نظام بیمههای سلامت در کشور ما مجبور هستند خدمات را از بخش دولتی خریداری کنند، اما امکان انتخاب نوع، کیفیت و کمیت و بهای خدمات را ندارد و این اجبار منجر به هدر رفت منابع و افت محسوس و روزافزون کیفیت خدمات سلامت میشود، در حالی که به گفته کارشناسان، چاره کار خرید راهبردی خدمات سلامت است.
نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، وزارت بهداشت را مکلف به اجرای برنامه نظام ارجاع و پزشک خانواده در سطح ۱ و ۲ و ۳ و با استفاده از تمامی ظرفیتهای موجود در کشور اعم از دولتی و غیردولتی کردند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در احکامی اعضای کارگروه راهبری کشوری طرح نسخه الکترونیک را برای سیاست گذاری و تصمیم گیری در خصوص برنامه ریزی، اجرا و پایش این طرح منصوب کرد.
وزیر بهداشت گفت: تولیت سلامت در حال حاضر به طور کامل در اختیار وزارت بهداشت نیست و درمان نصف مردم در تامین اجتماعی است، اما الان نزدیک به یک سال است که هزینهای از تامین اجتماعی دریافت نکردیم.
به نظر میرسد پنج تبصرهای که در بودجه ۱۴۰۲ به حوزه سلامت اختصاص یافته چندان استخواندار نیست و نیاز به برخی بازنگریها دارد و این نیاز آنقدر جدی است که مرکز پژوهشهای مجلس نیز روی آن نظر دارد و بر اعمال برخی تغییرات در متن لایحه بودجه تاکید میکند.
دبیر شورای عالی بیمه سلامت گفت: پیشنهاد اولیه شورای عالی بیمه سلامت در مورد افزایش کلی تعرفه پزشکی ۱۴۰۲ به هیات دولت ارسال شد، اما هنوز مصوبهای از هیات دولت به شورای عالی بیمه نرسیده که مرحله دوم و بررسی افزایش اجرای تعرفه انجام شود.
مدیرکل منابع انسانی معاونت توسعه وزارت بهداشت گفت: تلاش داریم تا پایان سال یک مرحله آزمون داشته باشیم که اگر مجوز زودتر امضا شود، آمادگی برگزاری آزمون را داریم و اگر به سرعت کار جمع شود، اواخر اسفند یک مرحله آزمون خواهیم داشت، در غیر این صورت برای بعد از سال میافتد.
وزیر بهداشت گفت: ادغام آموزش پزشکی باعث ارتقای کیفیت درمان نیز شد. با ادغام، رشد آموزش و پژوهش در سراسر کشور به خصوص در مناطق محروم گسترش یافت و گامهای بلندی در مسیر عدالت آموزشی برداشته شد.
روزنامه خراسان نوشت: عبدالحسین روح الامینی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس که این روزها هرجا بحثی درباره استیضاح وزیر بهداشت مطرح میشود، نام او هم به میان میآید، طراح دهمین استیضاح وزیر بهداشت است که توانست برای این تقاضا 60 امضا در سامانه مجلس ثبت کند، اگرچه با مستنداتش میگوید که از 11 نفر دیگر هم امضای دستی دارد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مشکل عدم حضور اساتید در بیمارستانهای آموزشی درمانی وجود دارد، اما اساتید باید در بیمارستان حضور داشته باشند و در مواردی با این موضوع برخورد جدی میکنیم.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲ گفت: بودجه اجرای برنامههای نظام ارجاع و پزشک خانواده در لایحه بودجه ۱۴۰۲ به میزان ۴۶ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که ۱۸.۵ هزار میلیارد تومان آن ذیل سازمان بیمه سلامت است.
معاون مرکز بودجه و پایش عملکرد وزارت بهداشت گفت: برای بیمارستانهای فرسوده عددی در بودجه لحاظ نشده، در حالیکه برخی بیمارستانها از لحاظ ابنیه دچار فرسودگی هستند و عمر مفید تجهیزات پزشکی آنها رو به اتمام است و مستهلک شدهاند، اما عدد نوسازی آنها در بودجه در نظر گرفته نشده که فشار زیادی به حوزه سلامت وارد خواهد کرد.
جمعی از بهورزان با انتقاد از بی توجهی وزارت بهداشت در عدم محاسبه دوره دو ساله آموزش بهورزی در سنوات خدمتی آنها، خواستار رسیدگی به این موضوع شدهاند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: به نظر میرسد شرکتهای دانش بنیان در عرصه سلامت از نظر اشتغال آفرینی و اقتصادی وضعیت خوبی دارند، ولی این میزان کافی نیست و توقع بیشتری وجود دارد.
وزیر بهداشت گفت: اگر میخواهیم در قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده موفق عمل کنیم باید از بهورزان بخواهیم در این امر ما را یاری و کمک کنند.
تعارض منافع در نظام سلامت به خودی خود به معنی فساد نیست، اما تجربه نشان داده که درگیری فردی یا گروهی میان منافع شخصی و منافع حرفهای میتواند زمینه ساز بروز فساد و خروج از چهارچوبهای اخلاق حرفهای شود که این موضوع نیازمند ابزارهای کنترلی است.
در بودجه ۱۴۰۲ که امروز توسط رییس جمهوری به مجلس تقدیم میشود، در کنار حمایتهای معیشتی، دولت توجه زیادی به حمایتهای درمانی مردم دارد تا مردم از این ناحیه هزینه کمتری بپردازند.
وزیر بهداشت گفت: موضوع مهاجرت جراحان و پزشکان ایرانی بیشتر فضاسازی رسانهای بوده و آمارها نشان میدهد که وضعیت نیروهای ذخیره متخصص و تربیت شده خوب است، به طوری که امسال چهار هزار دستیار به کار گرفته شده که رقم کمی نیست.
روزنامه هم میهن در گزارشی به عملکرد وزیر بهداشت و احتمال استیضاح بهرام عین اللهی پرداخت و نوشت: بهگفته محمدعلی محسنی بندپی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با وجود امضای استیضاح از سوی برخی نمایندگان، قرار شده که یک بازهزمانی دو تا سهماهه به وزیر بهداشت داده شود تا بتواند به محورهای استیضاح بپردازد و اصلاحات لازم را انجام دهد.
روزنامه شهروند در گزارشی به موضوع کمبود نیرو در نظام سلامت پرداخت و نوشت: پروژههای بهداشتی و درمانی جدید در مناطق محروم، هر هفته در صف افتتاح هستند، ولی برای تامین نیروی انسانی با سد مجوزهای استخدامی و عدمتعیین اعتبارات مواجه هستیم.