عضو شورای شهر تهران گفت: شهر تهران از مشکلات متعددی رنج میبرد، اما دو مشکل عمده آلودگی هوا و ترافیک دارد که اگر حل شود گام بزرگی برداشته میشود و باید رییس جمهور آینده به مدیریت شهری برای حل این دو مشکل کمک کند و مدیران شهری به تنهایی قادر به حل این دو مشکل نیستند.
رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران گفت: یکی از مواردی که باید رییس جمهور آینده نسبت به آن در شهر تهران توجه داشته باشد، موضوع سرانه سلامت شهر تهران است که متاسفانه برخی از مناطق شهر تهران سرانه سلامت پایینی حتی نسبت به برخی از شهرها و مناطق محروم کشور دارند.
شاخص آلودگی هوا همچنان قرمز است، مدارس یک هفته در میان تعطیل هستند و آمار مرگ و میر و بیماران با شیب تندی در حال افزایش است و قاتل نامریی این روزها هر روز به تعداد فوتیها میافزاید.
رییس اورژانس استان تهران با اشاره به ۱۵ هزار و ۲۳۰ تماس از سوی شهروندان تهرانی در موضوع گرمازدگی با اورژانس در تعطیلات اخیر، از ۶ هزار و ۳۷۳ مأموریت نیروهای اورژانس در این مدت خبر داد و گفت: ۱۹۶ مورد دارای ضعف و بیحالی و ۶۶ مورد نیز دچار گرمازدگی بودهاند.
سخنگوی دولت گفت: با توجه به گرمای بیسابقه هوا در روزهای جاری، بهمنظور حفظ سلامت شهروندان، هیئت دولت با پیشنهاد وزارت بهداشت مبنی بر تعطیلی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در سراسر کشور موافقت کرد.
وزیر بهداشت با اشاره به عوارض گرمای بیسابقه هوا برای سلامت، از پیشنهاد این وزارتخانه به هیات دولت با هدف تعطیلی آخر هفته برای مناطقی که دمای بالاتر از ۴۰ درجه را تجربه میکنند، خبر داد.
بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، سالانه بیش از ۳ میلیون نفر در اثر تنفس در شهرها جان خود را از دست میدهند و اگر اقدامی در این زمینه نشود، این میزان تا سال ۲۰۵۰ میلادی تا ۲ برابر افزایش مییابد. همچنین همه بار آلودگی هوا بر نظام سلامت و اقتصادی کشورها قرار دارد.
آلودگی هوا دیگر زمستان و تابستان نمیشناسد؛ وضعیت کلانشهرها روز به روز بدتر میشود و این در حالی است که نه فقط سلامت مردم را به خطر میاندازد، بلکه هزینههای بسیاری بر نظام سلامت نیز تحمیل میکند و حتی بر ناباروری هم تاثیر میگذارد.
مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی به بررسی تاثیر آلودگی هوا بر سلامت شهروندان پرداخت و نوشت: در گزارشی که وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۰ تهیه کرد، میانگین جزء مرگ کل منتسب به ذرات معلق در کشور برابر با ۱۲.۵۹ درصد است.
تغییرات آب و هوایی یکی از بزرگترین تهدیدهای سلامت جهانی است و به طور مستقیم بر سلامت افراد تاثیر میگذارد، اما نظام سلامت ایران در شرایط روز افزون شدن این بحرانها باید آمادگی خود را ارزیابی کرده تا بتواند پاسخگوی نیازهای سلامتی ناشی از تغییر اقلیم در کشور باشد.
به دنبال ابتلای پیروز به نارسایی کلیه، تلاشها جهت درمان این یوزپلنگ محبوب ایرانی بینتیجه ماند و پیروز در ۱۰ ماهگی بر اثر نارسایی کلیوی تلف شد.
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت ضمن اشاره به عوارض شدید آلودگی هوا بر سلامت کودکان، گفت: هر چه که در راستای سلامت مردم باشد، وزارت بهداشت با آن موافق است و هرچه که به سلامت مردم آسیب برساند، وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت مردم با آن مخالف خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: آب آشامیدنی شبکه لوله کشی کشور در مناطق مختلف سالم است و مشکل بهداشتی ندارد و عامل انتقال و ابتلا به وبا نبوده است.
رییس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با اشاره به گذر امواج تراز میانی در برخی نقاط کشور از رگبار باران و وزش باد شدید موقت و گرد و خاک خبر داد و گفت: سه شنبه افزایش محسوس دما در استانهای ساحلی خزر و اردبیل همراه با وزش باد شدید جنوبی و چهارشنبه کاهش دما در این نواحی رخ خواهد داد.
آلودگی هوا در تهران و برخی شهرهای کشور از مرز هشدار عبور کرده و با وجود شیوع ویروس کرونا، دغدغه تازهتری را شکل داده است و این دو دست در دست هم به جان سلامت شهروندان افتادهاند.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: تقریبا تمام ساکنان کره زمین در کلانشهرها، شهرهای کوچک و مناطق روستایی در سراسر جهان هوای بیکیفیت تنفس میکنند.
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران، عدم وزش باد موثر در طول روز پراکندگی آلایندهها را محدود خواهد کرد و در ساعات پایانی چهارشنبه همزمان با ترافیک شامگاهی بر غلظت ذرات معلق افزوده خواهد شد و برقراری وضعیت نامطلوب کیفیت هوا در بیشتر مناطق دور از انتظار نخواهد بود.
کارشناس حوزه برنامه ریزی و مدیریت آب گفت: بخش مهمی از منابع آب در سیستان و بلوچستان وابسته به منابع با منشا خارجی است و در نتیجه این خطر همیشه وجود دارد که تحت تاثیر عوامل طبیعی مثل کاهش بارندگی یا عوامل سیاسی یا روابط دو جانبه نیز کم آبی اتفاق بیفتد.
فرونشست زمین به عنوان پدیدهای هشدار آمیز زمین شناسی و محیط زیستی سالهاست که مطرح شده و حالا از آن به عنوان بمب ساعتی یاد میشود که زیر پای تهران در حال کوک شدن بوده و مقابله و پیشگیری از آن نیازمند مطالعات گسترده ژئوتکنیکی و شناسایی مناطق خطر است.
رییس سازمان نقشه برداری کشور اعلام کرد: از ۳۱ استان کشور ۲۹ استان در خطر پدیده فرونشست زمین قرار دارند و لازم است مسئولان تصمیمات قاطع در این زمینه بگیرند، زیرا ایران در حال نشست است.