عضو هیات رییسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از لغو افزایش سه برابری شهریه دانشجویان شهریهپرداز علوم پزشکی خبر داد و گفت: این موضوع در پی پیشنهاد معاون آموزشی وزارت بهداشت مطرح ولی با پیگیریها و مخالفتهای انجام شده از جانب نمایندگان مجلس به ویژه اعضای کمیسیون آموزش، اجازه تصویب این پیشنهاد داده نخواهد شد.
روسای انجمن علمی روان پزشکان ایران و جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی در نامهای به وزیر بهداشت ضمن ارائه راهکارهایی برای پیشگری از خودکشی دستیاران تخصصی پزشکی، پیشنهاد تشکیل کمیتهای برای مداخله فوری در این زمینه را ارائه دادند.
دبیر شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی کشور گفت: راه ورود به دانشگاههای دولتی و آزاد از طریق کنکور سراسری و برگزاری آزمون امکانپذیر بوده و صندلی پزشکی بدون کنکور کذب است.
همه چیز پول نیست و نمیشود گفت همه مشکلات رزیدنتهای جوان در رشتههای مختلف پزشکی در کمک هزینه تحصیلی اندکی که میگیرند یا فشار اساتید و سال بالاییها خلاصه میشود، بلکه آنچه بیش از همه اینها اهمیت دارد، کیفیت آموزش و البته نگرانی از وضعیت اقتصادی و اجتماعی و امید به آینده است.
ماجرای خودکشی چند رزیدنت در هفتههای اخیر بیشتر از همیشه بازتاب داشت آن هم در حالی که اگر به وضعیت رزیدنتی نگاه کنیم، میبینیم تحمیل فشار کاری زیاد در کنار حقالزحمه ناچیز آنها، بار گرانی بر دوش این پزشکان جوان است.
بخشی از خود انضباطی یا انضباط شخصی ارثی است و بخشی از آن قابل یادگیری و اکتسابی است، اما آیا انضباط شخصی روی عزت نفس افراد موثر است و اگر فردی انضباط شخصی نداشته باشد، میتواند به خواستههای خود دست پیدا کند و موفق شود؟
ادغام آموزش پزشکی با خدمات درمانی در یک بازه زمانی به دلایلی مانند کمبود نیروی انسانی یا ارتقای کیفیت آموزش انجام شد اما اکنون زمان آن رسیده که این موضوع توسط کارشناسان به صورت بیطرفانه بررسی شده و مزایا و محدودیتهای آن مشخص و مشکلات برطرف شود.
وزیر بهداشت گفت: ادغام آموزش پزشکی باعث ارتقای کیفیت درمان نیز شد. با ادغام، رشد آموزش و پژوهش در سراسر کشور به خصوص در مناطق محروم گسترش یافت و گامهای بلندی در مسیر عدالت آموزشی برداشته شد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مشکل عدم حضور اساتید در بیمارستانهای آموزشی درمانی وجود دارد، اما اساتید باید در بیمارستان حضور داشته باشند و در مواردی با این موضوع برخورد جدی میکنیم.
مهدی زارع در سرمقاله روزنامه شرق نوشت: نهادهای دانشگاهی اغلب علاقهمند هستند تا میزان انتشار مقالاتشان بیشتر شود، زیرا بسته به سابقه انتشار، بودجه دریافتی و عملکردشان به همین انتشار مقالات بهطور خاص وابسته است و در نتیجه، پژوهشگران برای به حداکثر رساندن بازده علمی خود تحت فشار زیادی هستند.
فوت یک دانشجوی دختر دانشکده برق دانشگاه تهران، این زنگ خطر را به صدا در آورد که فشارهای روحی و روانی ناشی از تهیه مقالههای پزشکی بسیار بالاست و موارد دیگری مانند افزودن نام استاد در این مقالهها یا فردی که استاد آن را معرفی میکند، فشار بیهودهای روی دانشجویان وارد میسازد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: پذیرش آزمون دستیار تخصصی ۱۴۰۱ رکورد زد و برای اولین بار در تاریخ وزارت بهداشت، ۴ هزار نفر در این آزمون که چهل و نهمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی بود، پذیرفته شدند.
موضوع تعارض منافع در نظام سلامت از این نظر اهمیت دارد که به مناسبات پزشک و بیمار و به صورت کلان رابطه مردم و نظام سلامت آسیبی جدی وارد میکند و میتواند عنصر اعتماد را در این روابط از میان بردارد.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت گفت: بیش از ۹۵ درصد بودجه نظام سلامت صرف ارائه خدمات بهداشتی درمانی با رویکرد سلامت جسم شده و کمتر به سلامت روان جامعه و مردم توجه میشود، به طوری که تنها ۵ درصد از بودجه نظام سلامت صرف سلامت روان میشود.
دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی وزارت بهداشت گفت: پذیرش دانشجویان از اوکراین در دانشگاههای داخل به دور از عدالت آموزشی است که شعار دولت فعلی محسوب میشود.
شورای عالی انقلاب فرهنگی کلیات طرح افزایش دانشجویان و متخصصان حوزههای پزشکی را تصویب و ستاد نقشه جامع علمی کشور را موظف کرد در مدت ۱۰ روز با هماهنگی وزارت بهداشت جزییات این طرح از جمله تعداد دقیق افزایش دانشجویان دورههای عمومی و تخصصی پزشکی را بررسی و به جلسه بعدی شورا اعلام کند.
یک کارشناس حوزه سلامت درباره کمبود پزشک عمومی و تخصصی در کشور و دلایل اصلی آن توضیح داد و گفت: باید اختیار جذب پزشک از وزارت بهداشت گرفته شده و به وزارت علوم سپرده شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت پیشنهادات خود مبنی بر افزایش ظرفیت پزشکی را اعلام کند، گفت: ظرفیت دانشگاههای علوم پزشکی در ۵ سال متوالی آینده هر سال بین ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ افزایش پیدا میکند.
نمایندگان مجلس و کارشناسان معتقدند ریشه مشکلات رزیدنتها و نبود پزشک در مناطق محروم، کمبود پزشک است، اما مسئولان وزارت بهداشت و نظام پزشکی تلاش میکنند با ارائه آمار گزینشی این موضوع را نپذیرند و زیر بار این موضوع مهم نروند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: باید کابوس دستیاری در کشورمان روزی پایان یافته و به جای آن، فضایی آرام، امیدبخش و سرشار از انگیزه برای یادگیری و خدمت به بیماران جایگزین شود.