دارو
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بیمه سلامت ایران گفت: بر اساس جزء ۲ بند «الف» تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۳ کل کشور، پرداخت یارانه دارو و شیرخشک تا سال گذشته در چارچوب قانون هدفمند کردن یارانه‌ها تخصیص می‌یافت و توسط سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها به داروخانه‌ها پرداخت می‌شد که از سال ۱۴۰۴ احتمالا نحوه پرداخت این مبالغ متفاوت خواهد بود.
رییس کمیسیون اصل نود مجلس درباره توزیع دارو از طریق پلتفرم‌های اینترنتی گفت: در جلسات سال گذشته کمیسیون اصل نود مقرر شد تا این پلتفرم‌ها در اردیبهشت ۱۴۰۳ راه اندازی شود که با گذشت بیش از یک سال از ابلاغ دستورالعمل، مقرر شد ظرف مدت یک ماه اجرای طرح توزیع آنلاین دارو انجام و مجوز شرکت‌های متقاضی صادر شود.
مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران گفت: اجازه واردات دارو باید در حد لازم داده شود و نباید تحت عنوان حمایت از تولید داخل با جان بیماران بازی کرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بیمه سلامت گفت: در زمینه پرداخت به داروخانه‌ها و موسسات دارویی طرف قرارداد، تا ۱۵ آذر ماه امسال تسویه‌ حساب انجام شده و به ‌زودی یک ماه دیگر از مطالبات را نیز پرداخت خواهیم کرد.
ادعایی نادرست در فضای آنلاین در حال پخش شدن است که بر اساس آن، آژانس دارویی اروپا اذعان کرده واکسن‌های مبتنی بر فناوری ام‌ آر ان‌ ای‌ مانند فایزر و مدرنا به‌ طور رسمی تایید نشده و به همین دلیل میلیون‌ها نفر بدون دستورالعمل‌های روشن واکسینه شده‌اند.
مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران گفت: در حال حاضر داروخانه‌ها ۴ هزار میلیارد تومان چک برگشتی دارند و برای داروخانه داران پرونده قضایی تشکیل شده و این وضعیت به کل زنجیره تامین دارو ضربه می‌زند.
سیاست‌های دارویی در زمینه تولید داروهای برند، برند ژنریک و ژنریک، هرکدام مزایا و معایب خود را دارند و طی دهه‌ها در ایران و جهان تجربه شده‌اند و این‌که پس از ۴۰ سال، این بحث در ایران باز هم مطرح شود، بیش از آن‌که ریشه در مسائل فنی داشته باشد، به انگیزه‌ها و رقابت‌های فردی و گروهی مرتبط است.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بیمه سلامت ایران گفت: سازمان بیمه سلامت با ۱۳ هزار و ۵۰۰ داروخانه طرف قرارداد است که مطالبات داروخانه‌ها را تا نیمه آذر ماه امسال تسویه حساب کردیم.
مصرف منطقی دارو یکی از دغدغه‌هایی است که در سال‌های اخیر در نظام سلامت مطرح شده و در هفته‌های اخیر موضوع مصرف بیش از حد انسولین در بیماران دیابتی مورد توجه قرار گرفته و اظهارنظرهای غیرتخصصی در این زمینه افزایش یافت، اما سوال این‌که برای این افزایش بیش از حد، چه باید کرد و آیا فرهنگ غذایی و سبک زندگی دلیل این افزایش مصرف انسولین است؟
رییس انجمن صنفی تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی و دارویی گفت: اگر داروی تولید شده در کشور کیفیت مناسبی دارد، باید قیمت مناسب هم داشته و مصرف کننده هم ترجیح بدهد آن را استفاده کند و در نتیجه می‌توانیم داروی با کیفیت را صادر کنیم، اما اگر مردم کیفیت دارو را نپذیرند، استفاده نخواهند کرد.
معاون امور مجلس ریاست جمهوری گفت: مصرف بی رویه دارو در کشور وجود دارد، آن هم دارویی که یارانه می‌گیرد و باید به شکلی این وضعیت کنترل و مدیریت شود.
معاون پیشگیری و خدمات پایه سلامت سازمان بیمه سلامت ایران گفت: با توجه به مصرف بالای انسولین، باید به بیماران دیابتی ضمن آموزش چگونگی تزریق، نسبت به تغییر سبک زندگی آنها و انجام فعالیت‌های ورزشی و تغذیه سالم برای کاهش مصرف انسولین آموزش داد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: یکی از موضوعات مهمی که سازمان بیمه سلامت به دنبال آن بوده، توجه به پیشگیری و مراقبت‌های اولیه بود که در گذشته چندان در بیمه‌های پایه سلامت مرسوم نبود و بیمه‌های پایه فقط کارهای درمانی و پرداخت و نظارت داشتند، اما با این نگاه جدید، بیمه‌ها در کنار حوزه بهداشت می‌توانند قدم‌های مثبتی در راستای حفاظت از سلامت جامعه بردارند.
یک داروساز گفت: هنوز دارو در کشور ما به عنوان کالای استراتژیک شناخته نمی‌شود و وقتی کمبودها رخ می‌دهد، تازه به این فکر می‌افتند که دارو کالای مهمی است، اما کالاهای دیگر به راحتی گران شده و جنجالی هم شکل نمی‌گیرد.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: عطاری‌ها محل عرضه گیاهان دارویی هستند، ولی مداخله در درمان خارج از محدوده صنف آنها بوده و کسی که در امر درمان در حوزه طب سنتی می‌تواند دخالت کند باید پزشک عمومی یا متخصص طب سنتی باشد.
مدیر گروه بهداشت و درمان مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: یکی از مشکلات نظام سلامت، نظام تامین مالی چند پاره است و به جای حل مشکل، با ایجاد کانال‌های موازی، وضعیت را بدتر کردیم و به طور مثال با طرح دارویار، کانال موازی ایجاد و هزینه‌های آن به سازمان هدفمندی یارانه‌ها رفت، در حالی‌که اساسا کار سازمان هدفمندی یارانه‌ها این نیست.
دکترای روان شناسی بالینی و پژوهشگر بیماری‌های روان تنی گفت: برای افراد مبتلا به دیابت، کنترل عناصر سبک زندگی دشوارتر بوده و بیشتر از عناصر طبی به کیفیت زندگی آنها آسیب می‌زند، یعنی عدم توجه کافی به رژیم غذایی و سبک زندگی فعالانه بیشتر از توجه ناکافی به مصرف داروها و انسولین، می‌تواند زیان بار باشد.
نایب رییس هیات مدیره انجمن شرکت‌های پخش دارو و مکمل گفت: مسئولان سازمان غذا و دارو دیدند که موجودی برخی داروها در کشور کمتر از دو تا سه ماه است و در نتیجه باید کارخانه‌ها انگیزه تولید پیدا کرده و ابعاد کمبود کاهش یابد که در نتیجه قیمت‌ها افزایش پیدا کرد تا تولید انجام شود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: ماهانه حدود ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به مراکز طرف قرارداد با بیمه سلامت پرداخت می‌کنیم و با توجه به رشد هزینه‌ها نسبت به سال گذشته، هزینه‌های ماهانه ما ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش داشته که در بودجه در نظر گرفته نشده است.
افزایش قیمت دارو در هفته‌های اخیر منجر به واکنش‌های زیادی شده و حتی برخی داروخانه‌داران می‌گویند بخشی از بیماران به دلیل افزایش قیمت‌ها از دریافت داروی خود امتناع می‌کنند، اما این افزایش قیمت به چه دلیل رخ داده است؟
انتها123456