دبیر کارگروه سلامت الکترونیک فرهنگستان علوم پزشکی گفت: مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با این شیوه تامین تدارکات و تجهیزات نمیتواند در اجرای پرونده الکترونیک سلامت به نتیجه برسد و نظام کلان مدیریت سلامت الکترونیک نیازمند ارتقای تصمیم سازی است که بالاتر از وزارت بهداشت باشد.
مدیر گروه بهداشت و درمان مرکز پژوهشهای مجلس گفت: پرونده الکترونیک سلامت پروژه بسیار بزرگی است، اما ساختار اجرایی متناسب با ابعاد گسترده آن تعریف نشده، در حالی که ۱۷۰ هزار واحد ارائه خدمت داریم و نمیتوان با یک اداره کوچک در وزارت بهداشت، چنین برنامهای را اجرا کرد.
معاون سابق مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: فقدان نیروی انسانی متخصص و مدیرانی که دانش حوزه سلامت الکترونیک داشته باشند از جمله دلایل عدم شکل گیری پرونده الکترونیک سلامت است.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی گفت: بزرگترین مشکل نظام سلامت در مورد پرونده الکترونیک سلامت، عدم آگاهی مدیران است که نمیدانند چه استفادهای میتوانند از آن بکنند و این نکته خیلی مهم است که مسئولان نظام سلامت، پرونده الکترونیک سلامت را نقطه آغازی برای اصلاح بدانند.
کارشناس حوزه سلامت الکترونیک گفت: در زمینه پرونده الکترونیک سلامت به اهداف از پیش تعیین شده بر اساس قوانین نرسیدیم، زیرا خواهانی برای پرونده الکترونیک سلامت وجود ندارد و مشخص نیست به این وسیله قرار است مشکل چه کسانی حل شود.
نایب رییس کارگروه سلامت الکترونیک فرهنگستان علوم پزشکی گفت: در بودجه سال اول برنامه هفتم توسعه کشور حتی یک ریال برای پرونده الکترونیک سلامت در نظر گرفته نشده و در ردیفهای سازمان برنامه و بودجه، هزینهای برای برنامههای الکترونیک سلامت در نظر گرفته نشده است.
فعال صنفی حوزه سلامت گفت: باید بتوان از دادههای پرونده الکترونیک سلامت، خروجی و نتیجه گرفت و در واقع خدمات بهداشتی و درمانی که به افراد ارائه میشود، در جایی ثبت شود و سوال اینجاست تا چه زمانی میخواهیم خودمان را از دنیای خدمات الکترونیک سلامت دور نگه داریم؟
دانشیار مدیکال انفورماتیک دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: وزارت بهداشت به موضوع پرونده الکترونیک سلامت به عنوان ماموریت یا وظیفه نگاه میکرد، اما در حال حاضر این موضوع تبدیل به نگاهی فرا وزارتی شده، ولی هنوز نقش وزارتخانههای مختلف در این زمینه شفاف و روشن نیست.
پرونده الکترونیک سلامت یکی از آن قوانین بر زمین ماندهای است که تاکنون دولتهای مختلف توان اجرای آن را نداشتهاند و در بازههای زمانی مختلف فقط شعارهایی در این زمینه داده شده یا رونماییهای نمایشی را مشاهده کردهایم؛ اما چرا دولتها و وزارت بهداشت تاکنون نتوانستهاند برای ایرانیان، پرونده الکترونیک سلامت تشکیل بدهند؟
جمعی از از اعضای سازمان نظام پزشکی با ثبت کارزاری خطاب به رییس جمهور نوشتند: دستور فرمایید همانند سایر انتخابات نهادهای صنفی مانند سازمان نظام مهندسی، انتخابات سازمان نظام پزشکی در بستر کاملا الکترونیک و غیرحضوری در سراسر کشور برگزار گردد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به ایران پزشک تاکید کرد که برای اجرای پرونده الکترونیک سلامت از تجربه اجرای نسخه الکترونیک که توسط سازمان بیمه سلامت اجرایی شده و به پیشرفت ۹۸ درصدی رسیده، استفاده خواهد شد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: پیشنهاد درمان رایگان افراد بالای ۶۵ سال فعلا به شورای عالی بیمه سلامت ارائه شده جهت تامین اعتبار لازم نیز به سازمان برنامه و بودجه ارسال میشود و در صورت تصویب در این شورا، خدمات درمانی برای این افراد در بیمارستانهای دولتی رایگان خواهد بود.
هیات مدیره انجمن پزشکان عمومی ایران در بیانیهای خطاب به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نوشت: بیش از هر زمان دیگری نیاز به مشارکت حداکثری در انتخابات نظام پزشکی احساس شده و پیشنهاد میشود انتخابات سازمان نظام پزشکی به صورت الکترونیکی و غیرحضوری برگزار شود.
ضوابط فنی حمل دارو از طریق سکوها و کسبوکارهای اینترنتی، به منظور تنظیم و نظارت بر فرآیندهای حمل و توزیع دارو، به تصویب رییس سازمان غذا و دارو رسیده و برای اجرا در ۴ استان ابلاغ شده است.
وزیر بهداشت گفت: طبق دستور رییس جمهور و قانون هفتم و سیاستهای ابلاغی رهبری، پرونده الکترونیک سلامت باید عملیاتی شود و در خصوص بودجه عملیاتی شدن نیز با سازمان برنامه و بودجه مشورت شده تا بتوان این موضوع را که سالهاست پیش بینی شده و در قوانین آمده، اما اجرایی نشده، در این دوره اجرا کنیم.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: بدون شک نسخه نویسی الکترونیک مقدمهای بر اجرای پرونده الکترونیک سلامت است که در آینده به سمت این پروژه حرکت میکنیم و این مسیر برگشت پذیر نبوده و اطلاعات خوبی هم در این زمینه کسب شده که مناسب نظام سلامت است.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران گفت: در سال ۱۴۰۲ در مجموع ۱۰۳ میلیون و ۱۲۷ هزار و ۷۶۸ نسخه در سازمان بیمه سلامت ثبت شد که بیش از ۹۸ درصد از این میزان تمام الکترونیک بوده و کمتر از ۲ درصد به صورت کاغذی پذیرش شده است.
در شهرهای عمودی آینده، ارائه خدمات سلامت به دلیل تراکم جمعیت، ارتفاع ساختمانها و نیاز به بهینهسازی فضاها و منابع، دست خوش تغییرهای چشمگیری خواهد شد که برخی از روشهای ارائه خدمات سلامت در این نوع شهرها به طور خلاصه در اینجا شرح داده میشود.
رییس بیمارستان مرکز طبی کودکان تهران گفت: وزارت بهداشت در دولت چهاردهم باید درباره پرونده الکترونیک سلامت تصمیم گیری کرده و اگر قرار به تحقق آن باشد، باید درباره آن تصمیم گیری شود.
سند ملی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اجرا به نهادهای ذیربط ابلاغ شد.