دانشجویی
برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و شنیدن صدای دانشجویان یکی از تاکیدهای رهبر معظم انقلاب بوده که در سال‌های اخیر فراز و نشیب‌های زیادی داشته و به همین دلیل ضرورت دارد دولت چهاردهم، کم‌کاری‌های گذشته در این زمینه را جبران کند تا از این ظرفیت گسترده برای رفع مسائل کشور بهتر از گذشته استفاده کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تا وقتی که زیرساخت و استاد و بودجه تامین نشود، افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی، ظلم به کیفیت آموزش پزشکی کشور است و دانشگاه‌ها این وضعیت را تحمل می‌کنند.
رییس کمیته پزشکی خانواده انجمن پزشکان عمومی گفت: این طور نیست که بالا بودن سرانه پزشک نسبت به جمعیت به معنی کیفیت سیستم پزشکی کشور باشد و در سال‌های اخیر طرفداران افزایش ظرفیت پزشکی بر دو استدلال پایین بودن سرانه پزشک نسبت به جمعیت و تعارض منافع پزشکان پافشاری می‌کنند.
یک متخصص پزشکی خانواده گفت: مهم‌ترین مشکل حوزه سلامت، کمبود پزشک نیست، بلکه توزیع نادرست و پرداختی‌های نامناسب است که در کلیه سطوح از پزشک عمومی تا فوق تخصص جریان دارد.
رییس انجمن تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی گفت: هر گونه آموزشی از جمله آموزش پزشکی نیازمند تامین زیرساخت است و نمی‌توان زیرساخت را به صورت دستوری ایجاد کرد، بلکه زیرساخت‌ها به صورت علمی باید فراهم شود تا دانشجوی متخصص تربیت شود.
نایب رییس هیات مدیره انجمن شرکت‌های پخش دارو و مکمل گفت: مشکل تامین پزشک ارتباطی به کمبود پزشک از نظر تعداد ندارد، بلکه به سایر موارد مانند درآمد و توجه به جامعه پزشکی دارد و وقتی اصول اقتصادی مورد توجه قرار نگرفته و برنامه ریزی نمی‌شود، حتی اگر سه برابر موجود هم دانشجو جذب کنیم، باز هم مشکلات تازه‌ای بروز می‌یابد.
پزشک و فعال حوزه دارو گفت: افتخار کشور این بود که پزشکانی تربیت شده‌اند که بیماران از سایر کشورها برای درمان به ایران مراجعه می‌کنند، ولی با افزایش ظرفیت پزشکی، کیفیت آموزش کاهش پیدا می‌کند و امیدواریم در ماه‌های آینده این موضوع به نتیجه برسد.
مشاور وزیر بهداشت گفت: استدلال‌ها درباره نادرست بودن تصمیم افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی محکم است، زیرا قرار بود منابع و زیرساخت تامین شده و توسعه انجام شود، اما این اتفاقات رخ نداد و بنابراین هرچه سریع‌تر باید جلوی ضرر را گرفت.
دبیر دفتر دستیاری سازمان نظام پزشکی گفت: مانع تراشی‌ها در مسیر پزشکان جوان به حدی زیاد است که به طور مثال در یک مورد آن، بسیاری از پزشکان پس از گذراندن طرح اجباری، همچنان باید به دنبال کسب امتیاز برای کار خصوصی یا مطب باشند.
عضو شورای مشاوران جوان سازمان نظام پزشکی گفت: روش‌هایی مانند افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی، روش مناسبی برای تامین سلامت مردم نیست، زیرا در دوران تخصص، ظرفیت‌ها پر نمی‌شود و در دوران پزشکی عمومی نیز شاهد افت شدید کیفیت آموزشی هستیم.
افزایش ظرفیت پزشکی در مقطع عمومی در سال ۱۴۰۰ برای اجرا ابلاغ شد و بسیاری از کارشناسان نظام سلامت، این مصوبه را آسیب زا می‌دانستند و از طرفی عده‌ای دیگر با استدلال کمبود پزشک، بر آن دمیدند و بر خلاف نظر ارکان مختلف حوزه سلامت، این مصوبه به صورت ناقص اجرایی شد.
دبیر دفتر دستیاری سازمان نظام پزشکی گفت: اگر قرار باشد افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی منجر به افزایش رقابت در این حیطه شود، بدون شک اضافه درمانگری رخ می‌دهد که هم برای سلامت بیماران ضرر دارد و هم بودجه دولت و بیمه‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرد.
رییس کل سازمان نظام پزشکی گفت: متاسفانه پزشکان جوان تمایلی به ادامه تحصیل در رشته‌های تخصصی ندارند و مسئولان در دولت‌های قبل به جای پرداختن به دلایل این بی‌رغبتی و تلاش برای رفع این معضلات، به افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی روی آوردند که اقدامی کاملا اشتباه بود.
وزیر بهداشت گفت: بازنگری در مصوبه افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی در شورای عالی انقلاب فرهنگی با همکاری رییس جمهور و دبیر این شورا دنبال می‌شود و همچنین در مورد سهمیه‌های ورودی به دانشگاه و عدالت آموزشی نیز بازبینی خواهد شد.
دبیر شورای‌ عالی انقلاب‌ فرهنگی گفت: فردا این دانشجویان پزشکی می‌خواهند به بیمارستان و بالای سر مریض و اتاق عمل بروند، اما با این امکاناتی که جوابگو نیست، قطعاً ما پزشک باسواد تربیت نخواهیم کرد، پس این نقد، نقد واردی است.
عضو شورای مشاوران جوان سازمان نظام پزشکی گفت: دوران دستیاری با دریافت‌های نامتناسب و غیرواقعی و تغییر فرمول برای مبلغ جریمه انصراف، تاب آوری دستیاران پزشکی را کاهش داده و شاهد عدم اقبال رزیدنت‌ها به رشته‌های مهمی مانند طب اورژانس، بیهوشی، اطفال، داخلی، جراحی و غیره هستیم.
دبیر بانوان متخصصین طرحی سازمان نظام پزشکی گفت: یک نوع پرداختی عجیب و غیر قابل باوری در دوره طرح پزشکان رخ می‌دهد که هیچکس جز پزشکانی که این دوره را گذرانده باشند هم باور نمی‌کنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حال حاضر صحت و سقم سهمیه‌ها و درصدها و این‌که آیا نیازی به ایجاد تغییرات در آنها وجود دارد در حال بازنگری و ارزیابی است و این تغییرات باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شود.
بر اساس گزارش کوتاهی که وزارت بهداشت درباره برگزاری اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی به صورت مجازی و با حضور محمد رضا ظفرقندی منتشر شده، عمده‌ترین مشکلات مطرح شده حول محور معضل افزایش ظرفیت پزشکی بدون توجه به توسعه زیرساخت‌ها و پیش نیازها بوده است.
وزیر بهداشت از پیشنهاد و تصویب احتساب دوره دستیاری به عنوان شغل در جلسه اخیر با حضور رییس جمهور و اعضای دولت خبر داد و ابراز امیدواری کرد که مجلس نیز این موضوع را تصویب کند.
انتها123456