وزارت بهداشت
جانشین وزیر بهداشت گفت: رویکرد وزارت بهداشت این است که انتخابات سازمان نظام پزشکی به صورت الکترونیک برگزار شود، اما می‌خواهیم مطمئن باشیم که امنیت سامانه تامین شده باشد، زیرا در تمام شهرها این انتخابات به صورت گسترده برگزار می‌شود.
وزیر بهداشت در مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی بر تداوم پیگیری‌های وزارت بهداشت در زمینه اصلاح نظام پرداخت کادر درمان، اتصال سامانه‌های مختلف درمانی و ساماندهی نظام دارویی کشور تاکید کرد.
وزیر بهداشت گفت: ضروری است تمامی اقدامات و فعالیت‌های صورت‌ گرفته در قالب برنامه پزشکی خانواده، مستندسازی شده و همچنین در جهت نهادینه‌سازی آن در جامعه، فرهنگ‌سازی مناسب صورت گیرد.
وزیر بهداشت در هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان جهانی بهداشت، ضمن تاکید بر دستاوردهای همکاری بین المللی در حفظ سلامت مردم، چنانچه در بحران همه‌گیری کووید ۱۹ دیده شد، بر لزوم نگاه غیر سیاسی به حوزه سلامت تاکید و به اثرات غیر انسانی تحریم علیه کشورها در دسترسی عادلانه مردم به خدمات سلامت اشاره کرد.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در زمینه اصلاح نظام پرداخت حوزه سلامت باید به این سمت برویم که به جای بیمار محور بودن، سلامت محور شویم و در واقع پول در جایی هزینه شود که یک خدمت در حال افزایش شاخص‌های سلامت است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: طرح پزشکی خانواده در فاز اول به ویژه بر روستاها و شهرهای کوچک با جمعیت کمتر از ۲۰ هزار نفر تمرکز دارد و قصد داریم تا پایان سال جاری، ۳۰ میلیون نفر را تحت پوشش نظام پزشکی خانواده و ارجاع قرار دهیم.
وزیر بهداشت گفت: باید مردم را با مسیری که در برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع طی می‌کنند آشنا کرده و آنها را نسبت به مشوق‌های مالی این برنامه که کاهش زیادی در هزینه‌ها و افزایش عدالت در دریافت خدمات سلامت خواهد بود، آگاه کنیم.
رییس جمهور گفت: وقتی مراکز بهداشت مجهز شدند و کادر درمانی کافی در اختیار داشتند، برنامه‌های اصلی ارتقای کیفی نظام بهداشت و درمان از جمله پزشک خانواده اجرایی خواهند شد.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی گفت: یکی از ماموریت‌های معاونت بهداشت وزارت بهداشت، باز آرایی اختیارات این معاونت و مرکز مدیریت شبکه بهداشت و مراکز بهداشت استان‌ها است، زیرا در برنامه خدمات پیشگیری و حوزه بهداشت باید بسیاری از تعهداتی که بر دوش داریم را به درستی پیاده کرده و عملیاتی کنیم.
رییس جمهور گفت: ما در طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع نه تنها رقیب بخش خصوصی نخواهیم بود، بلکه حاضر به پشتیبانی و رفع کمبودهای آنها با ارائه خدمات خوب و با کیفیت نیز هستیم و مردم نیز هیچ اجباری برای استفاده از این طرح نخواهند داشت.
مشکل معیشت در بسیاری از مشاغل از جمله سلامت تبدیل به زخم عمیقی شده و دخل و خرج‌ها نمی‌خواند و پس از پرستاران، حالا نیروهای بهداشت هم با تجمع در برابر برخی از دانشگاه‌های علوم پزشکی، به دنبال رساندن صدای خود به گوش مسئولان هستند.
فعال حوزه سلامت و تجهیزات پزشکی گفت: خیرین سلامت نگران این هستند که توان مالی آنها به صورت ریالی است و با توجه به تغییر نرخ ارز، توانایی اثرگذاری خیرین هم کاهش پیدا می‌کند.
پزشک و فعال صنفی سلامت گفت: پول پاشی در نظام سلامت بدون در نظر گرفتن منابع و نیروی انسانی، دور باطلی است که نمی‌توان در آینده هم این شرایط را ادامه داد و این در حالی‌ست که نمی‌توان بیمارستان را به دلیل کمبود نیرو تعطیل کرد.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی گفت: وقتی کشور با مشکلات اقتصادی و بحران‌هایی مواجه باشد، باید اطلاعات درست و ارزیابی سریع از گذشته و آینده داشته باشیم و همچنین در جلسه‌های کارشناسی باید تصمیم‌های مورد نیاز را بر اساس اولویت‌ها اخذ کرد و از طرفی باید مدیریت اجرایی نظام سلامت قاطعیت داشته باشد.
جمعی از کارکنان حوزه بهداشت با ثبت کارزاری خطاب به رییس جمهور نوشتند: خواهشمندیم اقدامات جدی برای بهبود وضعیت معیشتی کادر بهداشتی را مورد بررسی و تصمیم‌گیری قرار دهید تا همه ما با اعتماد و آرامش بیشتری به وظایف خود بپردازیم و خدمات بهداشتی را به بهترین شکل ارائه دهیم.
سازمان اداری و استخدامی کشور با اصلاح بند اول دستورالعمل نحوه تعیین و اعطای امتیازات و اولویت جذب نیروهای درگیر مستقیم با بیماری کرونا، مشمولان امتیازات این دستورالعمل را اعلام کرد.
معاون توسعه وزارت بهداشت در نشست خبری گفت: حوزه سلامت متفاوت‌تر از سایر حوزه‌ها است و اصرار وزارت بهداشت تداوم ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تجهیزات و لوازم پزشکی است، اما اگر تغییری کند، باید عدد به درستی تعیین شود.
مدیر گروه بهداشت و درمان مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: پرونده الکترونیک سلامت پروژه بسیار بزرگی است، اما ساختار اجرایی متناسب با ابعاد گسترده آن تعریف نشده، در حالی که ۱۷۰ هزار واحد ارائه خدمت داریم و نمی‌توان با یک اداره کوچک در وزارت بهداشت، چنین برنامه‌ای را اجرا کرد.
نایب رییس کارگروه سلامت الکترونیک فرهنگستان علوم پزشکی گفت: در بودجه سال اول برنامه هفتم توسعه کشور حتی یک ریال برای پرونده الکترونیک سلامت در نظر گرفته نشده و در ردیف‌های سازمان برنامه و بودجه، هزینه‌ای برای برنامه‌های الکترونیک سلامت در نظر گرفته نشده است.
وزارت بهداشت اعلام کرد: به دنبال طرح مشکلات تاخیر در پرداخت کارانه در شروع به کار گروه‌های پزشکی طرحی در شورای معاونان این هفته وزارت بهداشت، به زودی بخشنامه‌ای از سوی وزیر بهداشت به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ می‌شود.
انتها123456