حدود ۹ ماه از اجرای طرح دارویار برای مدیریت بازار دارو میگذرد، طرحی که با فراز و نشیبهایی مواجه شد و حالا بعد از چالشهایی مانند کمبود نقدینگی، اما و اگرهای بودجهای که از سر گذراند، به حامی جدی نیاز دارد تا بتواند سالها با قدرت راهش را برای سامان دادن به تامین داروی کشور ادامه دهد.
شرکتهای دانش بنیان یکی از دریچههایی هستند که به واسطه حمایت از آنها میتوان علاوه بر اشتغال زایی برای جوانان و نخبگان، انتظار بهبود فضای کسب و کار و حرکت صنعت به سمت رفع نیازهای کشور و البته صادرات محصولات را داشت.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا به تازگی اسپری بینی شرکت فایزر برای درمان میگرن را تایید کرد که یک گزینه فوق العاده سریع برای تسکین سردرد این بیماری را در اختیار بیماران قرار میدهد.
اوزمپیک شش سال پیش برای کمک به مدیریت قند خون در بیماران دیابتی نوع ۲ مورد تأیید قرار گرفت و به سرعت اثرش روی کاهش وزن هم خبرساز شد، اما اگر تیک تاک را باز کنید، میبینید که ویدئوهای مربوط به اوزمپیک بیش از ۳۰۰ میلیون بار دیده شده است.
استفاده از یک دارو به منظوری به جز آنچه برای آن تاییدیه و مجوز گرفته، میتواند نا ایمن یا غیر موثر باشد، اوزمپیک یکی از همین داروهایی است که برای دیابت نوع ۲ تاییدیه گرفته، اما اینفلوئنسرها در تیک تاک این دارو را برای کاهش وزن توصیه میکنند.
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور درباره تاثیر استفاده از داروی بوپرهنورفین در درمان اعتیاد توضیحاتی ارائه کرد.
معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اعلام کرد که تبلیغات مصرف داروهای ناشناخته کاهش وزن، شگردی برای فریب جوانان و نوجوانان است.
رییس اداره کنترل و مقابله با سرطان وزارت بهداشت گفت: لزوم استفاده از واکسن HPV در گروههای سنی و جنسی مختلف در دنیا بررسی شده، اما بهترین سن برای تزریق واکسن بین ۹ تا ۱۴ سالگی در دختران است.
رییس سازمان غذا و دارو گفت: در بند «واو» بودجه دارو به سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد داده شده بود، قیمتگذاری دارو به شورای عالی بیمه سلامت واگذار شود که موضوع خطرناکی بود.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: با افزایش ظرفیت تولید و تسریع تامین، علاوه بر رفع کمبود برخی داروها طی سه ماه اخیر، تامین برخی از اقلام هم به نقطه اشباع خود رسیده است.
رییس گروه داروی دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران از افزایش پوشش هزینه داروهای مورد نیاز بیماران دیابتی و پرفشاری خون در صندوق حمایت از بیماران صعب العلاج خبر داد.
رییس سازمان غذا و دارو گفت: برای سال آینده بودجه دارو از ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد دلار به ۳ میلیارد دلار کاهش یافته و باید پرسید چرا این اتفاق افتاده، در حالی که تورم در حال افزایش است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: سهم طرح دارویار در بودجه ۱۴۰۱، مبلغ ۷۲ هزار میلیارد تومان بود، اما در بودجه ۱۴۰۲، مبلغ ۶۹ هزار میلیارد تومان تعیین شده و پیشبینی ما برای پیشنهاد ۱۰۵ هزار میلیارد تومان است. تفاوتی که در این زمینه وجود دارد نگرانیهای زیادی را در این حوزه ایجاد میکند.
رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به مشکلات نقدینگی حوزه دارو از حل مشکلات صنعت دارو در آینده نزدیک خبر داد و گفت: به دستور شخص رییس جمهور در جلسه ستاد اقتصادی قرار بر این شد که مشکل نقدینگی حل شود.
روزنامه شرق در گزارشی نوشت: بزرگترین چالش نظام درمانی ایران در سال جاری مسئله تأمین داروی شهروندان بود که این مسئله چه از نظر قیمتگذاری و چه از نظر زنجیره تأمین، شهروندان را دچار مشکل کرد، به طوری که در ابتدای سال و متأثر از تصمیمات اقتصادی و لایحه بودجه ارز ترجیحی بخش دارو در کشور حذف و موجب شد قیمت داروها در ابتدای سال افزایش شدیدی پیدا کند.
دانشمندان در حال توسعه واکسن کرونای جدیدی با عنوان کیندر هستند که به جای تزریق، به شکل خوراکی عرضه خواهد شد و در حال حاضر فاز اول کارآزمایی بالینی را پشت سر گذاشته و تاکنون نویدبخش بوده است.
درد کمبود دارو همچنان دامنگیر بیماران و خانوادههای آنهاست و این درد زمانی غیر قابل تحملتر میشود که مردم متوجه میشوند دارو در کشور وجود دارد، اما از روال قانونی و توسط داروخانهها به دست آنها نمیرسد و آنها بالاجبار باید با چند برابر قیمت، داروهای مورد نیاز خود را از بازار غیر رسمی و دلالان تهیه کنند.
سازمان غذا و دارو اعلام کرد که فهرست و قیمت مصوب کلیه اقلام دارویی قابل عرضه در داروخانههای سراسر کشور، در سامانه اطلاعات دارویی سازمان غذا و دارو قابل جستوجو و بازیابی است.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: ریکال یا جمعآوری فراوردههای سلامت محور نشان دهنده مسئولیتپذیری و انجام وظیفه نهاد نظارتی مربوطه است.
موزاییک، تنها واکسن ایدز که در فاز سوم کارآزماییهای بالینی به سر میبرد و با همکاری شرکت جانسون روی هزاران نفر در اروپا، آمریکا و آفریقا آزمایش شد، نتوانست نتایج مناسبی به دست بیاورد و با شکست مواجه و ادامه کار آن متوقف شد.