عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲ گفت: بودجه اجرای برنامههای نظام ارجاع و پزشک خانواده در لایحه بودجه ۱۴۰۲ به میزان ۴۶ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که ۱۸.۵ هزار میلیارد تومان آن ذیل سازمان بیمه سلامت است.
رییس کمیته سلامت الکترونیک کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از عدم تعیین تکلیف بودجه سلامت الکترونیک در سال ۱۴۰۱ انتقاد کرد.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس در جلسه سوال از وزیر بهداشت گفت: عیناللهی انسانی شریف و پزشکی خوب است، اما لزوما نمیتواند وزیر موفقی باشد، زیرا اکنون عملکرد ایشان در یک سال و سه ماه گذشته نشان میدهد آنچه که آن روز در برنامه ایشان دیدم در کارنامهشان رقم خورد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی از پاسخهای وزیر بهداشت درباره وضعیت بهداشت و درمان در شهرها و روستاهای کشور قانع نشده و به او کارت زرد دادند.
مرکز پژوهشهای مجلس گزارشی درباره وضعیت سلامت از راه دور در کشور و اهمیت آن منتشر و پیشنهاد کرد که پلتفرمی ملی جهت ارائه خدمات سلامت مجازی طراحی و عرضه شود و این در حالی است که پلتفرمهای سلامت محور مختلفی در کشور فعال بوده و چنین پیشنهادی میتواند رقابتی نابرابر برای بخش خصوصی ایجاد کند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: تعارض منافع در حوزه دارو بیداد میکند، مسئولانی که در حوزه سیاست گذاری و قانون گذاری در بخش توزیع و قیمت دارو هستند خود صاحبان شرکتها و سهامداران کارخانجات تولید دارو هستند.
رییس کمیته بهزیستی و توانبخشی کمیسیون بهداشت مجلس بر ضرورت نشاندار کردن بودجه بیماران خاص و صعب العلاج تاکید کرد و گفت: منابع پیش بینی شده برای بیماران خاص و صعب العلاج باید تا ریال آخر برای آنها هزینه شود.
یک عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی، چهار سوال تعدادی از نمایندگان از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد تبعیض در توزیع پزشک و بالا رفتن قیمت دارو را اعلام وصول کرد.
نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به احتمال افزایش بودجه صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج تا ۱۳ هزار میلیارد تومان گفت: اگر بیمه سلامت بتواند رضایت بیماران را تامین و با عدالت بودجه را توزیع کند، مجلس در بودجه ۱۴۰۲ نسبت به افزایش اعتبارات بیماران خاص اقدام میکند.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در آیین نکوداشت روز ملی بیمه سلامت گفت: یکی از نگرانیهای ما، تامین منابع مالی طرح دارویار است و امیدواریم منابع مالی مربوطه توسط سازمان برنامه و بودجه به موقع تامین شود.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در آیین نکوداشت روز ملی بیمه سلامت گفت: برای اولین بار در صندوق بیماران خاص و صعب العلاج، ۵ هزار میلیارد تومان بلاعوض گذاشتیم و گفتیم که این صندوق باید برای کسانی کار کند که کسی را جز خدا ندارند.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از نبود عزم و اراده جدی برای رفع مشکل کمبود دارو گفت: در حال حاضر کودکان و افراد مسن در معرض آنفلوآنزا و سرماخوردگی قرار دارند و این بیماریها در حال افزایش است، اما با کمبود سرم و آنتیبیوتیک به ویژه برای کودکان در ۳۰ استان کشور روبهرو هستیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: ممنوعیت فروش آنلاین دارو با توجه به فراهم نبودن زیرساختها اقدامی درست و مطلوب است، اما باید به تدریج و با بررسیها و دقت بیشتر و اعمال محدودیتها این سیستم را برای راحتی مردم راه اندازی کرد.
نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: محوریت طرح ساماندهی کارکنان دولت این است که بعد از تصویب آن در صحن و تایید شورای نگهبان، شرکتهای واسطه تامین نیروی انسانی حذف شده و حق هیچ گونه فعالیتی نخواهند داشت و از چرخه نظام اداری و استخدامی کشور حذف خواهند شد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به دلایل بی رغبتی پزشکان برای تحصیل در برخی تخصصها اشاره کرد و گفت: برخی رشتههای تخصصی مانند داخلی، اطفال و بیهوشی رشتههای پایه هستند و میزان پرداختی کارانه و دریافتی آنها باید متفاوت باشد، اما به این مهم توجهی نشده است.
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت: این کمیسیون فرصت سه هفتهای به وزیر بهداشت داده تا درباره محاسبه مبالغی که از چرخه توزیع دارو با اجرای طرح دارویار اخذ میشود، گزارشی ارائه کند.
رییس کمیته دارو و غذای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس اعلام نماینده سازمان تامین اجتماعی در نشست امروز کمیته مطالبات داروخانهها تا ۱۰ روز آینده تسویه میشود.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در نامهای به رییس جمهوری نوشت: به رغم تایید خزانه دار مبنی بر وصول ۹ همت از محل یک درصد باقیمانده مالیات بر ارزش افزوده، علت عدم واریز ۵ همت باقیمانده به حساب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جای پرسش دارد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس گفت: بر اساس گزارش دیوان محاسبات ۴ همت از محل یک درصد ارزش افزوده به حساب وزارت بهداشت واریز شده و اعضای کمیسیون تاکید داشتند با توجه به پیگیریهای صورت گرفته توسط کمیسیون و رییس مجلس باید ۹ همت پرداخت میشد که پیگیریهای لازم در این رابطه انجام میشود.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در دو نامه جداگانه به رییس کل دیوان محاسبات و رییس سازمان بازرسی کشور خواستار بررسی علت عدم پرداخت مطالبات شرکتهای واکسن ساز داخلی کرونا شد و گفت که پرداخت نشدن مطالبات شرکتها و موسسات میتواند موجب بیاعتمادی و سرخوردگی محققان آنها و ورشکستگی این شرکتها شود.