز در کلیه بیمارستانها را الزامی کرده است، اما آیا در چنین شرایطی امروز صف سزارین در بیمارستانها شلوغ خواهد بود؟
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: تاکنون بیش از ۹۵ هزار زوج نابارور نشان دار شده و تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتهاند و همچنین این سازمان با ۱۴۴ مرکز درمان ناباروری قرارداد منعقد کرده است.
معاون درمان وزارت بهداشت در بخشنامهای به دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی کشور ضمن تاکید بر ضرورت مقابله با تخلفات سزارینهای تقویمی اعلام کرد: ثبت کلیه موالید در ۲۴ ساعت تاریخ سوم خرداد ۱۴۰۳ در کلیه بیمارستانها الزامی است.
مدیر غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی در ایران زیاد است و تقریبا پنجمین کشور در دنیا و اولین کشور در خاورمیانه از نظر مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی هستیم، در حالیکه ۲۰ درصد وسایل آرایشی و بهداشتی موجود، تولید داخل هستند و ۲۰ درصد از مبادی رسمی و ۶۰ درصد از طریق قاچاق وارد میشوند.
مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران گفت: بیمه سلامت تاکنون ۷۵ هزار زوج نابارور را شناسایی و نشان دار کرده است و در سال جاری خدمات بهتری را به زوجین نابارور ارائه میدهیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره احتمال افزایش موالید با اختلال ژنتیکی به دلیل حذف برخی غربالگریها گفت: میزان مراقبت از مادران باردار طی سال گذشته افزایش یافته، اما این طور مطرح میشود که حذف غربالگری سبب افزایش ریسک تعداد موالید با اختلالات ژنتیکی میشود.
اگر گذرتان به اطراف بیمارستانهای آموزشی درمانی تهران یا دیگر شهرهای مهم کشور بیافتد، خانوادههایی را میبینید که توی پیاده رو یا اتومبیل خود نشسته یا خوابیدهاند و با سرما و گرما و ممانعتهای مختلف دست و پنجه نرم میکنند تا بیماری که روی یکی از تختهای بیمارستان خوابیده، بهبود پیدا کند و دستش را بگیرند و به شهر خودشان برگردند.