مجلس
رییس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: با مصوبه مجلس در لایحه برنامه هفتم توسعه، امکان فریز تخمک و بهره‌مندی از بیمه پایه مربوط به آن، شامل دختران مجرد بالای ۳۰ سال نیز می‌شود.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با مصوبه‌ای، وزارت بهداشت را مکلف کردند ظرف شش ماه پس از لازم‌ الاجرا شدن قانون برنامه هفتم توسعه نسبت به تهیه مقررات لازم برای ارائه خدمات یک پارچه سلامت الکترونیک اقدام کند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: توزیع متادون در داروخانه‌ها مانند واگذاری توزیع دارو به عطاری‌ها است و نباید به دنبال راهکارهای غیرمنطقی و غیرکاربردی باشیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش مالیات بر سیگار در برنامه هفتم توسعه به صورت ویژه دیده شده و بعد از گذشت ۲ سال توانستیم در قالب برنامه هفتم توسعه بند افزایش مالیات بر سیگار را به تصویب برسانیم.
عضو هیات رییسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از لغو افزایش سه برابری شهریه دانشجویان شهریه‌پرداز علوم پزشکی خبر داد و گفت: این موضوع در پی پیشنهاد معاون آموزشی وزارت بهداشت مطرح ولی با پیگیری‌ها و مخالفت‌های انجام شده از جانب نمایندگان مجلس به ویژه اعضای کمیسیون آموزش، اجازه تصویب این پیشنهاد داده نخواهد شد.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: اگر بدهی بیمه‌ها به بیمارستان‌ها پرداخت نشود، مشکلات موجود این مراکز افزایش یافته و بیشترین صدمه به بیماران وارد می‌شود، بنابراین از سازمان تامین اجتماعی می‌خواهیم بدهی‌های خود را به روز پرداخت کند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سازمان‌های بیمه گر پایه سلامت را مکلف کردند تا در طول اجرای برنامه هفتم توسعه، حداقل پنج درصد از اعتبارات مصوب سالانه خود را جهت ارتقای اصول پیشگیری در سطح جامعه صرف کنند.
رییس سازمان برنامه و بودجه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی بندی از لایحه برنامه هفتم توسعه که به الزام پوشش بیمه سلامت برای تمام اتباع قانونی مقیم کشور باز می‌گشت، گفت: اکنون حاکمیت در مورد اتباع در حال تصمیم‌گیری است.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هدف مدیریت و پایش خدمات سلامت مکلف به استقرار و عملیاتی‌ سازی امضای الکترونیک با ایجاد سازوکارهای لازم از جمله پایگاه قواعد سلامت شد.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: اصلاح تعرفه‌ها نخستین اقدام و گامی است که باید برای بهبود وضعیت پزشکان عمومی برداشته شود و اگر اصلاح تعرفه‌ها محقق شود، درآمد بیمارستان‌ها افزایش و زمان پرداخت کاهش می‌یابد.
عضو هیات رییسه کمیسیون بهداشت مجلس گفت: برخی عوامل مانند مهاجرت باعث خروج کادر درمان از سیستم شده و برخی دیگر از این نیروها هم بازنشسته می‌شوند و با وجود این شرایط مجوز استخدام پرستار داده نمی‌شود و این بی توجهی و بی تفاوتی، کمبود نیروی انسانی در یک دهه آینده را در پی دارد.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی گفت: در برخی بیمارستان‌ها تا زیرمیزی از بیماران نگیرند، آنها را به اتاق عمل نمی‌برند.
مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی تاثیر آلودگی هوا بر سلامت شهروندان پرداخت و نوشت: در گزارشی که وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۰ تهیه کرد، میانگین جزء مرگ کل منتسب به ذرات معلق در کشور برابر با ۱۲.۵۹ درصد است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در حال حاضر برای ثبت سفارش‌های تجهیزات و ملزومات پزشکی در سه ماه جاری مبلغ ناچیزی ارز نیمایی تخصیص پیدا کرده و سازمان برنامه نیز تخصیص مناسب نداشته و اعطای تسهیلات به زنجیره تامین و توزیع دارو و تجهیزات با مقاومت بانک‌های عامل دچار اختلال است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: آنچه که این روزها در جامعه اتفاق می‌افتد اعتراض مردم نسبت به کمبود دارو به ویژه داروی بیماران خاص است و در حوزه انتخابیه مردم به صورت جدی نسبت به تامین دارو گلایه دارند.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره آخرین وضعیت تسهیلات ۳۰ هزار میلیارد تومانی برای شرکت‌های دارویی گفت: ‌قرار بود بانک‌ها نزدیک به ۳۰ همت تسهیلات پرداخت کنند؛ بانک مرکزی می‌گوید ابلاغ کردیم، ولی هنوز شرکت‌های دارویی از این موضوع بهره‌مند نشدند.
محسن فتحی نماینده سنندج در مجلس در حالی رییس جمهور را خطاب قرار داد و نارضایتی مردم از تغییر آغاز ساعت کار ادارات را به گردن دولت انداخت که دولت تنها مجری قانون مصوب مجلس در زمینه تثبیت ساعت رسمی است.
نمایندگان مردم در مجلس، وزارت بهداشت را مکلف کردند تا پایان سال ۱۴۰۲ ادغام خدمات طب ایرانی را در شبکه بهداشتی کشور به پوشش صد درصدی برساند و نیز به منظور کاهش پرداخت از جیب مردم حداقل ۳ خدمت حوزه طب ایرانی را تحت پوشش بیمه قرار دهد.
نمایندگان مجلس، بیمه سلامت را مکلف کردند نسبت به پوشش خدمات در دو صندوق بیمه همگانی و بیمه روستاییان و عشایر مثل سایر صندوق‌های بیمه‌ای اقدام کرده و خدمات در صورت مراجعه به بخش خصوصی و مراجع خارج از نظام ارجاع، به میزان پایه بخش دولتی تحت پوشش قرار داشته باشد.
نمایندگان مجلس، سازمان بیمه سلامت ایران را مکلف کردند با همکاری کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک ضمن استقرار پایگاه ملی بیمه‌های سلامت کشور و ادغام آن با پایگاه اطلاعات برخط بیمه شدگان درمان کشور ضوابط و دستورالعمل نحوه به روزرسانی و بهره برداری از آن را ابلاغ کند.
انتها123456