نمایندگان مردم در مجلس، وزارت بهداشت را مکلف کردند تا پایان سال ۱۴۰۲ ادغام خدمات طب ایرانی را در شبکه بهداشتی کشور به پوشش صد درصدی برساند و نیز به منظور کاهش پرداخت از جیب مردم حداقل ۳ خدمت حوزه طب ایرانی را تحت پوشش بیمه قرار دهد.
نمایندگان مجلس، بیمه سلامت را مکلف کردند نسبت به پوشش خدمات در دو صندوق بیمه همگانی و بیمه روستاییان و عشایر مثل سایر صندوقهای بیمهای اقدام کرده و خدمات در صورت مراجعه به بخش خصوصی و مراجع خارج از نظام ارجاع، به میزان پایه بخش دولتی تحت پوشش قرار داشته باشد.
نمایندگان مجلس، سازمان بیمه سلامت ایران را مکلف کردند با همکاری کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک ضمن استقرار پایگاه ملی بیمههای سلامت کشور و ادغام آن با پایگاه اطلاعات برخط بیمه شدگان درمان کشور ضوابط و دستورالعمل نحوه به روزرسانی و بهره برداری از آن را ابلاغ کند.
نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، وزارت بهداشت را مکلف به اجرای برنامه نظام ارجاع و پزشک خانواده در سطح ۱ و ۲ و ۳ و با استفاده از تمامی ظرفیتهای موجود در کشور اعم از دولتی و غیردولتی کردند.
دبیر کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ در مجلس ضمن تشریح مصوبات صحن مجلس اعلام کرد: کارانه پزشکان اعضای هیات علمی بالینی تمام وقت جغرافیایی و پزشکان متخصص درمانی تمام وقت جغرافیایی از مالیات پلکانی حذف شده است.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: نظام سلامت به منابع مالی نیاز دارد و حتی برای سال آینده نگران تامین پزشک عمومی جهت اجرای طرح پزشکی خانواده هستیم.
به نظر میرسد پنج تبصرهای که در بودجه ۱۴۰۲ به حوزه سلامت اختصاص یافته چندان استخواندار نیست و نیاز به برخی بازنگریها دارد و این نیاز آنقدر جدی است که مرکز پژوهشهای مجلس نیز روی آن نظر دارد و بر اعمال برخی تغییرات در متن لایحه بودجه تاکید میکند.
نمایندگان مجلس در بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سازوکار مالیات پزشکان شاغل در مراکز درمانی اعم از دولتی، خصوصی، وابسته به نهادهای عمومی، نیروهای مسلح، خیریهها و شرکتهای دولتی را مشخص کردند.
روزنامه خراسان نوشت: عبدالحسین روح الامینی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس که این روزها هرجا بحثی درباره استیضاح وزیر بهداشت مطرح میشود، نام او هم به میان میآید، طراح دهمین استیضاح وزیر بهداشت است که توانست برای این تقاضا 60 امضا در سامانه مجلس ثبت کند، اگرچه با مستنداتش میگوید که از 11 نفر دیگر هم امضای دستی دارد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: سهم طرح دارویار در بودجه ۱۴۰۱، مبلغ ۷۲ هزار میلیارد تومان بود، اما در بودجه ۱۴۰۲، مبلغ ۶۹ هزار میلیارد تومان تعیین شده و پیشبینی ما برای پیشنهاد ۱۰۵ هزار میلیارد تومان است. تفاوتی که در این زمینه وجود دارد نگرانیهای زیادی را در این حوزه ایجاد میکند.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲ گفت: بودجه اجرای برنامههای نظام ارجاع و پزشک خانواده در لایحه بودجه ۱۴۰۲ به میزان ۴۶ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که ۱۸.۵ هزار میلیارد تومان آن ذیل سازمان بیمه سلامت است.
رییس کمیته سلامت الکترونیک کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از عدم تعیین تکلیف بودجه سلامت الکترونیک در سال ۱۴۰۱ انتقاد کرد.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس در جلسه سوال از وزیر بهداشت گفت: عیناللهی انسانی شریف و پزشکی خوب است، اما لزوما نمیتواند وزیر موفقی باشد، زیرا اکنون عملکرد ایشان در یک سال و سه ماه گذشته نشان میدهد آنچه که آن روز در برنامه ایشان دیدم در کارنامهشان رقم خورد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی از پاسخهای وزیر بهداشت درباره وضعیت بهداشت و درمان در شهرها و روستاهای کشور قانع نشده و به او کارت زرد دادند.
مرکز پژوهشهای مجلس گزارشی درباره وضعیت سلامت از راه دور در کشور و اهمیت آن منتشر و پیشنهاد کرد که پلتفرمی ملی جهت ارائه خدمات سلامت مجازی طراحی و عرضه شود و این در حالی است که پلتفرمهای سلامت محور مختلفی در کشور فعال بوده و چنین پیشنهادی میتواند رقابتی نابرابر برای بخش خصوصی ایجاد کند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: تعارض منافع در حوزه دارو بیداد میکند، مسئولانی که در حوزه سیاست گذاری و قانون گذاری در بخش توزیع و قیمت دارو هستند خود صاحبان شرکتها و سهامداران کارخانجات تولید دارو هستند.
رییس کمیته بهزیستی و توانبخشی کمیسیون بهداشت مجلس بر ضرورت نشاندار کردن بودجه بیماران خاص و صعب العلاج تاکید کرد و گفت: منابع پیش بینی شده برای بیماران خاص و صعب العلاج باید تا ریال آخر برای آنها هزینه شود.
یک عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی، چهار سوال تعدادی از نمایندگان از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد تبعیض در توزیع پزشک و بالا رفتن قیمت دارو را اعلام وصول کرد.
نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به احتمال افزایش بودجه صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج تا ۱۳ هزار میلیارد تومان گفت: اگر بیمه سلامت بتواند رضایت بیماران را تامین و با عدالت بودجه را توزیع کند، مجلس در بودجه ۱۴۰۲ نسبت به افزایش اعتبارات بیماران خاص اقدام میکند.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در آیین نکوداشت روز ملی بیمه سلامت گفت: یکی از نگرانیهای ما، تامین منابع مالی طرح دارویار است و امیدواریم منابع مالی مربوطه توسط سازمان برنامه و بودجه به موقع تامین شود.