محیط زیست
عضو فرهنگستان علوم پزشکی گفت: موضوع پسماند از نظر طبقه بندی و مدیریت نیازمند ادبیات روشن و درک مشترک و گفتمان واحد است، زیرا اگر مدیریت درستی بر پسماند حاکم باشد، می‌تواند ارزش افزوده ایجاد کند.
محیط زیست گیلان در وضعیت هشدارآمیز قرار دارد و حالا رسوبات ۵۰ ساله فاضلاب شهری، کشاورزی و صنعتی نفس تالاب انزلی را به شماره انداخته و عمق این تالاب از ۱۰ متر در سال‌های پیش از انقلاب به کمتر از ۵۰ سانتی‌متر رسیده و در برخی نقاط عمق تالاب از بین رفته است.
فعال صنفی حوزه سلامت گفت: آموزش‌ها در مورد پسماند و حوزه سلامت، باید از مهدکودک‌ها و مدارس شروع شود و باید برای آموزش در این زمینه برنامه ریزی بلند مدت انجام داد.
وضعیت مدیریت پسماند در کشور چندان جالب نیست و این در حالی‌ست که به دلیل ارزش اقتصادی پسماندهای قابل بازیافت، شبکه‌های مافیایی زباله‌گردی گسترده‌تر می‌شوند و از طرفی شیوه‌های امحای این طلای کثیف در استان‌های شمالی و جنوبی باعث آسیب به محیط زیست و سلامت مردم شده است.
سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: آلودگی هوا با تضعیف سیستم ایمنی و آسیب به دستگاه تنفسی، خطر ابتلا به عفونت‌های تنفسی فصلی را افزایش می‌دهد و برای گروه‌های حساس مانند کودکان و سالمندان تهدیدی جدی است.
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: مصرف مازوت به‌ عنوان یک سوخت سنگین، سلامت انسان‌ها را تهدید می‌کند و به تولید گازهای خطرناک و ذرات معلق می‌انجامد و باعث افزایش آلودگی هوا و بروز مشکلات تنفسی و قلبی در گروه‌های حساس شده و می‌تواند سلامت عمومی را به خطر بیندازد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزایش ۳۷ درصدی مراجعان به علت مشکلات تنفسی به اورژانس‌های مراکز درمانی کشور در بازه اول تا چهارم دی ماه امسال نسبت به مدت مشابه در سال قبل خبر داد.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی گفت: در زمینه آلودگی هوا باید تکالیف دستگاه‌های مختلف شفاف شده و در اولویت کاری این دستگاه‌های اجرایی قرار بگیرد و شورای سلامت و امنیت غذایی نقش دیده بانی و رصد در این زمینه داشته باشد.
وسایل نقلیه عامل حدود ۶۰ درصد آلودگی هوا هستند که ناشی از فرسودگی یا بی‌کیفیت بودن خودروها و استاندارد نبودن سوخت مصرفی است و این موضوع به ویژه خود را در نیمه دوم سال نشان می‌دهد؛ در سال‌های اخیر آلودگی در پاییز و زمستان بسیار شدید بوده، این سوال مطرح است که چرا تاکنون برنامه‌های مقابله با آلودگی هوا جواب نداده و سلامت عمومی نادیده گرفته شده است؟
رییس انجمن تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی گفت: مشکل آلودگی هوا در کشور ما مانند سایر مشکلات، به مسائل مدیریتی و عدم رجوع به خرد جمعی بر می‌گردد که با دو نگاه کوتاه مدت و بلند مدت حل می‌شود.
فعال صنفی حوزه سلامت گفت: بنزین مصرفی در کشور، با کیفیت نیست و در قانون هوای پاک، وزارت نفت موظف شده که بنزین با استاندارد ملی ارائه بدهد، اما آیا این وزارتخانه بنزین استاندارد ارائه کرده و سنجش لازم در این زمینه انجام می‌شود؟
متخصص طب اورژانس گفت: بار مراجعه کنندگان در روزهای اخیر به اورژانس‌های بیمارستانی به دلیل آلودگی هوا بسیار زیاد شده و از طرفی با بیماری‌های دیگری مانند آنفلوانزا و کرونا هم مواجه هستیم.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت کمترین نقش را در زمینه پیشگیری از آلودگی هوا بر عهده دارد، اما حاضریم هشدارهای دل‌سوزانه در این زمینه را مطرح کنیم، زیرا سلامت مردم برای وزارت بهداشت در اولویت است.
آلودگی هوا تبدیل به بخش جدایی ناپذیر از زندگی شهروندان ایرانی در کلان‌شهرها به ویژه در تهران شده و طبق آمار سالانه حدود ۵۰ هزار نفر در کشور جان خود را به همین دلیل از دست می‌دهند و خسارت آن نیز حدود ۱۲ میلیارد دلار برآورد شده است.
عضو شورای شهر تهران گفت: شهر تهران از مشکلات متعددی رنج می‌برد، اما دو مشکل عمده آلودگی هوا و ترافیک دارد که اگر حل شود گام بزرگی برداشته می‌شود و باید رییس جمهور آینده به مدیریت شهری برای حل این دو مشکل کمک کند و مدیران شهری به تنهایی قادر به حل این دو مشکل نیستند.
رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران گفت: یکی از مواردی که باید رییس جمهور آینده نسبت به آن در شهر تهران توجه داشته باشد، موضوع سرانه سلامت شهر تهران است که متاسفانه برخی از مناطق شهر تهران سرانه سلامت پایینی حتی نسبت به برخی از شهرها و مناطق محروم کشور دارند.
شاخص آلودگی هوا همچنان قرمز است، مدارس یک هفته در میان تعطیل هستند و آمار مرگ و میر و بیماران با شیب تندی در حال افزایش است و قاتل نامریی این روزها هر روز به تعداد فوتی‌ها می‌افزاید.
رییس اورژانس استان تهران با اشاره به ۱۵ هزار و ۲۳۰ تماس از سوی شهروندان تهرانی در موضوع گرمازدگی با اورژانس در تعطیلات اخیر، از ۶ هزار و ۳۷۳ مأموریت نیروهای اورژانس در این مدت خبر داد و گفت: ۱۹۶ مورد دارای ضعف و بی‌حالی و ۶۶ مورد نیز دچار گرمازدگی بوده‌اند.
سخنگوی دولت گفت: با توجه به گرمای بی‌سابقه هوا در روزهای جاری، به‌منظور حفظ سلامت شهروندان، هیئت دولت با پیشنهاد وزارت بهداشت مبنی‌ بر تعطیلی روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه در سراسر کشور موافقت کرد.
وزیر بهداشت با اشاره به عوارض گرمای بی‌سابقه هوا برای سلامت، از پیشنهاد این وزارتخانه به هیات دولت با هدف تعطیلی آخر هفته برای مناطقی که دمای بالاتر از ۴۰ درجه را تجربه می‌کنند، خبر داد.
123456