رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی منابع در لایحه بودجه در نظر گرفته میشود، معمولا جوابگوی بیمههای پایه درمانی نیست و بیمهها با توجه به منابع در نظر گرفته شده، توان پرداخت تعهداتی که بر عهده آنها گذاشته شده را به طور کامل ندارند.
دیوان محاسبات هفته گذشته گزارشی مبنی بر زیان انباشته سازمان بیمه سلامت به عنوان یکی از ۶ شرکت دولتی ارائه کرد که به گفته مسئولان این سازمان، این عدد نادرست و مغایر با مبلغ زیان واقعی و مندرج در صورتهای مالی حسابرسی شده توسط حسابرس قانونی و ۱۷ برابر بیشتر از عدد واقعی است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: در صورتی که جان و سلامت مردم برای دولت مهم است باید منابعی را در لایحه بودجه ۱۴۰۴ پیش بینی کند که بتواند صد درصد محقق شود.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: حداکثر پرداختی از جیب بیماران بر اساس قوانین بالا دستی باید ۳۰ درصد باشد و شاید فقط در دو سال در دولت دوازدهم این اتفاق رخ داد و به جز آن، هیچ وقت این اتفاق تکرار نشد و در حال حاضر میزان پرداختی از جیب مردم در حوزه سلامت بیش از ۵۰ درصد است که البته مشکل بیمه محسوب نمیشود و به دلیل کمبود منابع است.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: باید تمهیدات به گونهای اندیشیده شود تا در نیمه دوم سال دچار مشکل دارو نشویم، تامین اعتبارات این موضوع بسیار مهم است که باید مد نظر قرار گیرد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: هیچ یک از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس موافق حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی نیستند.
عضو ناظر مجلس در شورای عالی نظام پرستاری گفت: آمار مهاجرت کادر درمان از جمله پرستاران درست است و روزانه شاهد خروج نخبگان هستیم و اگر وضعیت مهاجرت به همین منوال پیش برود و به معیشت و ماندگاری آنها توجه نشود، در آینده نزدیک مجبور به واردات پرستاران و پزشکان بی تجربه خواهیم شد.
محمد رضا ظفرقندی با کسب ۱۶۳ رای موافق از مجلس شورای اسلامی به عنوان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت چهاردهم انتخاب شد.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی گفت: برآورد من این است که دکتر ظفرقندی از مجلس رای اعتماد خواهد گرفت و به هر حال در مجلس برخی موافق و مخالف هستند، اما رای اعتماد قوی در مجلس بسیار اهمیت خواهد داشت.
متخصص ویروسشناسی پزشکی و پژوهشگر ارشد انستیتوی تحقیقاتی رگا بلژیک گفت: هرچند نگران این هستیم که آیا تمام برنامههای وزیر پیشنهادی بهداشت قابل اجراست یا خیر، اما دکتر ظفرقندی میتواند قطار سلامت را به مسیر اصلی بر گرداند، زیرا در خیلی از موارد در نظام سلامت باید تجدید نظر شود.
رییس انجمن صنفی تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی و دارویی گفت: نباید افراد را زیر و رو کرده و شخم بزنیم و هرچند مجلس کاملا اختیار دارد که به وزیر پیشنهادی بهداشت رای اعتماد بدهد یا ندهد، ولی برخی صحبتها در شان دکتر ظفرقندی و جامعه پزشکی نبود.
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی گفت: هر دو دسته نمایندگان موافق و مخالف دکتر ظفرقندی در صحبتهای خود به توانمندی وزیر پیشنهادی بهداشت اذعان داشتند، بنابراین آنچه برای توانمندی مدیریتی وزارت بهداشت مورد نیاز است، در او وجود دارد.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی گفت: مجلس در دوره انتخاب وزرا شیوه مناسبی را در دستور کار قرار نمیدهد و توقع این بود که نمایندگان مجلس علاوه بر مسائل سیاسی، به اسناد بالا دستی تاکید کرده و برنامههای دکتر ظفرقندی را بند به بند با این اسناد تطبیق میدادند.
مشاور امور بهداشتی وزیر سابق بهداشت گفت: قطعا قرار نیست مشکلات نظام سلامت یک نفره حل شود و به حمایت رییس جمهوری، سازمان برنامه و بودجه، مجلس، سازمان امور اداری و استخدامی و وزارتخانههای مرتبط هم نیاز است.
یک پزشک گفت: قبل از اینکه مجلس به برنامههای دکتر ظفرقندی و مدیریت وزارت بهداشت بپردازد، سراغ سیاست رفت و با مطرح کردن نگرانیهای سیاسی، او را وادار کرد که پاسخهای سیاسی بدهد و هرچند او بگوید نمیخواهد سیاسی باشد، وزارت بهداشت به بهانههای سیاسی با هجمههایی مواجه خواهد شد.
وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: به عنوان پزشک یاد گرفتهام که حامی مردم باشم که با وجود تمام پیشرفتهای به دست آمده در حوزه سلامت، در برخی نقاط دچار محرومیتهای جدی هستند و با چالشهای بزرگی مانند دسترسی به خدمات و میزان پرداخت از جیب، هزینههای کمرشکن، سالمندی، توانبخشی و سلامت روان مواجه هستند.
نمایندگان موافق وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جلسه عصر امروز مجلس شورای اسلامی درباره محمد رضا ظفرقندی صحبت کرده و دیدگاههای خود درباره او و برنامههای این وزارتخانه را مطرح کردند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: برنامهای که وزیر پیشنهادی بهداشت ارائه کرده، موجه و امیدوار کننده است و احتمال کسب رای اعتماد ایشان بسیار زیاد خواهد بود.
عضو سابق کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: دکتر ظفرقندی تقریبا در تمام کمیسیونهای مجلس حضور پیدا کرده و بر مشکلات نظام سلامت از جمله بهداشت، درمان، دارو، تجهیزات پزشکی، مهاجرت کادر سلامت، بیمارستانهای فرسوده، منابع پایدار مالی و سایر مسائل آگاهی کامل دارد.
نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی گفت: ظفرقندی وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مجلس رای اعتماد خواهد آورد و قطعا یکی از وزرای موفق آقای پزشکیان و دولت چهاردهم خواهد بود.