رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات تهران بزرگ از بازداشت عامل فروش داروهای غیرمجاز در فضای مجازی خبر داد و گفت: یک کانال تلگرامی اقدام به تبلیغ و فروش انواع داروهای نایاب و کمیاب کرده بود و حتی برخی از داروها مجوزهای لازم از سوی سازمان غذا و دارو را هم نداشتند.
رییس سازمان غذا و دارو در مصاحبهای مطرح کرد که در واردات واکسن کرونا در دولت قبل تاخیر اتفاق افتاده و در عین حال گفت که هر ترک فعل و قصوری باید رسیدگی شود تا دیگر تکرار نشود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: نمیدانیم چه مشکلاتی وجود داشت که دولت قبل مبادرت به واردات واکسن نمیکرد، اما بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم، آقای رییسی تصمیم درستی گرفتند و دستوری انقلابی برای افزایش واردات واکسن صادر و به تبع آن طرح واکسیناسیون گسترده مردم اجرا شد.
مدیرکل دفتر بازرسی وزارت بهداشت گفت: یکی از مشکلاتی که متاسفانه زیاد هم گزارش میشود این است که برخی از داروخانهها به بهانه قطع سیستم باعث استیصال فرد متقاضی دارو میشوند تا فرد مجبور به پرداخت بهای دارو بدون پوشش دفترچه بیمه شود که این تخلف است.
رییس سازمان غذا و دارو از باز شدن فهرست دارویی کشور بعد از سه سال خبر داد و گفت: بعد از سه سال بسته بودن فهرست دارویی کشور، این فهرست باز شده است و به این ترتیب به شرکتها اجازه داده شد که تحقیق و توسعه را ادامه داده و داروهای جدید را وارد فهرست دارویی کنند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: در راستای کاهش هزینههای دارویی آحاد جامعه، ۱۰۰ قلم دارویی که سال گذشته افزایش قیمت یافت اما به دلیل نداشتن منابع بیمهای تحت پوشش سازمانهای بیمهگر پایه قرار نگرفته بود، به طور کامل مورد تعهد این سازمان قرار گرفت.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ما یک دوز واکسن هم در گمرک نداریم و در انبارهای وزارت بهداشت هم هر میزان واکسن کرونا باشد، مصرف میشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در نامههای به دانشگاههای علوم پزشکی، شرایط تزریق دوز چهارم واکسن کرونا به افراد بالای ۸۰ سال و کادر بهداشت و درمان کشور را اعلام کرد.
مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره فروش اینترنتی دارو گفت: در حال حاضر فروش اینترنتی دارو مجوز نداشته و تخلف است.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد قرص ضد ویروس کووید ۱۹ با عنوان پکسلووید ساخت فایزر را برای بیماران مبتلا به اشکال خفیفتر بیماری کرونا که همچنان در معرض خطر بالای بستری شدن در بیمارستان هستند، به شدت توصیه میکند.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت از آبان ۱۴۰۰ تاکنون هیچگونه خرید خارجی واکسن نداشته است.
طبق اعلام گمرک، وزارت بهداشت امروز جمعه ۲۶ فروردین جهت ترخیص محمولههای واکسن دپو شده در گمرک فرودگاه امام اقدام کرد و در مجموع ۳.۸ میلیون دوز واکسن آسترازنکا از گمرک ترخیص و تحویل نمایندگان این وزارتخانه شده است.
مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت گفت: نباید قیمت دارو افزایش پیدا کند و مردم شکایتهای خودشان را میتوانند به وزارت بهداشت ارائه کنند.
رییس هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران درباره محمولههای واکسن کرونا که بر اساس اعلام گمرک ترخیص نشده، گفت: بر اساس روال این محمولهها پس از بررسی و تایید کیفیت و اصالت واکسنها توسط سازمان غذا و دارو، ترخیص میشوند.
طبق اعلام مسئولان گمرک، اخیرا سه محموله واکسن کرونا وارد گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) شده، اما به دلیل عدم درخواست و البته مراجعه وزارت بهداشت، ترخیص نشده، در حالی که اگر اعلام رسمی صورت بگیرد، به روال گذشته در کمتر از ۱۵ دقیقه و با کمترین تشریفات گمرکی ترخیص خواهد شد.
مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت اعلام کرد: شایعه کمبود داروهای بیماران تنفسی کذب است و کمبود اسپری تنفسی نداریم.
بانک مرکزی ایران اعلام کرد: در ادامه روند تخصیص ارز برای واردات دارو، امروز معادل یک میلیارد دلار به این امر اختصاص داد و این روند ادامه خواهد داشت.
خبرنگار روزنامه جام جم در گزارشی میدانی به موضوع کمبود و افزایش قیمت دارو پرداخته و مشکلات بیماران هنگام مراجعه به داروخانههای بزرگی مانند شهید کاظمی، ۱۳ آبان، ۲۹ فروردین و هلال احمر را مشاهده کرده است.
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی گفت: با تغییر نظام ارزی دارو، قیمت دارو حدود ۴ برابر میشود، در بخشهایی کمتر و در برخی بیشتر خواهد شد، اما مقرر شده دولت معادل ریالی تغییر نظام ارزی دارو را در اختیار سازمانهای بیمهگر پایه قرار دهد که در این صورت یقینا پرداخت از جیب بیماران بابت داروها ثابت خواهد ماند.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت گفت: در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۵۶۰ قلم دارو افزایش قیمت داشت و افزایش قیمت حدود ۴۶۰ قلم دارو در پوشش بیمه قرار گرفت و ۱۰۰ قلم دارو به دلیل عدم وجود اعتبارات در پوشش بیمهای بیمه سلامت قرار نگرفت.